Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Στην υγεια των μειονοτητων....

Madonna singing to her gay fans...





Στις 27 Σεπτεμβριου θα ερθει η Madonna στην Ελλαδα..Τι σημαινει αυτο?Χιλιαδες νεοι γκει και λεσβιες ηδη αγορασαν εισιτηριο για να την παρακολουθησουν.Αναμφιβολα ενα μεγαλο ποσοστο του κοινου εκεινη τη βραδια θα απαρτιζεται απο gay ή queer ατομα.
Ε καλα θα σκεφτει καποιος,και τι σημαινει αυτο ρε φιλε,εχεις καποιο προβλημα με τη Μadonna?Οχι κανενα βεβαια και εμενα μου αρεσει ,απλα η ολη διαδικασια με εβαλε σε καποιες σκεψεις.Αναρωτηθηκα κατα ποσο οι διαφοροι καλλιτεχνες και εταιριες μας βλεπουν ως απλα καποιους αλλους φαν ,ή σαν gay ποσοστό.Η αληθεια ειναι οτι σαν "ομαδα" εχουμε μεγαλη οικονομικη δυναμικη και ειναι κατι που φαινεται να το εχουν καταλαβει διαφοροι καλλιτεχνες και εταιρειες ,και το εκμεταλευονται.Προσπαθουν να φανουν ως gay friendly ωστε να τσιμπησουν και ποσοστα απο το queer ποσοστο.Φυσικα φροντιζουν να μην ξεπερνουν τα ορια διοτι υπαρχει και το στρεητ ποσοστο που δεν θελουν να χασουν.
Το θεμα ειναι η ψυχολογια της μειονοτητας που φαινεται να εχουν οι ιδιοι οι γκει.Μολις καποιος πει κατι θετικο για μας ,υποσεινηδητα ή οχι τον στηριζουμε παθιασμενα.Αυτο εχουν καταλαβει διαφορα "προιοντα¨ οπως η Madonna,Kylie,Sex And The City κτλ..Η βαφτιση τους ως γκει icons μας δελεαζει στο να τους ακολουθησουμε σε καθε τους βημα.
Και για να μην λεω πραγματα στο βροντο,εχω να καταθεσω οτι μικροτερος σιχαινομουν την Madonna αλλα μεσα απο την πλυση εγκεφαλου ολα αυτα τα χρονια οτι ειναι ενα "must" gay icon εχει αρχισει και μου αρεσει.Και αναρωτιεμαι αληθεια ποσοι απο μας εστω και χωρις να το καταλαβουμε εχουμε πεσει σε αυτη την παγιδα.
Σιγουρα θα ταυτιστουμε περισσοτερο με καποιον που δειχνει να ειναι πιο θετικος με την γκει θεματολογια ,αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναινα μην γινουμε ερμαια των διαφορων εταιριων.Γιατι εχω την εντυπωση οτι μας βλεπουν απλα ως εξτρα ευρω τα οποια μαλιστα ειναι και ευκολο να χειραγωγηθουν.
Το ιδιο μπορει να συμβαινει και στην πολιτικη αν και εκει τα πραγματα ειναι πιο δικαιολογημενα διοτι σιγουρα θα στηριξεις αυτον που σου παρεχει τα δικαιωματα που σου ανηκουν...Αλλα και στην συγκεκριμενη περιπτωση ,πολλοι πολιτικοι μας δινουν απλα φρουδες ελπιδες χωρις να υλοποιουν τιποτα,και μεις μην εχοντας αλλη εναλλακτικη τους ψηφιζουμε.Δεν θα πολιτικολογησω απλα αυτο που προτεινω ,ειναι να εξασκουμε την σκεψη μας ,και να μην αναλωνομαστε μονο στο gay και μη lifestyle...
Αυτα προς το παρον,καλα να περασετε στη Madonna!!!!

10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Είναι gay icon εδώ και πολλά χρόνια!
Οπότε είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι fun είναι γκέι! Και είναι τρομερά εκμευταλλεύσιμο!!! Όπως τα λες!

Είδωλο είπε...

μας βλεπουν απλα ως εξτρα ευρω τα οποια μαλιστα ειναι και ευκολο να χειραγωγηθουν

No further comment there, you said it all

Dr_MAD είπε...

εγώ το τσίμπησα το εισιτηριάκι μου

και δεν πάω για τη Μαντόνα, αλλά μπας και βρω άντρα

χαχαχαχαχα

the boy with the arab strap είπε...

εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο το να ακούνε τόσοι πολλοί gay μαντόνα , καλά για δε τα σκυλάδικα ,όχι απλά περίεργο αλλά ανήκουστο ,ακατανοητο .

tovenito είπε...

έτσι είναι. οι εταιρείες βλέπουν τους γκέι ως ένα ακόμη τάρκετ γκρουπ που πρέπει να προσεγγίσουν και να πάρουν με το μέρος τους. και με συντονισμένες επιθέσεις φιλίας ορισμένων καλλιτεχνών τους το έχουν καταφέρει. το γκέι lifestyle προσωπικά δεν με αγγίζει και δεν με εκφράζει

Ναυτίλος είπε...

Και πολύ σωστά τα λές, διότι έτσι είναι. Είναι χρόνια τώρα που πολλές εταιρίες και καλλιτέχνες, πετάνε ένα θετικό σχόλιο για τους απανταχού gay, ακριβώς για να αλιεύσουν έσοδα από το λεγόμενο gay-target-group. Το θέμα όμως είναι καθαρά προσωπικό και συνειδησιακό. Αν είσαι ξύπνιος και συνειδητοποιημένος, δεν θα πέσεις εύκολα θύμα. Να σου αρέσει κάποιος ή κάτι, όχι επειδή είπε κάτι «θετικό» για την σεξουαλική σου ταυτότητα, αλλά γι’ αυτό που είναι γενικότερα.

Εγώ προσωπικά από μικρό παιδί δεν δενόμουν με gay- είδωλα (και πάσης φύσεως είδωλα γενικά). Μερικά τραγούδια της Madonna μου αρέσουν· άλλα όχι. Και δεν με νοιάζει αν είναι gay-idol ή όχι.

Όποιος πάει πάντως, καλά να περάσει. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 90 ευρώ για οποιαδήποτε συναυλία. (but that’s just me; and I’m a strange person).

:-)

Ανώνυμος είπε...

Δε μου αρεσε που μου ειπες να αυτοκτονησω.Δεν ξερω αν το ειπες σοβαρα ή οχι, αλλα με πειραξε.Με τον πονο μου παιζεις; Μην αφησεις ξανα τετοιο σχολιο στο μπλογκ μου.

Elementstv είπε...

????

oblivion είπε...

πολύ εύστοχη η προσέγγισή σου! εγώ θεωρώ ότι το θέμα είναι πιο ευρύ από κάποιους καλλιτέχνες, αφορά συνολικά την κοινωνία του καταναλωτισμού, κάποιοι λένε ότι ακόμα και το θέμα του γάμου έχει αρχίσει να καθιερώνεται για να επωφεληθούν κάποιοι από τα έξτρα ευρώ της γκέι κοινότητας.. όσο για τη μαντόνα συγκεκριμένα με κάλυψαν οι προλαλίσαντες - και κυρίως ο ναυτίλος! καλημέρααααα!

Ανώνυμος είπε...

apla oi gay exoun gousto , afto ine i apantisi sto provlima
episis xrono nasxolithoun me ta kalitexnika giati den exoun pedia na kseskatizoun
ta alla peri ekmetalefsis tous ine sinomosiologies ke gia na klegomaste
to oti den exoume dikeomata stin ellada ofilete ston skatoxaraktira ton ellinon
den ine tixeo oti oles oi vorioevropaikes xores exoun eksasfalisi ta dikeomata ton gay
edo apla imaste akoma ekato xronia piso se olous tous tomis , kleftes volepsakides aksestoi apolitistoi kakoi ikogeniarxes partakides , a exoume ke ena kalo oi propapoi mas itan mallon tourkoi , ke imaste oreoi se emfanisi
ne mana esi pou efages tin sfaliara apo ton sizigo , megalose tin kori sou oste na gini nifoula ke ton gioka sou adra na varai to xeri ke na gini gamikoulas , oti perases esi asto perasoun ke opi kakomires
zito i kampala