Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Ειλικρίνεια : Στ'αλήθεια?

Ερχονται καποιες φορες στη ζωη μας που καλουμαστε να διαλεξουμε αναμεσα στο να ειμαστε απολυτα ειλικρινεις με τους αλλους και το να αποκρυπτουμε την αληθεια.Η ειλικρινεια εχει πολλες πτυχες στη ζωη μας.Το περιστατικο που οδηγησε στο να αναρωτηθω για το θεμα της ειλικρινειας ειναι το παρακατω:

Το τελευταιο καιρο συνομιλουσα με 2 αγορια στο MSN ταυτοχρονα.Στην αρχη οχι ερωτικα αλλα τους γνωρισα επειδη με γνωρισαν μεσω του μπλογκ μου.Τελος παντων στην πορεια αρχισε να αναπτυσσεται κατι ερωτικο και με τους 2 .Εγω ημουν απολυτα ειλικρινεις για το τι συνεβαινε και δεν εκρυψα απο τον ενα οτι μιλουσα και με τον αλλο.Να προσθεσω οτι και οι 2 μενουν εκτος Αθηνων.

Για να μην τα πολυλογω ,ο ενας μου ειχε πει οτι θα ερθει Αθηνα καποια στιγμη το καλοκαιρι ενω ο αλλος ηρθε πριν λιγες μερες.Ετσι βρεθηκαμε και εγινε και κατι ερωτικο μεταξυ μας .Το προβλημα ειναι το εξης.Εγω καθως δεν μου αρεσει να κοροιδευω ειπα στον αλλο τι εγινε και θυμωσε μαζι μου.Θεωρησε οτι εγω τον ηθελε για εναλλακτικη επιλογη ενω εγω απλα ηθελα να ειμαι ειλικρινης μαζι του.Καλως ή κακως αν και πιστευω οτι μπορει να προκυψει ερωτας μεσω ιντερνετ δεν μπορω να δεθω με ενα ατομο πληρως μεσα απο αυτο.

Ετσι καθισα και σκεφτηκα......ημουν στα αληθεια ειλικρινεις ή απλα θρασυς?Δεν εχω την απαντηση .Δεν ξερω τι θα ηταν καλυτερο.Να μην του ειχα πει τιποτα για τον αλλο?Να μην ειχα συνεβρεθει με τον αλλο?Ισως καποιες φορες αυτο που εμεις βλεπουμε ως ειλικρινεια να ειναι απλα μια υπεκφυγη για να νιωσουμε καλυτερα για τις πραξεις μας.
Ειναι πολυ ευκολο να σκεφτω οτι απλα οι αλλοι δεν δεχονται την ειλικρινεια μου.Αλλα δεν νομιζω οτι αυτο ειναι αληθεια.Ισως καποιο κανονες επικοινωνιας και συμπεριφορας δεν πρεπει να ξεπερνιουνται γιατι για καποιο λογο υπαρχουν.

Το αποτελεσμα απο τη δικη μου αποψη για την ειλικρινεια ηταν να μαλωσω με τον ενα και να μην ξερω αν θα συνεχισω κατι με τον αλλο(αυτον που καναμε σεξ).Ισως αν βαλω τον εαυτο μου στη θεση των αλλων να καταλαβω πιο πολλα αλλα προς το παρον δεν ειμαι σε θεση να το κανω.Ισως τελικα πανω απο ολα πρεπει να ειμαστε ειλικρινεις με τον εαυτο μας.Ειναι ισως ενας απο τους πιο δυσκολους αλλα και κερδοφορους στοχους που μπορουμε να κατακτησουμε.............

10 σχόλια:

Ναυτίλος είπε...

Προσωπικά νομίζω πως καλώς έπραξες και ήσουν ειλικρινέστατος με το παιδί. Γλίτωσες, τόσο εσύ, όσο κι αυτός από μελλοντικά τραβήγματα. Γιατί άμα αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους, συνήθως γίνεται ζημιά.

Βέβαια, είσαι νέος ακόμα, και αναγκαστικά θ’ ανακαλύψεις πως η αλήθεια και η ειλικρίνεια, είναι δύο "βαριά" χαρτιά με "βαριές" επιπτώσεις τόσο στην ζωή, όσο και στην ψυχολογία σου.

Το ερώτημα είναι: πόσο απ’ αυτό το βάρος αντέχεις να σηκώσεις επάνω σου; Πού είναι τα όρια του συμβιβασμού σου;

Εγώ προσωπικά σου εύχομαι να αντέξεις μεγάλα βάρη.

Hfaistiwnas είπε...

Καλά έκανες και το είπες στο άλλο παιδί. Δεν είναι θρασύτητα. Μπορείς να δεθείς με κάποιον μέσω του νετ αλλά όχι να κάνεις και σχέση. Όχι ότι δεν γίνεται πολλές φορές. Ο άλλος κακώς θύμωσαι, είναι λογικό ότι αν σου τύχει κάτι, θα το κάνεις, δεν αποκλείεις τα ενδεχόμενα. Όσο για την ειλικρίνεια στον εαυτό μας... ναι πρέπει.. να αναγνωρίζουμε τι κάνουμε και να παραδεχόμαστε καταστάσεις...

Elementstv είπε...

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια αλλα η αληθεια ειναι οτι το παιδι ηταν και ειναι πολυ καλο και αψογο.Απλα ισως να μην ταιριαζαμε σαν χαρακτηρες και να παρερμηνευσαμε πραγματα.Μπορω να πω οτι αυτος δεν εκανε κατι λαθος (αντιθετως με μενα) απλα ηθελε αλλα πραγματα...

tovenito είπε...

η ειλικρίνεια είναι αρετή και η δική σου στάση ήταν απόλυτα ξεκαθαρισμένη και μπράβο σου.
επίσης όμως όσο και ειλικρινής κι αν είσαι στις αρχικές προθέσεις σου με τον άλλο, δεν μπορείς εκ των προτέρων να προδικάσεις τα συναισθήματά σου. έτσι κι αυτός μπορεί να ήθελε κάτι παραπάνω. ούτε αυτός πρέπει να ντρέπεται ούτε εσύ αν δεν θες κάτι τέτοιο.

Είδωλο είπε...

η ειλικρινεια θελει και θρασσος για να ειπωθει στις μερες μας, αλλιως γινεται προσωπικη αληθεια, παραληψη ή λευκο ψεμα...

Καλα εκανες. Ουτως η αλλως σχεσεις εξ αποστασεως δεν συμβαινουν

.......marmarigi....... είπε...

μια χαρα τα πας!!!!

Voltsek είπε...

Ήταν καλό που ήσουν ειλικρινής και ξεκάθαρος. Απλά την αλήθεια καμιά φορά είναι δύσκολο να την αποδεχτείς.

Κώστας είπε...

Είμαι κι εγώ φαν της απόλυτης ειλικρίνιας, πολλές φορές σε υπερβολικό ίσως βαθμό.

Σχετικά με το δίλημμα σου, νομίζω ότι η ειλικρίνεια δε μας κάνει ποτέ θρασείς. Θρασείς μπορεί να μας κάνουν οι πράξεις μας.

Πχ αν κάποιος κερατώσει τον άνθρωπο του, η πράξη του είναι που υποδηλώνει θράσος κι όχι να το ομολογήσει.

Φυσικά παίζει ρόλο και ο τρόπος που λες την αλήθεια. Μου χει τύχει να φάει κέρατο ένας γνωστός μου, και όταν το ανακάλυψε και το είπε στη σχέση του, ο γκόμενος του όχι απλά δεν απολογήθηκε γι' αυτό που έκανε, αλλά μόνο που δεν έβαλε το γνωστό μου να του ζητήσει και συγνώμη. Αυτό είναι θράσος.

Καλώς σε βρήκα!

Ανώνυμος είπε...

Η φράση σου ότι μέσα από το internet δε μπορείς να δεθείς τα λέει όλα. λογικό να καταστραφούν τα όνειρα κα΄ποιου που μπορεί να ήλπιζε ότι μπορεί να ήσασταν ο ένας για τον άλλο, από κει και πέρα εσύ δεν φταις.

Equilibrium είπε...

Αχ αυτοί οι μπλογκοέρωτες!...