Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Virgins In The Closet .....Ενωθειτε...


Ειναι αδιαμφισβητητη η αλλαγη που εχει γινει τα τελευταια 100 χρονια στις κοινωνικες δομες και νορμες.Ενα απο τα ζητηματα που εχει αλλαξει πολυ ειναι η θεση του σεξ μεσα στην κοινωνια και στις συζητησεις των νεων ανθρωπων.Ενω παλαιοτερα οποιαδηποτε κουβεντα γυρω απο το σεξ θεωρουνταν απρεπης ,σημερα φαινεται οτι οι ρολοι εχουν αντιστραφει.Σημερα δακτυλοδεικτουμενος ειναι αυτος που δεν εχει κανει σεξ μεχρι τα 18 του.

Να τονισω εδω οτι σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω οτι τα πραγματα παλαιοτερα ηταν καλυτερα.Ισα ισα που σημερα ειμαστε πιο ειλικρινεις με τα σεξουαλικα θεματα που μας απασχολουν.Οπως ολα ομως ,ετσι και αυτη η σεξουαλικη επανασταση ,εφερε το τιμημα της.Σημερα το σεξ τεινει να γινει ενα ειδος μοδας.1ο φιλι στα 14 ,πιπα στα 15 και σεξ στα 16 βαρια 17.Ετσι οι νεοι εχουν αρχισει και αγχωνονται για το ποτε θα κανουν σεξ ,με ποιον και δεν λαμβανουν καθολου υποψιν τους τις επιπτωσεις που μπορει να εχει αυτο στο σωμα τους και στη ψυχολογια τους.Ενα τρανταχτο παραδειγμα ειναι τα κοριτσακια του δημοτικου.Ντυνονται βαφονται στολιζονται και πανε σχολειο για να αρεσουν στον γρηγορακι κτλ κτλ.Σ

Συζητουν για το σεξ λες και ειναι γυναικες και οτιδηποτε παιδικο το βαφτιζουν ανωριμο και ξεπερασμενο.Και το ερωτημα που γενναται ειναι το εξης ....Μηπως ειναι πολυ νωρις????

Δν πιστευω στην αντισταση στο καινουργιο.Πιστευω οτι πρεπει να δεχομαστε οτιδηποτε αλλαζει στην κοινωνια μας παραλληλα βεβαια με κριτικη σκεψη.Αυτο που πρεπει να αναρωτηθουμε τι μας ωθει στο να κυνηγαμε το σεξ σαν τρελοι ολη την ωρα.Ειναι απο βιολογικη αναγκη?Δεν ειμαι σιγουρος.Αλλωστε η ενσταση μου δεν εγκειται στην πραξη του σεξ αλλα στις συζητησεις γυρω απο αυτο.Δυστυχως πλησιαζουμε σε ενα σημειο που πιο πολυ θα μιλαμε για το σεξ παρα θα κανουμε σεξ.Εχουμε αρχισει και μοιαζουμε με ασεξουαλ οντα που μιλανε συνεχεια για σεξουαλικα θεματα χωρις να μας ενδιαφερει πραγματικα να φλερταρουμε και να ερωτευτουμε ,απλα μιλαμε γιατι ετσι πρεπει.

Στην αντιπερα οχθη υπαρχουν οι παρθενες/οι που για διαφορους λογους δεν εχουν κανει σεξ ακομη.Σε μια παρεα φοιτητων ενα ατομο 19-20 χρονων που δεν εχει κανει σεξ(με οποια εννοια συνεπαγεται αυτο)θα αποτελει στοχο αστειων και χλευασμου εστω και καλοπροαιρετου.Πολλες φορες ντρεπονται να πουν οτι δεν εχουν κανει σεξ γιατι ετσι αποκλειονται απο τις συζητησεις γυρω απο αυτο.

Εν τελει, πιστευω οτι οποιος ξερει τι ειναι το σεξ ξερει ουτε να το υποτιμα αλλα ουτε και να το υπερεκτιμα.Το σεξ ,αντιθετα με τις προσπαθειες που γινονται το τελευταιο καιρο,αποτελουσε ,αποτελει και θα αποτελει μια προσωπικη πραξη μεταξυ 2 ή και παραπανω ατομων που σκοπο θα εχει την ηδονη και την ευχαριστηση αλλα και την αναπαραγωγη.Γιαυτο ειτε εχετε κανει σεξ ειτε οχι ,μην σας πολυνοιαζει .Η ζωη εχει παρα πολλα ωραια πραγματα να προσφερει....

5 σχόλια:

Είδωλο είπε...

Sex is ovepriced...

But I do is SO well. ;)

Hfaistiwnas είπε...

Βλέπω και μια ανηψιά μου στα 11 που έχει αρχίσει απο τώρα να θέλει να βάφεται...
Όσν αφορά το σεξ.. έχει και αυτό τη σημασία του σε μία σχέση αλλά όπως είπε και ο Ουρανός είναι overpriced!

Κώστας είπε...

Στα 20 μου έκανα για πρώτη φορά κάτι ερωτικό και στα 21 ολοκληρωμένο σεξ. Δεν μπορείς να φανταστείς τι απόρριψη και προσβολή είχα φάει από το γκέι χώρο αποκλειστικά και μόνο για τον παραπάνω λόγο. Ενώ ο μόνος λόγος που καθυστέρησα ήταν ότι αφενός μέχρι τα 18 μου δεν το είχα αποδεχτεί πλήρως και αφετέρου ότι έψαχνα κάτι σοβαρό, με συναισθήματα και απέφευγα τη νοοτροπία "φάση και βλέπουμε". Μαλάκες...

ProFyLaKtiKo είπε...

Κάντε σεξ, όχι έρωτα.

oblivion είπε...

μετά τη μεγάλη εποχή της σεξουαλικής καταπίεσης, ήρθε η σεξουαλική απελευθέρωση.. ύστερα ήρθε η δεκαετία του 80 κι έφερε το φόβο. και τώρα να, μια γενιά που ζει τη σεξουαλική αμηχανία. το σεξ γίνεται αυτοσκοπός, βιομηχανοποιείται, κάπου εκεί μέσα είναι και η ανθρώπινη διάσταση, αλλά άντε να την βρεις..

υγ όσο για τα παιδιά που πάνε τώρα σχολείο, είναι πιο γενικευμένη η αλλαγή, "μεγαλώνοντας" τόσο νωρίς δυστυχώς χάνουν την ανεμελιά που χρειάζεται τόσο να έχουν σε αυτή την ηλικία..