Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

A mile in each other's shoes!!!!!

Δεν θα σχολιασω πολλα πραγματα απο την 1η μου εμπειρια στο Athens Pride 2008 ,αλλωστε ειναι γνωστο οτι στεφθηκε με σχεδον απολυτη επιτυχια.Εγω θελω να αναλυσω κατι αλλο που μου παρατηρησα και χαρηκα ιδιαιτερως για αυτο.

Το Σαββατο του Pride ημουν ολη τη μερα στη πλατεια κλαυθμωνος(εκτος βεβαια απο την ωρα της παρελασης).Τεσπα παρατηρουσαμε μαζι με αλλα παιδια τα στρεητ ζευγαρια που τυχαινε να περνανε απο την πλατεια.Μολις αντιλαμβανοταν οτι στην πλατεια αυτη ηταν η μειονοτητα ,πιανονταν χερι χερι,κατι που ισως να οφειλεται στην αναγκη τους να δηλωσουν εμμεσα οτι οι ιδιοι ηταν στρεητ.Και αυτο ειναι αλλωστε που με χαροποιησε ιδιαιτερα.Διοτι εστω και υποσυνειδητα ενιωσαν την αναγκη,εστω και για αυτα τα λιγα βηματα της πλατειας,να κατοχυρωσουν την ιδιαιτεροτητα τους.

Σε αυτα τα λιγα βηματα οι ρολοι αλλαζαν και οι ιδιοι ηταν η μειονοτητα.Και ετσι απο μονοι τους, υποσεινηδητα, κατοχυρωναν τα επιχειρηματα μας για το Pride και για τη διεκδικηση των δικαιωματων μας.Μας εδειξαν οτι αν οι ιδιοι δεν αντεχαν ουτε δευτερολεπτα στο να ειναι η μειονοτητα, τοτε δεν ειμαστε παραλογοι εμεις που αντεχουμε μια ζωη, στερουμενοι των πιο απλων ανθρωπινων δικαιωματων μας.

Ακομη θα ηθελα να πω οτι εχω αρχισει και πιστευω οτι η κοινη γνωμη στην ελλαδα αρχιζει και αλλαζει.Σιγουρα υπαρχουν οι ακροδεξιες αποψεις που ακουγονται ακομη ιδιατερως εντονα λογω της προωθησης τους απο τα εξισου συντηρητικα τηλεοπτικα καναλια. Παρολα αυτα ομως οι νεοι ανρθωποι ειναι ανοικτοι στο διαλογο και πιστευω οτι σιγα σιγα με υπομονη και πολιτισμενο διαλογο ολα θα αλλαξουν.

Τελος θελω να πω οτι ευχαριστω και εγω ολους τους εθελοντες που εδωσαν την ψυχη τους για την οργανωση του Athens Pride και ευχομαι του χρονου να ελθουν ακομη πιο πολλοι και να προσφερουν τις ικανοτητες τους για ενα ακομη πιο εντυπωσιακο Pride.Ειναι στο χερι μας να ζουμε ελευθεροι, οπως θελουμε, χωρις ντροπη και αυτολυπηση αλλα με περηφανια και αυτοεκτιμηση....

10 σχόλια:

the boy with the arab strap είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Αυτό που είπες έχεις δίκιο, σωστή παρατήρηση. Μετά απ' όλα απο όσα έγιναν πιστεύω σιγά σιγά θα ομαλοποιηθούν οι σχέσεις.. θα μπεί σιγά σιγά στη συνείδηση του κόσμου..

g for george είπε...

Πολύ καλό. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι και έχεις απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Αντε και του χρονου με μεγαλυτερη προσελευση!Οσο για τους ανθρωπους ιδαιτερα τους νεους σιγα σιγα αρχιζουν να δεχονται τους ανθρωπους με διαφορετικο σεξουαλικο προσανατολισμο και αυτο θα εχει ως συνεπεια να κατοχυρωθουν τελικα τα πολυποθητα δικαιωματα!

oblivion είπε...

Πολύ έξυπνη παρατήρηση! Όταν οι περισσότεροι str8 το αντιληφθούν αυτό (έστω και σαν αυθόρμητη αντίδρασή τους όπως λες, σημειολογικά απλά), τότε θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να καταπολεμήσουν οποιοδήποτε ίχνος ρατσισμού κρύβουν μέσα τους. Το ζητούμενο ίσως είναι να μην τους δίνεται μόνο μια ευκαιρία το χρόνο για να το κάνουν αυτό!

Ναυτίλος είπε...

Όσο περισσότερο φωνάζουν οι πάσης φύσεως «ακροδεξιοί», τόσο πιο πολύ σημαίνει πως νιώθουν να «απειλούνται», τουτέστιν, ακουγόμαστε πια πολύ δυνατά. ;-)

Keen On Boys είπε...

Μου άρεσε η ερμηνεία σου πάνω στην συμπεριφορά των str8 ζευγαριών. Ωραία οπτική

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου!
Πολύ ωραία παρατήρηση!
Κι εγώ πιστεύω πως σταδιακά κάτι αλλάζει στην κοινωνία αλλά μη φανταστείς και πολλά... Θα "ανέχονται" απλώς την ύπαρξή σου αλλά το να κυκλοφορείς "ελεύθερος" έξω στο δρόμο θα είναι και πάλι κάτι το εξωπραγματικό γι' αυτούς...

Φιλιά :-)

gay super hero είπε...

Θα είναι πολύ σημαντικό αν κάνετε κάτι που να απευθύνετε στους φοιτητές! Είναι ένα κενό που υπάρχει και πρέπει να καλυφθεί.

Τις καλημέρες μου.

ΣΑΥΡΑ είπε...

"Σιγουρα υπαρχουν οι ακροδεξιες αποψεις που ακουγονται ακομη ιδιατερως εντονα λογω της προωθησης τους απο τα εξισου συντηρητικα τηλεοπτικα καναλια"
η ντροπη δεν ειναι οτι ειναι οτι η αποξεις αυτες ειναι ακροδεξιων, αλλωστε τιποτα δεν περιμενουμε απο αυτους, η ντροπη ειναι οτι και οι "αριστεροι" οι ανθρωποι οι ¨"προοδευτικοι" εχουν ιδιες η και χειροτερες αποξεις.
και στα καναλια το pride χαθηκε οπως και καθε σοβαροτητα στα διαφορα σοβαρα θεματα-τι σχεση εχουν οι γελοιοι παπαδες που καλουν για παραδειγμα-
μονο ο skai στεκει σωστα στο υψος των περιστασεων.