Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Σκεψεις ενος παραξενου ανθρωπου που ποτε δεν τις φανερωσε σε κανεναν"


Το παρακατω κειμενο αφιερωνεται σε οσους βλεπουν και σε οσους θελουν να δουν!!!
ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ:

Μεγαλη τεχνη να νταντευεις την κοινη γνωμη και να φροντιζεις να μην παρει το κακο δρομο.
Γιατι η κοινη γνωμη ειναι σαν μικρο παιδι, σαν ενα μικρο που μεγαλωνει και θελει μεγαλη προσοχη στην διαπεδαγωγηση της.Δεν πρεπει να την αφηνεις μοναχη, γιατι τοτε μεσα στην ακινησια και τη στασιμοτητα το μετωπο της γεμιζει κακες σκεψεις που κανεις δεν ξερει που βγαζουν και που οδηγουν.
Η κοινη γνωμη θελει να τη νανουριζεις, να την παρηγορεις, να την γεμιζεις με αισιοδοξια, να την κρατας ενημερη για τα καινουργια επιτευγματα, να την κανεις να αισθανεται υπερηφανη, να την κανεις να θελει να γευτει με χιλιες δυο αισθησεις τα καινουργια πραγματα, να της υπενθυμιζεις το σκληρο παρελθον, οταν λιποψυχα και γονατιζει, να την κλαδευεις, οταν ξεφευγει ποτε ποτε μεσα στο θυμο της, και καθε τοσο να της δινεις καινουργια παιχνιδακια για να εχει να ασχολειται.Δεν πρεπει να την αφηνεις μοναχη στη μοναξια της, πρεπει παντα να της υποσχεσαι κατι καινουργιο για να΄χει να αναμενει....


Μόνο εγώ βλέπω?

Δεν καταλαβαινω τιποτα πια!Μονο εγώ βλεπω; Μονο εγω σκεφτομαι;Μονο εγω αναγνωριζω αυτο που συμβαινει μπροστά στα μάτια μου;.......

Τελικα κανεις δεν μπορει να δει!Αυτο πλεον ειναι ζητημα κυτταρικο!Αμα δεις τι συμβαινει, αυτοματως βρισκεσαι εκτος.Αμα δεις ειναι σαν να υπογραφεις την καταδικη σου!Γι'αυτο ολοι στρεφουν το βλεμμα κι αφηνουν πισω τα σημαδια!Δεν θελουν να ξερουν!Δεν τους βοηθα σε τιποτα αυτο!Να ξεχνιουνται θελουν και να περνανε οσο πιο ανωδυνα μπορουν!Αν σταθεις λιγακι και αναγκαστεις να δεις, οι ισορροπιες χαλανε, η ζωη σου ανακατευεται κι αυτο που φοβοσουν μια ζωη, τελικα καποτε ερχεται και σου χτυπαει την πορτα.Κανεις δε θελει να αποχωρησει κακην κακως απο το πανηγυρι.Κανεις δε θελει να αφησει το λιβαδι με τις και ευκαιριες και να κουρνιασει στις αποκρημνες πλαγιες μιας αυτογνωσιας.Γιατι να γινει ερημιτης μεσα στις φωταψιες, στις γευσεις και τους ηχους;Γιατι να προτιμησει τους δρομους με τα σκουπιδια, τις βροχες και τα χιονια απο το ζεστο του σαλονι με το τζακι και τους αναπαυτικους καναπεδες;
Οχι αληθινες σκεψεις, μονο ελαφρια συναισθηματα,συνεχης κινηση, ποτε ποδαροδρομος, παντα μεσα σε ενα αυτοκινητο, παντα πισω απο το τζαμι ενος αυτοκινητου.Διαρκης ροή, παντα κυνηγημενοι απο υποχρεωσεις και φιλοδοξιες, παντα κυνηγημενοι απο το χρονο, ασφαλεις, αναμεσα σε προσωπα που διαφημιζουν καθημερινως την αγαπη τους και την αφοσιωση τους.Ολα προσωπικα, ολα ιδιωτικα, τιποτα να μην φτανει εξω απο το φραχτη της προσωπικης αυλης.Μικρα, χρησιμα για την επομενη κινηση, για το επομενο ξυπνημα την αλλη μερα, για τον επομενο ερωτικο σπασμο, για να μενει το μυαλο στη θεση του και οι κουβεντες στο στομα ιδιες και αμετακινητες σαν αθανατες καραμελες που δεν λενε να λιωσουν.
Φοβαμαι να σπρωξω το μυαλο μου παρακατω.Φοβαμαι να κατεβω κι αλλο αυτη τη σκαλα.Ολοι να περπατανε πανω σε τεντωμενο συρματοσκοινο σαν υπνοβατες ξεγελασμενοι ,που δε βλεπουν το χαος κατω απο τα ποδια τους.Τσεκουρια και σκεπαρνια τα προσωπα και τα χερια τους.Καρδια ενθουσιασμενου τρελου, γεματη πριονιδι και τυφλο δυναμιτη,ετοιμη να απελευθερωσει απο στιγμη σε στιγμη το λυκανθρωπο του μοιραιου για να απολαυσει μεσα σε αιματα και φονους την απελπισια της.Ποσο ευκολα μπορεις να διευθυνεις τετοια αδεια καυκαλα, τετοιες παραμορφωμενες υπαρξεις και να τις κανεις οικοδομικο υλικο για τις οποιες φιλοδοξιες σου!Τι σημασια εχουν οι κραυγες, ο πονος, τι σημασια εχουν οι θρηνοι και η μαυρη απελπισια, με τοσα χιλιομετρα που τρεχει η συνηθεια τιποτα δεν ακουγεται.Κανεις δεν παιρνει χαμπαρι.Κανεις δεν θελει να παρει χαμπαρι.Μηπως υπαρχει και τιποτα αλλο να κρατηθεις? Ολα εχουν χρησιμοποιηθει και ξαναχρησιμοποιηθει.Και μονο αιμα και θανατο εφεραν. Πως να ξεφυγεις; Δρομολογημενο το μικρο σου πακετο.Μονο η φθορα και η τρελα υποσχονται μια καποια ελευθερια.Δωρο αδωρο σε μια εποχη που ολοι λενε οτι νικαει η ζωη.

Ερχεται ομως η στιγμη που τιποτα δεν εχει σημασια και το νερο ξεχυνεται στο δρομο, με μοναδικο σκοπο να σμιξει με το χωμα και να γινει λασπη!Αλλα κι αυτο που φαινεται σαν μια κινηση προς τα εμπρος στους πολλους αναποφασιστους φανταζει μεγας φοβος και φραγμος.Ετσι συνεχιζουν απτοητοι τη σωτηρια προς στιγμην υπνοβασια τους, μεχρι να αρπαξουν καποτε φωτια και να κατακαουν.
Τωρα εγω τι καθομαι και τα ψειριζω ολα αυτα;Δεν παω καλυτερα φορτωμενος τις πετρες μου να πεσω να πνιγω;Εχουν αυτοματοποιηθει ολα τοσο πολυ, που μοιαζουν να ειναι ολα φυσικα.Τι θελω να αποδειξω με την σκεψη μου ;Μηπως θελω να αποδειξω οτι κατι δεν τελειωσε ακομα?Μηπως θελω να αποδειξω οτι υπαρχει γιατρεια?Δεν επρεπε να περασω τα παιδικα μου χρονια στην εξοχη.....Απο εκει κραταει αυτη η δροσια, απο εκει κραταει αυτη η ορμη που σε τιποτα πια δε χρησιμευει.Μοναχα λιγη δυναμη για μια περιγραφη.Μηπως αυτη η περιγραφη ειναι καποια απελευθερωση;





7 σχόλια:

karkinos7 είπε...

Οι περισσότεροι άνθρωποι εθελοτυφλούμε μπροστά σε αυτό που περιγράφεις....Για άλλους είναι επιλογή, για τους λίγους που δεν είναι κάνουμε προσπάθεια να το αλλάξουμε ο καθένας μόνος του και μετά όλοι μαζί....Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

H κοινή γνώμη είναι ένα υπερτροφικό, ανεγκέφαλο ζώο.
Δεν θα γιατρευτεί ποτέ. Μόνο να σαπίζει μπορεί. Και να ζέχνει.
Εσύ κάνε ό,τι μπορείς για την πάρτη σου, μη σε πάρει η μπόχα.
Καλή τύχη.
Ωραίο μπλογκ.

torn_boy είπε...

Γι άλλη μια φορά ένα απίστευτο άρθρο με αστείρευτες, ρεαλιστικες παρομοιώσεις.
Στο θέμα μας τώρα. Έχουμε μάθει πλέον να πηγαίνουμε με την ροή, το σύνολο. Ο διαφορετικός, αυτός που θα αλλάξει την υποτιθέμενη προς τα εμπρός πορεία θα λιθοβολιστεί και θα κατακριθεί. Αλλά μερικοί όμως το τολμάμε. Και ας ξέρουμε τις συνέπειες, και ας ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε αποδεκτοί, εμείς χαράζουμε την πορεία μας και αν είμαστε δυνατοί πέρνουμε κι άλλους μαζί μας. Όχι οδηγώντας τους προς την καταστροφή, αλλά στην διαφορά. Στην διαφορά που και αυτοί χρειάζονται. Και καμμιά φορά αλλάζουμε τον κόσμο. Μπορούμε; Είμαστε έτοιμοι; Ή για άλλη μια φορά θα γυρίσουμε την πλάτη στην δική μας πορεία και θα λοξοδρομήσουμε προσπαθώντας να μπούμε στον δρόμο τον οποίο με τόσο αγώνα αφήσαμε;

Α, πολύ με επηρεάζουν τα posts σου. Μου φαίνεται θα τα κόψω...Πλάκα κάνω...Εννοείται.
Καλή σου μέρα

Ναυτίλος είπε...

Χμ... Βλέπω πως εν μέρει έχουμε πέσει στο ίδιο λούκι... Κι’ εγώ τα έχω πάρει τώρα τελευταία και χτυπιέμαι... Πέρνα μια βόλτα απ’ το blog μου άμα θες. Ίσως σε βοηθήσει, και ταυτοχρόνως, ίσως με βοηθήσεις κι’ εσύ. Καλό κουράγιο όμορφε. Keep thinking! ;-)

Elementstv είπε...

@gaykarkinos7:Μα κοινη γνωμη ειμαστε ολοι μας,το θεμα ειναι να μην προσπαθεις να αλλαξεις την κοινη γνωμη,γιατι τοτε πεφτεις στην κατηγορια αυτων που ηδη την διαχειριζονται.Το θεμα ειναι απλα να σκεφτεσαι μονος σου και για τον εαυτο σου...
@Ανωνυμος:Ξαναλεω το προβλημα δεν ειναι μονο η κοινη γνωμη αλλα και οσοι εχουν τη δυναμη να τη διαχειριστουν....Ισως δεν το διατυπωσα πολυ ξεκαθαρα...Ευχαριστω για τα καλα σου λογια :)
@torn_boy:Ναι θελει δυναμη να εισαι εναντια της πλειοψηφιας.Εσυ που εισαι μαθητης πρεπει να το ξερεις καλυτερα.Στην κοινωνια η διαφορετικοτητα συγχωρειται αρκετα πιο ευκολα.Στο σχολειο ποτε!Καλη σου μερα κ σενα!Και καλα αποτελεσματα.
@Ναυτιλος:Επιτελους!Καινουργιο ποστ.Εδωσες σημεια ζωης.Η απαντηση μου στο μπλογκ σου!

gay super hero είπε...

Eγώ πάλι πιστεύω ότι όλοι στη ζωή μας σε κάποια πράγματα πηγαίνουμε με το ρεύμα και σε κάποια πράγματα καθόμαστε στην άκρη και ακολουθούμε τον προσωπικό μας δρόμο. Η σύνθεση του μίγματος βέβαια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Έχω μία ερώτηση: εσύ έγραψες το κείμενο; Κάπως κηρυγματικό μου φαίνεται...

Elementstv είπε...

@gaysuperhero:Ναι εγω το εγραψα.Γενικα τα κειμενα μου δεν αντανακλουν παντοτε αυτο που σκεφτομαι ,πολλες φορες εκφραζουν αποψεις που εχω ακουσει,ή εχω σκεφτει αλλα δεν εχω ασπαστει.Το συγκεκριμενο κειμενο ειναι απο τα λιγα που καθισα και τα εγραψα με χαρτι και μολυβι πριν το ανεβασω.Συνηθως γραφω απευθειας και χωρις διορθωσεις.Το σημειο που σιγουρα με αντιπροσωπευει,ειναι ο φοβος να παω κοντρα στην κοινη γνωμη οποια κι αν ειναι αυτη.Αν και οπως ειπα και στον torn_boy στην ηλικια που βρισκομαι δεν φοβαμαι τοσο να αντιτειθεμαι στην γνωμη της μαζας,στο σχολειο τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα!!!!!


Κυρηγματικο ε?Μπορει δεν ξερω.Δεν ειχα τετοιο σκοπο.Θα το εχω υποψιν μου.