Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Υπαρχει μονογαμια στα Gay ζευγαρια για παντα? Μερος 1ο



Ενα απογευμα που ειχα βγει για καφε με ενα φιλικο γκει ζευγαρι
ειχαμε απασχοληθει με το θεμα της μονογαμιας.Οι ιδιοι μου ειχαν δηλωσει
οτι ειναι μονογαμικοι ,κατι που ειχα θαυμασει εκεινη τη στιγμη.Μετα απο
αρκετο καιρο μου λενε οτι εκαναν ενα τριο.Φαινοταν πολυ χαρουμενοι για
τη δηλωση τους αυτη.Οταν τους ρωτησα αν ειχαν παψει να ειναι μονογαμικοι
η απαντηση τους ηταν "ΟΧΙ"...
Ειχα αρχισει να μπερδευομαι.Τους ξαναρωτησα,μηπως δεν ειχαν ακουσει καλα.
Αποκριθηκαν πως μια χαρα ειχαν ακουσει και πως ειναι μονογαμικοι.Κανουν
που και που και κανενα τριο αλλα παντα μαζι,ποτε ξεχωριστα.Τωρα κατι αρχισα
να καταλαβαινω.Τωρα πλεον οταν ακουω για ενα ζευγαρι να δηλωνει μονογαμικο,
χρειαζομαι αυτη την διευκρινηση.
Οσον αφορα τις ελευθερες σχεσεις,η κοινη γνωμη εχει αρχισει και αλλαζει.
Παλαιοτερα θεωρουταν οτι οταν εμπαινε καποιος τριτος σε μια σχεση,εστω και
εν γνωσει και των 2 ,σημαινε την αρχη του τελους για αυτη τη σχεση.Αλλα
πολλες γκει και στρεητ ελευθερες σχεσεις σημερα ειναι πολυ ευτυχισμενες.
Αντιθετως πολλα μοναμικα και "κλειστα" ζευγαρια,αντιμετωπιζουν σημαντικα
προβληματα ,λογω της αδυναμιας τους να δεχθουν τριτους στη σχεση τους.
Δεν ειναι σωστο να κρινουμε ενα ζευγαρι αρνητικα μονο και μονο επειδη
ενδιαφερεται να νοστιμησει την σεξουαλικη του ζωη.Ισως το θεμα ειναι
ολοι να αρχισουν να συζητουν πιο ανοικτα για τη σεξουαλικη τους ζωη,
και ειδικοτερα τα ζευγαρια.Καλως ή κακως η εννοια της σχεσης
εχει ταυτιστει με τον περιορισμο μας στην σεξουαλικη μας ζωη.Ισως αυτο
πρεπει και μπορει να αλλαξει.Επειδη ειμαστε σε σχεση δεν σημαινει οτι
πρεπει να συμπεριφερομαστε σαν νεκροι.
Το δυσκολο ειναι να συχρονιστουν οι αποψεις μεταξυ του ζευγαριου.Αν αυτο
γινει τοτε ισως μπορει να γινει και μια πολυ διασκεδαστικοι εμπειρια.
Εσεις?Θα θελατε να εχετε κατι τετοιο ?Ή θα νιωθατε φοβο μηπως και ερωτευτει
ο συντροφος σας το 3ο αυτο ατομο?Και τελικα πως οριζεται την μονογαμια?

28 σχόλια:

ProFyLaKtiKo είπε...

μεγάλο θέμα η μονογαμία. προσωπικά, ζευγάρια με τα οποία μπορώ να έχω κάποια επαφή και να ξέρω 5 πράγματα παραπάνω [γιατί ζευγάρια με τα οποία απλά λέμε γεια, δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα] γνωρίζω πως δεν ήταν μοναγαμικοί, και εννοώ ότι κεράτωνε ο ένας και ο άλλος ήταν στον κόσμο του.

νομίζω πως όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε ανοιχτές σχέσεις, σε τρία, κουαρτέτα κτλ, απλά έχουν βολευτεί καλύπτοντας το συναισθηματικό τους κενό με τη "σχέση" τους και ταυτόχρονα κοιτάνε και γύρω..

ο πραγματικός έρωτας είναι ανάμεσα σε 2 και δεν τον βαριέσαι ποτέ, και όποιος τον ζήσει παρακαλώ να μου στείλει ένα γράμμα

tovenito είπε...

θέλω να πιστέψω στη μονογαμία. θέλω να πιστέψω στο για πάντα. και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στα γκέι ζευγάρια. σπάνια αλλά υπάρχουν.
και ίσως είναι η εύκολη λύση να λέμε ότι δεν υπάρχει για να μην το παλέψουμε. γιατί είναι δύσκολο και επίμονο να χτίζεις μια μονογαμική σχέση. θέλει υποχωρήσεις, συμβιβασμόυς, κόπους, θυσίες κλπ. ενώ το όπου λάχει είναι η εύκολη λύση.
προσωπικά δεν υφίσταται στο μυαλό μου ούτε σαν ιδέα η ύπαρξη τρίτου ατόμου ενώ υπάρχει σχέση. γιατί το τρίτο μπορεί να φέρει και το τέταρτο και πάει λέγοντας. θεωρητικά μπορεί να δεχόμουν ένα τέτοιου είδους παιχνίδι σε κάτι πιο ελεύθερο χωρίς δεσμεύσεις και ξεκαθαρισμένο από πριν. κατά τη διάρκεια μιας σχέσης κάτι τέτοιο θα με ξένιζε.
όσον αφορά τον ορισμό της μονογαμίας, είναι αυτό που λεει η λέξη να γαμιέσαι μόνο με έναν (εξυπακούεται με αυτόν που έχεις σχέση). δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι μονογαμικό, όχι τουλάχιστον με την κλασσική έννοια του όρου. ή ίσως είναι μονογαμικό παύλα πολυσεξουαλικό.

Elementstv είπε...

Προφυλακτικε,δεν ξερω,αλλα θεωρεις εσυ οτι μπορεις να αφιερωθεις σε ενα ατομο?Και αν ειναι ετσι γιατι δεν το χεις κανει ηδη?
Tovene592:Ιδια ερωτηση και σε σεν αοπως και σε προφυλακτικο.Επιπροσθετως,ουτε εγω υποστηριζω την πολυγαμια απαραιτητα απλα παρατηρω οτι κατι δεν παει καλα .Ισως ηρθε η ωρα να αλλαξουν καποια πραγματα.Αν και ξερεις τελικα τι συμβαινει.Ποτε δεν υπηρξε αυτος ο ερωτας στην πραγματικη ζωη.Ειναι ενα μυθευμα που δημιουργηθηκε κυριως κατα τον 16ο ,17ο αιωνα με εργα οπως Ερωτόκριτος και Αρετούσα, Ρωμαιος και Ιουλιετα κτλ.Δεν θελω να παψετε να πιστευετε στον απολυτο ερωτα εφοσον σας γεμιζει.Αλλα εγω νομιζω οτι ειναι μια ουτοπια...

mahler76 είπε...

ο καθένας ορίζει την σχέση όπως νομίζει. Για άλλον είναι η μονογαμικότητα. Γι άλλον το τρίο και για άλλους το να γαμιέσαι με άλλους αρκεί να είναι μια φορά μονο και χωρίς να τους φιλήσεις στο στόμα!!!!
Ω, ναι αυτό το τελευταίο το έχω ακούσει από άτομο που έβλεπε υπερβολικά Queer as Folk και είχε πάθει μια ταύτιση.

Το θέμα είναι εσένα τι σε εκφράζει, που μπορεί να είναι και διαφορετικό για κάθε σχέση σου ανάλογα τον άνθρωπο που είσαι μαζί, και το τί αισθάνεσαι για αυτόν.

Όσον αφορά τους φίλους σου, πρέπει να δείς και σε βάθος χρόνου αν και κατά πόσο θα είναι μαζί για καιρό και πώς θα λειτουργήσει στην σχέση τους αυτή η φάση.

Και επειδή μπορεί να μου λές μιλάω θεωρητικά κλπ, σε περίπτωση σχέσης θα προτιμούσα (μετά την μονογαμία στην οποία ως ρομαντικός πιστεύω) το τρίο. Είναι νομίζω αυτό που θα μπορούσα να δεχθώ ή να μου αρέσει περισσότερο.

Άλλα ας βρούμε μωρέ τον ένα, ας φτάσουμε να είμαστε αρκετά καιρό μαζί ώστε να τον βαρεθούμε, ε, και μετά βλέπουμε αν θα βάλουμε 2ο, 3ο ή τέταρτο στην παρτίδα.

Αυτά...με έχει πιάσει πολυλογία σήμερα ή μου φαίνεται?

mahler76 είπε...

οκ, και επειδή βλέπω να λές για την ουτοπία του απόλυτου έρωτα, αυτό που κατά την γνώμη μου είναι ουτοπία είναι η τέλεια σχέση γιατί αυτή μπορεί να από πάρα πολλούς εξωγενείς παράγοντες.
Το αίσθημα όμως του να είσαι ερωτευμένος είναι κάτι το μοναδικό υπέροχο και τεράστιο. όταν θα το νοιώσεις θα το καταλάβεις. Δεν μιλάω για την κάβλα που μπορεί να νιώθεις κάθε 3 και λίγο για κάποιον που είδες στο dar ή στο δρόμο. Άλλα για ένα αίσθημα που θα νιώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού φορές.

Α,και θές να σου πώ μετά από αυτά τα ωραία, πόσο καλά μου έχει πάει όλα αυτά τα χρόνια που σκέφτομαι έτσι? ΣΚΑΤΑ μου έχει πάει. ΄Αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία lol

Holmes & Watson είπε...

οι σοφες γεροντισσες της φυλης μας λενε "καλυτερα να εχεις ενα βαζο με μελι και να τρωνε ολοι παρα να εχεις εχεις ενα βαζο σκατα και να το τρως μονος σου"

h&w.

Elementstv είπε...

Μαλερ μου ,το εχω νιωσει αυτο το συναισθημα που περιγραφεις.Ακομη και αυτο ομως τελειωνει .Τεσπα εγω νομιζω οτι αν εχουμε κανει και 1-2 σοβαρα πραγματα στη ζωη μας εκτος απο ξεπετες,ξερουμε οτι τιποτα δεν ειναι για παντα.Αλλιως,βλεπουμε πολυ σινεμα...
Holmes & Watson :Συμφωνω.Λενε και κατι αλλο.Πως η σχεση ειναι ενα βαζο που πανω πανω εχει μια λεπτη στρωση μελι και μετα μεχρι το πατο εχει σκατα.Το γαμησαμε το επιπεδο αλλα δεν πειραζει...

Keen On Boys είπε...

[...]Αντιθετως πολλα μονογαμικα και "κλειστα" ζευγαρια, αντιμετωπιζουν σημαντικα προβληματα, λογω της αδυναμιας τους να δεχθουν τριτους στη σχεση τους[...]

Δεν θεωρώ αδυναμία να μη μπορείς να δεχτείς εναν τρίτο, ούτε λόγο για να αντιμετωπίζεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Η μονογαμία για μένα τουλάχιστον αποτελεί προσωπική υπόθεση. Αν είσαι ερωτευμένος με κάποιον και τον θες τόσο πολύ στη ζωή σου, θα είσαι μονογαμικός μαζί του, άσχετα αν ο αλλος στα φοράει (είτε εθελοτυφλείς, είτε δεν έχεις ιδέα οτι το κάνει).

Εγω προσωπικά με ορισμένα άτομα θα μπορούσα να είμαι μονογαμικός, να μην τα απατήσω δηλαδη (όχι οτι έχω απατήσει, αλλα άνθρωποι είμαστε)

Θα ήθελα πολύ να πιστέψω στη μονογαμία (και απο τις 2 πλευρές) όπως λεει ο tovene αλλα ας μη γελιόμαστε, δύσκολα εμπιστεύεσαι κάποιον περισσότερο απο τον εαυτό σου.

ProFyLaKtiKo είπε...

τώρα δηλαδή ξύνεις τις πληγές μου?? προσωπικά έως τώρα υπήρχε ένας άνθρωπος στον οποίο θα μπορούσα να αφοσοιωθώ αλλά δυστυχώς δεν ήθελε αυτός.. από κει και πέρα, όπως λένε και άλλοι σχολιαστές, δε μπορώ να πάψω να πιστεύω σε κάτι που περιμένω σε όλη μου τη ζωή αφενός και αφετέρου το ότι πιστεύεις σε κάτι δε σημαίνει απαραίτητα πως θα το πάρεις...

δεν ξέρω τι είναι για πάντα και τι όχι. ξέρω πως θα μπορούσα να μείνω με ένα άτομο μέχρι το τέλος, αρκεί να ήταν το κατάλληλο..

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
στο φαν κλάμπ των καμένων έχεις ιδική θέση.
Αχου τοοοοο

ProFyLaKtiKo είπε...

yeah! i rock the hall of fame...

επίσης, ας μην ξεχνάμε πως όλοι αυτοί που παίρνονται δεξιά και αριστερά, προβάλουν σαν πρώτη δικαιολογία πως δεν υπάρχει πραγματική αγάπη κτλ κτλ κτλ

άμα θες να βρεις δικαιολογίες για να μην είσαι μονογαμικός βρίσκεις, τουλάχιστον ας μη βγάζεις τα συναισθηματικά απωθημένα σου όπου βρίσκεις

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
you go girl!!!

Elementstv είπε...

Λες οτι θα μπορουσες να αφοσιωθεις σε ενα συγκεκριμενο ατομο,αλλα δεν ηθελε αυτος.Ειδες?Ετσι ειναι .Παντα αγαπαμε αυτους που δεν μας θελουν(για παντα).Ειτε θα βαρεθει αυτος ειτε εσυ.Υπαρχει χαπι εντ αλλα δν το βασιζουμε στους αλλους.Αυτο δεν αναιρει την μονογαμια.Μπορεις για οσο διαρκει μια σχεση σου να εισαι μονογαμικος.Απλα λεω οτι για καποιους μονογαμια περιλαμβανεικαι το κοινο σεξ του ζευγαριου με τριτους...

ProFyLaKtiKo είπε...

στη δικιά μου περίπτωση δεν κάναμε ποτέ κάποιο είδος σχέσης για να πω πως βαρέθηκε κάποιος... επίσης, αν ξεκινάς κάποια σχέση με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει, δε χρειάζεται καν να μπεις στη διαδικασία...

επίσης με το σκεπτικό αυτό και εγώ αγαπώ το τζάστιν (τιμπερλέικ) και αυτός δε θέλει...

όσον αφορά στο σεξ του ζευγαριού με τρίτους, δεν απαντώ, δεν το καταλαβαίνω οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη..!

stella είπε...

Θεωρω πολυ υποτιμητικο τουλαχιστο για εμενα να ειμαι σε σχεση και να δεχτω τριτο ατομο.
Συγνωμη αλλα το θεωρω παρτουζα και ειδικα συναισθηματικη,αυτος που το προτινει μεσα στην σχεση απλα εχει βαρεθει.
Οχι ,δεν ζω με το παραμυθι του απολυτου ερωτα ,απλα προτυμω να τελειωσω την σχεση αν δεν με καλυπτει απο το να την κανω ομαδικο σπορ.
@στραγαλακι εσυ το ξερουμε οτι θες το ομαδικο για να παρεις μεζε απο ολους:))))

Keen On Boys είπε...

Nτάξει το τρίο για ενα ζευγάρι εφόσον συμφωνούν και οι 2, και έχουν θέσει κάποια πρότυπα (πχ ποτέ με τον ίδιο τύπο τριο πανςω απο μια φορά, να αρέσει και στους 2, ή ο,τι άλλο τους έρθει) πιστεύω οτι πέρα απο μια εμπειρία είναι κάτι θεμιτό στα πλαίσια της διάνθησης της ερωτικής τους ζωής.

Εμένα προσωπικά δε με αφορά τί κάνει το κάθε ζευγάρι στο κρεβάτι του, και πώς το βλέπει.

Κάποιοι μπορεί να γουστάρουν παρτούζες, κάποιοι άλλοι strap-ons, άλλοι να εχουν ενα BDSM φετίχ. Στην τελική ο,τι τους φτιάχνει ρε παιδιά...

Σιγά! αμα αυτοί δεν εχουν πρόβλημα, εγώ γιατί να έχω και γιατί να κάτσω να ασχοληθώ αν πρόκειται περι μονογαμίας;

Mirela είπε...

Nαι, υπάρχει απόλυτος έρωτας, το θέμα είναι να τον βρεις και να τον κρατήσεις (ειναι σπάνιος ο άτιμος!).
Και ναι, μια χαρά μου πέφτει η μονογαμία, την έχω τηρήσει κατα γράμμα και θα το ξανάκανα.

Το σεξ στις μέρες μας είναι υπερεκτιμημένο, εντός και εκτός σχέσης. Και αν το σεξ είναι κάτι τόσο ασήμαντο ωστε να μην πρέπει να νοιάζει τον άλλο αν ο γκομενος του παει και με τρίτους, τότε είναι και αρκετά ασήμαντο ωστε να βάλεις την εκάστοτε σχέση σου πάνω απο το σεξ με άλλους.

Και στο κάτω-κάτω, η ανοιχτή σχέση, πέρα απο βόλεμα (γιατι είναι ελάχιστα τα άτομα που έρχονται πιο κοντά με αυτόν τον τρόπο και είναι πραγματικά ευτιχισμένα-και δεν "ανοίγουν" τη σχέση τους μόνο και μόνο για να τα έχουν όλα), είναι και κάτι πολύ πιο δύσκολο και περίπλοκο απο τη μονογαμία, γιατί πρέπει να έχει ακόμα κι αυτή, κανόνες και περιορισμούς.

Για παράδειγμα ας πούμε οτι έχεις σύντροφο και έχετε ανοιχτή σχέση και δεν ζηλευεις που πηγαίνει με άλλους. Η ισορροπία αυτή όμως χαλάει εύκολα! Αν αρχίσει και σε παραμελεί για να βγαίνει έξω και να παίρνεται με διαφορους (ή ακόμη χειρότερα, συνεχώς με τον ίδιο) δε θα νευριάσεις? Δε θα ζηλέψεις?

Και το κόλπο με το τρίο δεν είναι μονογαμία, είναι "σχεδον μονογαμία", αλλά και μια πολύ περιορισμένη μορφή ελεύθερης σχέσης, όπου κάθε συνεύρεση με τρίτους είναι υπο πλήρη έλεγχο γιατί παρευρίσκονται και έχουν δώσει συγκατάθεση όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Κι εκεί όμως, αν ο καλός σου δώσει στο κρεββάτι υπερβολική προσοχή στο νέο πρόσωπο σε σχέση με σένα, δε θα νιώσεις έστω λίγο ριγμένος μέσα σου?

Στο τέλος, δε νομίζω πως έχει σημασία. Μονογαμία, πολυγαμία, τριογαμία (:P), σε όλες μπορεί να λιγουρευτεί ο καλός σου ένα νεοεμφανιζόμενο πιπινάκι και να γίνει η σχέση σας σμπαράλια, με όσους και να πηγαίνετε. Το πως θα κινηθείς μέχρι να φτασεις σε εκείνη την πιθανή έκβαση, είναι απολύτως δικιά σου υπόθεση.

Αλλα βρε παιδιά μην αντιμετωπίζουμε τους μονογαμικούς σαν αδύναμους (λες και το να δεχτείς τρίτους στη σχέση είναι κάτι καλό που επιβάλλεται) ή και ονειροπόλους! Ο καθένας εκφράζει διαφορετικά τα συναισθήματά του, και υπάρχουν άτομα που θα σάπιζε η ψυχή τους να βλέπουν αυτόν που αγαπάνε να απαυτώνεται με άλλους...

Elementstv είπε...

Στελλα μου,κουκλα μου,συμφωνω μαζι σου,ο καθενας εχει και τα ορια του οποια και αν ειναι αυτα.
Keen:Kαι με σενα συνμφωνω.
Μιρελα:Εσυ μου αλλαξες γνωμη ;) .Πραγματικα πολυ εμπεριστατωμενο σχολιο,και αυτα που λες για το σεξ και ολα ολα ολα.Απλα το μονο που ξαναλεω,ειναι οτι η εννοια της αγαπης δεν εχει παντα τα στενα καλουπια στα οποια την εχουμε υποβαλλει.Αλλα γενικα μου αρεσε η απαντηση σου.

Συβίλλα είπε...

αχ, μονογαμία, ε;

Στ' αλήθεια, μπορεί κάποιος να πει πως είναι μονογαμικός;

Δηλαδή, ούτε που το σκέφτεται όταν περνάει κάτι ενδιαφέρον από μπρος του;

Καθόλου;

Σίγουρα;

Αν ναι, τότε, καλώς και προσκυνώ. Εγώ, όχι, δεν μπορώ να το πω. Όχι, πάει να πει, αν θέλω αλήθειες να λέγω...

Καλημέρα

the boy with the arab strap είπε...

μονογαμία είναι η εξαίρεση του κανόνα , ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον .

Mirela είπε...

@elementstv: αυτό ισχυεί χρυσό μου,η αγάπη εκφράζεται πάντα διαφορετικά μεταξύ του κάθε ζευγαριού και υπάρχουν περιπτώσεις που ο έρωτας μπορεί να ανθίσει και μέσα απο τις πιο ακραίες (για τους άλλους) περιπτώσεις.
Απλά πιστεύω οτι σπάνιες είναι οι ανοιχτές σχέσεις όπου υπάρχει αυτός ο έντονος έρωτας (και δεν είναι απλά προσωρινό βόλεμα μέχρι να βρεθεί ο σύντροφος που θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε άλλον), επειδή τα λίγα άτομα που γνώριζα και είχαν ανοιχτή σχέση έβλεπαν το γκόμενο μια φορά το μήνα και τις υπόλοιπες μέρες ψαχνόντουσαν...όχι για σεξ, αλλά για να ερωτευτούν!

Επίσης, γνωρίζω και άτομα που έκαναν ανοιχτή τη σχέση τους με τον άλλο επειδή φοβόντουσαν μην τον χάσουν μια και καλή, κι όχι επειδή δε ζήλευαν... (άλλο αυτό τώρα θα μου πεις).

Μακάρι να μην υπήρχε ζήλεια και κτητικότητα και περίπλοκα συναισθήματα στον κόσμο αυτό, όλοι θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε με Όποιον θέλουμε αλλά να αγαπάμε έναν. όμως η καρδιά μας δε λειτουργεί έτσι, και μια ανοιχτή σχέση μπορεί να έχει τις ίδιες και χειρότερες επιπλοκές με τη μονογαμική.

Καλησπέρες!

Hfaistiwnas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

εεε δεν είχα σκεφτεί ποτέ να νοστιμίσω με αυτό το τρόπο τη σεξουαλική ζωή μου.. σίγουρα δεν θα το ζητούσα εγώ τώρα που το ξανασκέφτομαι...

Elementstv είπε...

συβιλλα:Δεν νομιζω οτι το λενε με την εννοια να μην επιθυμεις κανεναν.
Εννοουν μαλλον οτι και να επιθυμεις καποιον αλλο δεν υποκυπτεις.Καλημερα.
Lost Thoughts,light,love:Χμμμ σε αυτο ειμαι μετεωρος ως προς την αποψη μου.
Mirela:Μιρέλλα μου,σιγουρα μπορει μια ανοιχτη σχεση να αποβει μοιραια αλλα
μπορει και να αποβει και σκαρτη,αλλα μπορει να σωσει και μια σχεση.
Ηφαιστιωνακο μου εσυ δεν εισαι για τετοια εισαι καλο παιδι.Πλακα κανω.Αν στο
ζητουσε ο αλλος θα το εκανες ομως?

tovenito είπε...

ναι, θεωρώ ότι μπορώ.
θεωρώ ότι αν βρεθεί θα θέλω να αφιερωθώ. και δεν θα με νοιάζει τίποτε άλλο.
εγώ είμαι ειδική περίπτωση, αφού ρωτάς προσωπικά. δεν το έχω κάνει γιατί άργησα να μπω στο παιχνίδι. και ακόμη έχω πολύ δρόμο να διανύσω. είχα πρώτα να παλέψω με τον εαυτό μου. αν δεν τα βρεις με αυτόν πώς μπορείς να αφιερωθείς σε κάποιον άλλο;

Hfaistiwnas είπε...

Με πολύ σκέψη, γιατί ο δικός μου μπορεί να είχε άλλες βλέψεις.. όπως π.χ. να με παρατήσει με μια ωραία δικαιολογία μετά..
Όχι καλύτερα..

suncitizen είπε...

προσωπικά πιστεύω ότι όσες πιο πολλές παράμετροι μπαίνουν σε ένα σύστημα, τόσο πιο ασταθές και ανεξέλεγκτο γίνεται.
Παράλληλα πιστεύω ότι όποιος έχει να κάνει με άντρες και δεν πιστεύει ότι θα φάει κέρατο είναι αφελής.
Το κέρατο το θεωρώ δεδομένο σε σχέση με άντρες και δεν θα πρέπει να σημαινει το τέλος. Αυτό βέβαια δε σημαινει ότι το θεωρώ σωστό.
Απλά κάποια πράγματα γίνονται μόνο γι αυτό που είναι. Δηλαδή,μια ξεπέτα γίνεται απλά για την καύλα. Και μία σχέση επι της ουσίας δεν κινδυνεύει απαραίτητα από αυτό.
Απο κει και πέρα όμως, αν το φαινόμενο πάρει διαστάσεις, ίσως η σχέση να είναι ανεπαρκής.
To σχόλιο του holms & amp έχει μια δόση αλήθειας και με έχει προβληματίσει και πιο παλιά. Διότι ένας άντρας που κάνει ξεπέτες, σημαίνει ότι η μπογιά του περνάει... Αλήθεια θα θέλατε δίπλα σας ένα αντρα που θα είναι μεν πιστός, αλλά δεν αρέσει σε κανένα άλλο και δεν έχει επιλογές;

Elementstv είπε...

Suncitizen:Μην φτανουμε και στο αλλο ακρο.Εγω πιστευω οτι υπαρχουν πιστοι αντρες,και εχω δει ζευγαρια πολυ ομορφα που να μην απατουνε.Και γω στις μεχρι τωρα σχεσεις μου,δεν ειχα σκεφτει να απατησω τον συντροφο μου,νταξει αλλο το να κοιτας το ομορφο.Και πιστεψε με δεν ηταν επειδη δεν περνουσε η μπογια μου!!!