Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Δεν σκυβω το κεφαλι.....




Βλεπωντας το παραπανω αποσπασμα, καταλαβα οτι υπαρχουν 2 λογιων ανθρωποι σε ολους τους τομεις της ζωης....αυτοι που συμβιβαζονται και αυτοι που αγωνιζονται....
Στο βιντεο η Μαρινα δεν θελει να συμβιβαστει σε μια ζωη γεματη φτωχεια και μιζερια, θελει να χαρει τα νιατα της, να μη σκυψει το κεφαλι....Στο τελος της ταινιας, βεβαια, το πληρωνει με την ιδια της τη ζωη.

Ετσι νιωθω και γω οταν βλεπω γυρω μου νεους ανθρωπους να κρυβονται, να σκυβουν το κεφαλι, να αποδεχονται να τους κοροιδευουν μπροστα στα μουτρα τους, να υποδυονται τους στρεητ, νομιζοντας οτι κοροιδευουν καποιον ενω στην πραγματικοτητα, κοροιδευουν τον εαυτο τους!Η ζωη τους με τρομαζει....Με τρομαζει που εσκυψαν τοσο νωρις το κεφαλι τους....

Και ναι, εγω δεν μπορω να το δεχτω....βραζει το αιμα μου, δεν θελω να καμπουριασω και να μιζεριασω....Ισως ειμαι υπερβολικος, ισως καποιες φορες πρεπει να κανεις πισω.... εγω δεν μπορω ομως....δεν αφηνω σε κανεναν το δικαιωμα να με μειωσει λογω του οτι ειμαι γκει, να με κανει να πω ψεματα μονο κ μονο για να δικαιολογηθω....Και οχι μονο στην Αθηνα, στο χωριο στους συγγενεις σε φιλους, ολους ολους...Απο τη πρωτη μερα στη καινουργια σχολη δεν προσποιηθηκα σε κανενα οτι ειμαι στρεητ.....οταν το θεμα παει στα ερωτικα, κανω κατευθειαν κατανοητο οτι ειμαι γκει....τα αγορια ερχονται σε αμηχανια, αλλα το ξεπερνουν....δεν φοβαμαι ακομη και ξυλο να παιξω αν χρειαστει.....γιατι εγω δν θελω να βαλτωσω....δεν θελω να μιζεριασω.....


Εσεις?

36 σχόλια:

Ephemeron είπε...

"...να υποδυονται τους στρεητ, νομιζοντας οτι κοροιδευουν καποιον ενω στην πραγματικοτητα, κοροιδευουν τον εαυτο τους..."

Παντου τα ιδια... και εδω και εκει...
Το να φοβασαι να μην χασεις τη δουλια σου, το να φοβασαι να μην χασεις τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας, το να φοβασαι κι αυτο, κι εκεινο, και το αλλο...
Να ζεις μεσα σ' ενα κλιμα συνεχους φοβου και αγωνιας... τι απανθρωπο... τι πονος... τι μιζερια...
Τα εχω πει εδω και καιρο, και γελαγαν στη μουρη μου.
Και εγω τους αφησα να γελανε...
Μονο που τωρα τελευταια δεν γελανε πολυ.
Γιατι η μιζερια που διαλεξαν εχει αρχισει και γινεται ασφυκτικη.
Αλλα... δεν φταιω εγω, ουτε εσυ, ουτε κανενας αλλος, οταν αυτοι οι ιδιοι διαλεγουν το δρομο τους.
Και ναι μεν εφαγα χαστουκια στη μουρη και μπουνιες στο στομαχι, αλλα... ειναι κι αυτα μερος της ζωης ξερεις...
Η ζωη δεν ειναι το ημερολογιο μιας barbie doll...

Σου ευχομαι καλο δρομο στη ζωη σου.

Elementstv είπε...

Κραταω τη φραση σου "Η ζωη δεν ειναι το ημερολογιο μιας barbie doll"Μου αρεσε πολυ...

νομιζω οτι αυτο το πεισμα για αγωνα, καποιοι ανθρωποι τον εχουν μεσα τους.Και δυστυχως σε βασανιζει γιατι δεν ησυχαζεις ποτε!

Hfaistiwnas είπε...

Εμείς;
.. δεν ξέρω,
Δεν νιώθω και πολύ δυνατός για κάποια πράγματα..
Για άλλα πάλι παλεύω..

Elementstv είπε...

Το δυσκολο Ηφαιστιωνα μου ειναι οτι το γεγονος οτι δεν κρυβομαι πλεον ουτε καν στο χωριο μου, δυσκολευει αρκετα τη ζωη των συγγενων μου! Δεν ξερω αν ειναι εγωιστικο....αλλα ετσι κι αλλιως ο κοσμος τοχε τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι!

sCaTterBraiN είπε...

ε, δεν είναι και για να απελπίζεσαι. κι εγώ έτσι ήμουν μέχρι το 2005, και ξαφνικά (με βοήθεια από φίλους / δασκάλους) έκανα τα πρώτα βήματα. θέλει τόλμη η ελευθερία. αλλά με το ζόρι δεν γίνεται - ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Hfaistiwnas είπε...

Nαι όντως αυτό θα είναι δύσκολο...
Χαράς το κουράγιο σου!!

πέμπτη εποχή είπε...

Εύγε , νέε μου ! :)
Ειναι δύσκολο πολύ δύσκολο πράγματι , να περπατάς με το κεφάλι ψηλά. Δεν είναι πως δεν το μπορείς εσύ.Είναι πως δεν το αντέχουν οι άλλοι. Μας προτιμούν πάντα φοβισμένους και υποκριτές.Κι εμείς επειδή ξέρουμε ,πως δεν αντέχουν την αλήθεια ,τους πουλάμε αυτό που θέλουν να αγοράσουν. Για να νιώθουν καλά.
Προσωπικά αγωνίζομαι. Στο μέτρο που δε γίνομαι γραφική ή μονοδιάστατη. Τουλάχιστον έχω πάψει προ πολλού να παριστάνω τη str8 σε οικογένεια και φίλους.
Στη δουλειά....τσούκου. Είναι κομματάκι δύσκολο.
Καλή βδομάδα , ρομαντικέ. Και να μη σκύβεις ποτέ το κεφάλι ,εύχομαι εκτος αν...πρόκειται για κάτι πολύ εξαιρετικό ερωτικής φύσεως.

gay super hero είπε...

Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι να διαβάζω τέτοια κείμενα από νέα παιδιά :-)

Καλή εβδομάδα νά χεις!

Elementstv είπε...

@Scatterbrain:Πραγματι θελει τολμη η ελευθερια!Αλλα αξιζει!

@Ηφαιστιωνας:Ευχαριστω επισης!

@Πεμπτη Εποχη:Eννοειται δνε ειναι ο αγωνας να γινει ολη μας η ζωη.Αλλα δεν
μπορω να ανεχομαι ουτε σε μενα αλλα ουτε και σε αλλους, να σου μιλανε και
να σε ειρωνευονται μπροστα στα μουτρα σου.Πχ να σε ρωτανε αν εχεις γκομενα,
και να χαμογελανε μεχρι και τα μουστακια τους.Και εσυ ο ηλιθιος οχι μονο να
μην τους το κοβεις, αλλα να λες και ψεματα οτι ναι εχεις γκομενα, ενω στην
πραγματικοτητα ουτε εσυ σε πιστευεις ουτε αυτοι!Εγω ευτυχως το ξεκοψα απο πολυ
παλια και οταν εχω γκομενο, το λεω!Αλλα δεν παιζω το παιχνιδι τους!
Οσο για το χωρο μας, ναι εκει ειναι δυσκολα τα πραγματα!Εμενα με εκνευριζει αλλο
ομως.Οτι βλεπω πολλα παιδια στη σδχολη μου, να επελεξαν να γινουν δασκαλοι
λογω αποκαταστασης, τωρα ομως που καταργηθηκαν οι πινακες και θα μπαινουμε
μονο με ΑΣΕΠ ειλικρινα θα το χαρω, οτι θα χασουν τη γη κατω απο τα ποδια τους!


@gsh:Δεν ξερεις ποσο στενοχωριεμαι να διαπιστωνων οτι αντι
η ορμη των νιατων, να ειναι διαδεμονεη στους συνομιληκους μου,
να βλεπω ανθρωπους να εχουν παραδωσει απο τωρα τα οπλα!

Και εσυ το ιδιο!Να εχεις μια τελεια εβδομαδα!

stella είπε...

και ποσες φορες σκηβει η αξιοπρεπεια μας αργοτερα!
την καλημερα μου!

Elementstv είπε...

@spy_force:Ελπιζω να εισαι καλα στην υγεια σου ή τουλαχιστον να καλυτερευεις!
Οσο για το σκυψιμο της αξιοπρεπειας, ευχομαι να μπορεσω να σκυψω το κεφαλι ελαχιστα, γιατι ξερω οτι καποιες φορες ειναι αναποφευκτο!

karkinos7 είπε...

Χαίρομαι πολύ για αυτήν την οπτική!
Η αλήθεια του ευατού μας μπορεί να τρομάξει αλλά σωτήρια στη ζωή αποβένει!
Την Καλημέρα μου!
Καλή εβδομάδα να έχεις!

Kος Μηδενικός είπε...

Πριν απαντήσω στο ερωτημά σου και γενικά στην επιχειρηματολογία σου...αυτή τη ταινία δεν την έχω δει πλάκα-πλάκα. Δεν τα λέει το Αλικάκι, δεν τα λέει!! Αλήθεια, το story λίγο "Tο σπίτι της Μπερνάντα Άλντα" μου θυμίζει ή κάνω λάθος;

Τώρα πάμε στο κείμενο. Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το ότι πρέπει να διεκδικούμε τα θέλω μας. Σε αυτό το κόσμο όμως, δε ζούμε μόνοι. Και ειλικρινά προτιμών να μην κάνω εκπτώσεις σε πολύ πιο σοβαρά θέματα, παρά στο να ομολογώ στο καθένα με ποιον κοιμάμαι. Ας με φαντάζεται να κοιμάμαι με όποιον γουστάρει. Φρένο στις φαντασιώσεις του δεν θα βάλω εγώ!

Με λίγα λόγια, επικροτώ την επαναστατική οπτική στα πράγματα, αλλά μου τη δίνουν και οι ντεμέκ επαναστάτες χωρίς αιτία, κλεισμένοι στα lifestylίστικα καβούκια τους, οι οποίοι χύνουν και μόνο στην ιδέα της όποιας επανάστασης.

tovenito είπε...

σε θαυμάζω στο έχω ξαναπεί.
και το σκύβω το κεφάλι και συμβιβάζομαι και δε μιλάω.
για τα περισσότερα τουλάχιστον.
με φοβίζουν περισσότερο αυτά που έχω να χάσω..δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

Elementstv είπε...

@gaykarkinos7: Ευχαριστω επισης, δεν ειπες βεβαια αν συμμεριζεσαι την οπτικη αλλα και παλι θενκς!

@Zero: Σοβαρα?Δεν σ'αρεσει οπως παιζει?Εμενα παντως μου βγαζει αυτη την αγανακτηση που νιωθεις ενας νεος ανθρωπος που δεν θελει να μαραζωσει.Μου θυμιζει πολυ μια συζητηση που ειχα κανει με τη μανα μ πριν 2 χρονια, ξερεις για τον κοσμο, για το οτι μας νοιαζει μονο να εχουμε καλο προσωπο κτλ....Ενταξει δεν μιλουσαμε τοσο δραματικα, αλλα η αγανακτηση ηταν ιδια!

Η ταινια εχει ασχημο τελος, ρεαλιστικο(οσο γινεται τουλαχιστον), και ο κοσμος δεν την ειδε επιβεβαιωνοντας οτι δεν ειναι η Αλικη που πουλουσε αποχαυνωση οπως την κατηγορουσαν, αλλα ο κοσμος ηθελε παραμυθια και οχι να δει τη σκληρη αληθεια!

Παω στη 2η παραγραφο της απαντησης σου...
Πραγματι δε ζουμε μονοι, αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε την κοινωνια,
αυτο τοτε θα επρεπε να ειχαν σκεφτει και οι γυναιεκς του 50, και οι Εγχρωμοι στην Αμερικη κτλ. Δεν ειναι ετσι, δεν ειπα οτι θα παω στους καθηγητες μου και θα τους πω ξερετε μ'αρεσει η πουτσα, αλλα σε μια παρεα ναι δεν δεχομαι να κανω εκπτωσεις στη προσωπικοτητα μου ειδικα αν το θεμα παει στα σεξουαλικα!Και πιστεψε με σε αυτη την ηλικια(και ειδικα στα 18χρονα-ετσι νιωθω και γω πλεον ας ειμαι 20- το θεμα παει συχνα στο σεξ!

Καιτ ωρα η 3η παραγραφος....Οταν διαβαζω τετοιες αποψεις εκνευριζομαι.Τι παει να πει κλεισμενοι στα lifestylistika καβουκια τους? Για ισα δικαιωματα αγωνιζομαστε, τι θα επρεπε να ειμαστε ανταρτες στα βουνα?¨Η να παρουμε ενα τουφεκι και να σκοτωνουμε οποιον βριζει τους γκει? ΟΧι οχι, η επανασταση θα γινει στις παρεες, μεσα απο μια φανερη σχεση κτλ οχι με διαδηλωσεις στους δρομους ή τουλαχιστον οχι μονο με αυτο.....

Elementstv είπε...

@tovene592: Λολ οταν μου λετε σε θαυμαζω, δεν θελω να νομζιεται οτι το εβαλα για να επαινεσω τον εαυτο μου, απλα πιο πολυ την δικη σας αποψη θελω να ακουσω!Ετσι ειναι παντως....δεν μπορω να κρινω τη σταση σου, καταλαβαινω απολυτα τους λογους που συμβαινει αυτο... Ισως τελικα ειναι κ στο αιμα του καθε ανρθωπου....και γω το εχω σκυψει το κεφαλι....αλλα οταν ζυγισα το ποσο ασχημα νιωθω με το να μγν ειμαι εγω, καταλαβα οτι δεν εχω περιθωρια!

karkinos7 είπε...

''Η αλήθεια του ευατού μας μπορεί να τρομάξει αλλά σωτήρια στη ζωή αποβένει!''
Τη συμμερίζομαι!
Την Καλησπέρα μου!

Elementstv είπε...

Eγω ακολουθω αυτο το ρητο που χαιδευει τα αφτια και σε αυτους που τολμουν αλλα και σε αυτους που τελικα δεν τολμουν!

Εκεινο που εχει σημασια στη ζωη ειναι να κρινεις κανεις τα πραγματα a priori. Φαινεται, πραγματικα, οτι οι μαζες εχουν αδικο και τα ατομα εχουν παντα δικιο Ας μη βιαστουμε ωστοσο να εξαγουμε συμπερασματα απ'αυτο το αξιωμα : δεν ειναι αναγκη να διατυπωνουμε τους κανονες για να τους ακολουθουμε.

Kος Μηδενικός είπε...

Να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, αν και στα πλαίσια της ανταλλαγής σχολίων σε ένα Blog μπορεί να πάρει αιώνες μέχρι να ξεκαθαρίσουμε και οι δυο τι εννοούμε. Και παίζει να συμφωνούμε κιόλας. Που συμφωνούμε νομίζω.

Εννοείται ότι στα πλαίσια μια παρέας πλέον και εγώ είμαι ανοικτός. Αν και πάντα πρέπει να κρατάς μια πισινή. Όχι για το τι θα πουν. Χέστηκες! Μη σώσουν και κάνουν παρέα μαζί σου. Να κρατάς κυρίως για τον ίδιο σου τον εαυτό. Αλλά αυτό είναι μια άλλη πολύ μεγάλη κουβέντα. Όμως σε κοινωνικές ομάδες που δεν πάει η συζήτηση εκεί ή έστω δεν παίζει και ρόλο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το κάνω παντιέρα. Αυτό είναι που λέω.

Την τρίτη παράγραφο θα την υπεραμυνθώ. Δεν είπα πρώτα από όλα ότι είσαι σε αυτή τη κατηγορία. Δεν σε ξέρω κιόλας. Προς Θεού! Θα σταθώ σε αυτό που είπες και με βρίσκεις σύμφωνο 100%. Η επανάσταση θα γίνει στις παρέες, οριακά στο κόσμο γύρω σου. Και εκεί έχουμε τα πρώτα δείγματα. Εγώ τουλάχιστον τα βλέπω. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Ωστόσο με τη στάση μας και τη σοβαροτητά μας, θα δείξουμε ότι κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι. Και πολλές φορές μπορεί να το κάνουμε και πολύ καλύτερα και με ειλικρίνεια.

Elementstv είπε...

@Ζero: Δεν ενιωσα οτι το πες για μενα αλλα ειναι μια αποψη που διαφωνω γενικα! Αν θες εξηγησε ποιοι ειναι επαναστατες με αιτια και ποιοι οχι!Οσο για τα lifestyle καβουκια μας, ολοι σε τετοια ζουμε, δεν ξερω προσωπικα κανενα που να ζε σε σπηλια!Ασε που κι αυτο lifestyle ειναι λολ!

Kος Μηδενικός είπε...

Μη παίζουμε με τις λέξεις!! Ναι lifestyle όλοι ακολουθούμε με την ακριβή έννοια του όρου...ακόμη και οι άνθρωποι των σπηλαίων. Μη μου πεις, όμως, ότι βγαίνεις έξω και δεν παρατηρείς ανθρώπους που ακολουθούν πιστά ό,τι τους προστάζει η σύγχρονη φιλοσοφία και κουλτούρα; Αυτό είναι κάτι που μισώ αφάνταστα στη gay ζωή και πραγματικότητα. Και μη προτρέξει κανείς να πει..γιατί δεν ισχύει και στους straight; Θα τον προλάβω. Ναι, ισχύει και δεν είναι και καλύτερο. Έτσι κι αλλιώς όταν σχολιάζω αρνητικά κάτι, το σχολιάζω στο σύνολο του, όχι στις ταμπέλες που έτσι κι αλλιώς ζητώ να καταργηθούν.

Πάμε, λοιπόν, στο ποιοι είναι οι επαναστάτες χωρίς αιτία. Η επανάσταση δεν γίνεται σε μια μέρα. Τουλάχιστον όχι για ένα τέτοιο θέμα. Απεχθάνομαι, λοιπόν, αυτούς που προστάζουν το χαρακτηρισμό του gay σαν πλακέτα εμπρός από τη μούρη τους. Λες και δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από αυτό. Ο ακτιβισμός οφείλει να είναι ενσυνείδητος και να έχει και νόημα και συνέπεια λόγων και έργων. Ακτιβισμός για τον ακτιβισμό και μόνο...δεν έχει κανένα νόημα. Αυτούς θεωρώ επαναστάτες χωρίς αιτία. Αυτούς , και δίνω μόνο ένα παράδειγμα, που ζητάνε το δικαίωμα για το gay γάμο και δεν έχουν κάνει μια σχέση πέρα από μια βδομάδα.

Αντιθέτως όσοι είναι συνεπείς, ζουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν και μπορούν να σταθούν παράδειγμα προς μίμηση, για μένα αυτοί είναι οι αληθινοί επαναστάτες. Εκείνοι που διακριτικά και σθεναρά στέκουν ως φάροι. Και δυστυχώς τέτοιοι είναι σε κάθε ιστορική περίοδο εξαιρετικά λίγοι. Και για να το ξεκαθαρίσω...δυστυχώς δεν είμαι ένας από αυτούς. Προσπαθώ στο μέτρο που μπορώ, αλλά είναι πίστη μου ότι μάλλον δεν το έχω.

Elementstv είπε...

@Zero: Για μενα και αυτοι που δεν εχουν κανει σχεση πανω απο 1 εβδομαδα αλλα αγωνιζονται για το γκει γαμο, ακτιβιστες ειναι! Και ισως και περισσοτερο γιατι θελει μεγαλυτερη δυναμη να αγωνιστεις, για να προστατευσεις κατι που το χουν αλλοι και οχι εσυ! Δεν παιζω με τις λεξεις παντως. Οχι εμενα δεν μ'ενοχλουν οι γκει που ειναι μεσα στο lifestyle. Ουτε οι θυληπρεπης γκει με ενοχλουν.... ΤΟ να διεκδικουμε, ισοτητα, δεν σημαινει οτι πρεπει ολοι να γινουν ιδιοι..ΤΟ εχω ξαναπει και σε παλαιοτερο ποστ αν και το συνανντω συνεχεια....μην μπερδευουμε την ισοτητα με την αφομοιωση!

Kος Μηδενικός είπε...

Δε μίλησα για αφομοίωση. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα υποστήριζα. Υποστηρίζω τη συνέπεια λόγων και έργων. Και σε αυτό είμαι κάθετος, ασχέτως gay θεμάτων ή όποιων άλλων. Και ειλικρινά όχι, προτιμώ κάποιος που δεν θεωρεί κάτι σημαντικό να μη το υποστηρίζει. Γιατί στα μάτια τρίτων το υποβιβάζει! Είμαι αυστηρός, το ξέρω, αλλά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα ευρείας κοινωνικής συναίνεσης, τέτοιες λεπτομέρειες έχουν σημασία.

Elementstv είπε...

Eνταξει δεν συνεχιζω την διαφωνια, διοτι δεν μπορω να διαφωνησω με την κοσμοθεωρια καποιου, μπορω απλα να τη σεβαστω!

Δεν διαφερουμε εντελως στις αποψεις μας παντως απλα σε καποια σημαντικα σημεια!

life_traveller είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
life_traveller είπε...

Είμαι πάντα υπέρ του να λέμε αλήθειες στον εαυτό μας και σε αυτούς που μας ενδιαφέρουν! Η αλήθεια κάνει τη ζωή μας πάντα ποιοτικότερη!
Ωστόσο ας έχουμε στο μυαλό μας ότι περιβαλλόμαστε από έναν κόσμο αρκετών, ίσως και πολλών, ψευτών και υποκριτών.. που δεν αξίζουν την αλήθεια μας.. που ποδοπατούν τους συνανθρώπους τους, που για την ακριβεία δεν αξίζουν καμίας επικοινωνίας από μέρους μας!

Aντώνης είπε...

Αγαπημένη σκηνή. Καλώς σε βρίσκω :)

pax είπε...

Νομίζω με το να μη σκύβεις το κεφάλι μιλούσες γενικά έτσι; Όχι μόνο για το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας. Βέβαια αυτό είναι για τους ανθρώπους το πιο φλέγον γι' αυτό και επικεντρώθηκε η συζήτηση εκεί!
Μπράβο σου που έχεις το θάρρος να μη σκύβεις το κεφάλι! Και το ότι άλλαξες σχολή ενώ η προηγούμενη θα σου πρόσφερε περισσότερο "κοινωνικό κύρος" κατά την άποψη των πολλών....
Σε χαίρομαι πάρα πολύ! Μην σκύψεις ποτέ το κεφάλι! Φιλιά!

suncitizen είπε...

Δε χρειάζεσαι να υποδύεσαι τον στρέιτ.
Όμως ισχύει και το ρητό του Πυθαγόρα: "Ου τα παντα τοις πάσι ρητά".
Δηλαδή, δε λέγονται όλα σε όλους.
Η ερωτική σου ζωή αφορά εσένα και το σύντροφό σου.
Δε χρειάζεται να λές στον κάθε τυχαίο ομοφοβικό και μη τι είσαι και τι δεν είσαι.
Μπορεις να υπερασπίζεσαι τα δικαιωματα των γκέι με λογικά επιχειρήματα ώστε να πειθεις όσο μπορεις τους γύρω σου.
Και πάνω από όλα, να ζεις σωστά με τους άλλους γκέι.
Κι αυτό αγώνας είναι και μάλιστα πιστεύω πολύ πιο αποτελεσματικός, από το να κολάς στον εαυτό σου μια ταμπέλα που γράφει "ΓΚΕΙ". Κι αυτό, διότι έτσι φαίνεσαι δογματικός. Ενώ, αλλιώς ανοιχτόμυαλος και λογικός.

another george blog είπε...

Και αν αυτό έχει να κάνει άμεσα με την δουλειά σου; αν είσαι δάσκαλος; τι κάνεις τότε; αν είσαι δάσκαλος στον ιδιωτικό τομέα; θα είσαι ακόμα τόσο "γενναίος"; μην με παρεξηγείς. Όταν όμως περιμένεις τον μισθό σου από τον εργοδότη -που δεν είναι στο δημόσιο- τότε τι; αν 2-3 γονείς διαμαρτυρηθούν ότι εμείς δεν θέλουμε μια αδελφή/ πούστης (γιατί δεν θα πουν γκέι, πάνω στα νεύρα τους) να είναι με τα παιδιά μας, τότε τι; θα υπερασπιστεί εσένα ο εργοδότης ή τα χρήματα που θα χάσει;

Θυμήσου τον οροθετικό που τον απέλυσαν επειδή οι.. συνάδελφοί του δεν ήθελαν να είναι στον ίδιο χώρο μαζί του. Θυμήσου τώρα και την απόφαση του δικαστηρίου. Μόνο αυτό.

Παρόλα αυτά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει η κατάλληλη ώρα για όλα. Αρκεί να την βλέπουμε.

Elementstv είπε...

@life:Το εχω στο μυαλο μου, και ειδικα για καποιους που εχουν μεγαλυτερη δυναμη και μπορει να επηρρεασουν πολυ αρνητικα τη ζωη σου, βεβιασμενες κινησεις δεν ειναι παντοτε σωστες...

@Αντωνης:Καλως σε βρηκα Αντωνη μου.Προσφατα την ανακαλυψα τη σκηνη κ μ'αρεσε.

@pax: Γενικα ναι, αλλα δυστυχως οι γκει πολλες φορςες αναγκαζονται να σκυβουν το
κεφαλι και λογω σεξουαλικου προσανατολισμου. Ειναι πολυ δυσκολο οντως; να μη
σε νοιαζει ο κοινωνικος περιγυρος, αλλα νομιζω οτι καθε μας αναστολη, καθε μας ντροπη οφειλεται σε μια λανθασμενη εικονα που νομιζουμε οτι εχουν οι αλλοι για μας και προσπαθουμε να μη τη χαλασουμε!Φιλια!

Elementstv είπε...

@suncitizen:Η ερωτικη μου ζωη δεν αφορα παντοτε μονο εμενα κ το συντροφο μου.Σε μια παρεα νεων, το σεξ ειναι αρκετα πανω στις συζητησεις.Εννοειται οτι δεν το λεω με το καλημερα σας.
Με εχεις κουρασει παντως με το συνεχες σου επιχειρημα "Να ζουν σωστα οι γκει"
Γιατι βρε συ, οι στρεητ ειναι καλυτεροι? Για μενα ο διαχωρισμος ειναι ελαχιστος και αν υπαρχει οφειλεται απλα σε κοινωνικοπολιτικες δομες στις οποιες μεγαλωνουμε ως γκει.Ναι υπαρχει κομπλεξ, ναι υπαρχει ανασφαλεια στον γκει χωρο, αλλα αν εχω μαθει
κατι ειναι οτι ειναι ασκοπο να περιμενεις απο τους αλλους να αλλαξουν.Κανεις δεν αλλαζει επειδη το θελουμε εμεις. Σκληρο αλλα αληθεια.Παντως συμφωνω οτι σε καποιες περιπτωσεις ειναι καλυτερο να μη το λες...

@Another George Blog: Χαιρομαι που το λες αυτο, διοτι ναι η αληθεια ειναι οτι εκεινη την ωρα δεν ξερω πως θα αντιδρασω.Νομιζω εκει ακριβως ειναι που η ατομικη δυναμη δεν αρκει και χρειαζεται η συλλογικη.Ηδη σχεδιαζονται καποιες δρασεις που θα βοηθησουν αυτους τους τομεις....

another george blog είπε...

Ακριβώς... χρειάζεται η συλλογική δύναμη. Ερώτηση: στην Ελλάδα υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Στη φάση που ειμαι, απλα σας ευχαριστω που υπαρχετε.
Αργησα να σας βρω αλλα ειναι
αρκετο που ειστε εδω.

Elementstv είπε...

@manos: Αν εχεις καποιο προβλημα, το email μου ειναι ανοικτο αν θες να μιλησεις καπου!

TheCurlySue είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.