Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Μια φορά και έναν καιρό......


Μια φορα και εναν καιρο ηταν μια ομορφη κοπελα και ενα ομορφο πριγκηποπουλο που μεσα απο διαφορες δυσκολιες ερωτευτηκαν .Μετα παντρευτηκαν και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα ...Of course το πριγκηποπουλο πηγαινε συχνα πυκνα στο Ζαπειο να τον παιρνει που και που ετσι για αλλαγη...Και η πριγκηπισσα ειχε ερθει πολυ κοντά με μια υπηρετρια της διοτι ηθελε να εμψυχωνει το υπηρετικο προσωπικο...


Παραμυθια ...υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν για πολλα χρονια ακομη αποτελωντας τον ακρογωνιαιο λιθο πανω στον οποιο εχει χτιστει το μικροαστικο ονειρο.Φυσικα ποτε δεν μαθαινουμε τι εγινε μετα το χαπι εντ που ακουγαμε.Ειχαν προβληματα μεσα στο γαμο τους?Ξενοπηδαγε ο συζυγος?Παχυνε η πριγκηπισσα απο τις γεννες?Κανεις δεν ξερει.Ετσι και μεις ,μεγαλωνουμε με διαφορα τετοια προτυπα ετεροφυλικης ευτυχιας,νιωθωντας ακομη πιο μονοι διοτι δεν υπαρχουν αντιστοιχα προτυπα για μας.


Δεν ξερω για σας αλλα εγω οταν ημουν μικρος ενιωθα ολομοναχος στο κοσμο....Νομιζα οτι δεν υπαρχει κανενας αλλος σαν και μενα και πιστευα οτι δεν θα βρω ποτε τον ερωτα διοτι οι αντρες πανε με γυναικες τελος....Ποσο λαθος εκανα ...Καθως μεγαλωνα ανακαλυψα οτι ανηκω σε ενα αρκετα μεγαλο κομματι ανθρωπων που ονομαζονται ομοφυλοφιλοι ..Και ετσι αρχισα να χτιζω το δικο μου παραμυθι οπου ο πριγκηπας ερωτευοταν το ομορφο παλικαρι ,και η κοπελια πηγαινε να αναζητησει αλλου την τυχη της.


Βλεπω στην τηλεοραση(ξερω ξερω εχετε να ανοιξετε τηλεοραση εδω και 2 χρονια) διαφορους που φωναζουν για το κακο που θα προξενουσε η ελευθερη προβολη γκει προτυπων στις αθωες παιδικες ψυχουλες.Δεν ξερω για σας αλλα εγω :

1ον:Τα στρεητ προτυπα δεν ανεκοψαν καθολου την πορεια μου ως γκει...

2ον:Απο τα 11-12 και μετα μονο αθωες σκεψεις δεν εκανα για τα γυρω αρσενικα...

3ον:Οχι με το γκει προτυπα δεν εννοω τις διαφορες τρελες που βγαινουν στα πανελ κτλ.Σιγουρα και αυτοι ειναι ενα κομματι τις γκει community αλλα αποτελουν καρικατουρες της πραγματικοτητος..


Παντως τα πραγματα αρχιζουν και καλυτερευουν...Και αυτο μεσα απο το διαδικτυο και τα μπλογκς.Τα σημερινα παιδια που εξερευνουν την σεξουαλικοτητα τους ,εχουν μια νεα μορφη προτυπων που δεν υπαρχει ουτε στις σειρες ουτε στο σινεμα.Τους μπλογκερ .Αληθινους ανθρωπους με αληθινες ιστοριες και εμπειριες.Μπορει να μην το γνωριζουμε αλλα πιστευω ακραδαντα οτι καποιος εφηβος εκει εξω μας διαβαζει ,προσμενωντας και αυτος την σειρα του για ενα παραμυθι.Δεν ειναι τυχαιο πως οι γκει σημερα εχουν εμπειριες ερωτικες απο πολυ νωριτερα απο οτι παλια.Τωρα δεν ειναι σπανιο γκει να κανουν σεξ για πρωτη φορα στα 16 και οχι στα 20-24 οπως συνεβαινε παλαιοτερα(δεν τα λεω εγω,ερευνες τα λενε).


Αυτο το ποστ το εγραψα για να θυμαμαι οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο μαυρα οσο νομιζουμε και οτι πραγματι ο κοσμος συνεχιζει να εξελισσεται,ασχετα αν δεν θελουμε να το δεχτουμε.Ετσι σε σενα που με διαβαζεις ,εσυ που αυριο θα πας σχολειο και ή θα κρυψεις παλι το ποιος εισαι ή θα υποστεις λεκτικες επιθεσεις κανε λιγο υπομονη.Πιστεψε με αξιζει η αναμονη.Δεν θα ειναι ολα ροδινα ή σαν παραμυθι .Αλλα θα εχεις το δικαιωμα να εισαι εσυ.Και αυτο ειναι το πιο σημαντικο απολα.....

10 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Mα τι να κάνουν και αυτά ... υπομονή! Έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με παλιότερα... καλό είναι αυτό.. κάποτε θα είναι όλα διαφορετικά, άντε να δούμε πότε θα είναι αυτό το κάποτε!
Σωστά τα λες elementstv! Φιλάκια !!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι σωστα οσα λες περι αλλαγης εποχων και πως τα πραγματα καλυτερευουν για την γκει κοινοτητα και γενικοτερα τοση μοναξια δεν την αισθανεσαι πια..ομως σαν πολυ σωτηρας δεν το ειδες??''εσεις που θα με διαβασετε στο μελλον'' μπλα μπλα..η μετριοφροσυνη θα σε φαει.!χαχα..με αγαπη!

Ανώνυμος είπε...

...Της Νύχτας πήρε τ' άλογο
και πάει μακριά...κι εχάθη..,
το παλικάρι τ' άγελο
δε γνώρισε αγάπη..!

Ανέραστη η νιότη του..,
αβάσταγη η ζωή του..,
πρώτη φορά που σκίρτησε
ήτανε στη φυγή του..!

Η Νύχτα τον εγήτεψε..,
--- τον έδιωξε κι η ζήση..! ---
έρωτα βάρδια του ' ταξε
σε σκοτεινό μεθύσι..!...

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: ψυχής, σιωπής,
θρησκειών, μυθολογιών,...
Σχηματοποίηση λόγου ("ποιημάτων" μου), θεογονία, κοσμογονία..!
Γεια...κι "όμορφα".., ε..!...

Είδωλο είπε...

Eλικρινα την νεα γενια των gay 16-17-18 που εχω δει να βγαινει, ειναι ο,τι πιο τραγικο εχω αντικρυσει στην πορεια μου

Δε ξερω εαν το οτι δεν ζησαμε εμεις εφηβεια στην ηλικια που θα επρεπε μας βγηκε σε καλο, η μας αφησε την πικρια για τον χαμενο χρονο, ισως και τα 2, παντως αυτα τα παιδια που ξερουν οτι υπαρχει μια Αθηνα και μια κοινοτητα που ζει και αναπνει γυρω της (γιατι εγω σαν παιδακι αναρωτιομουν εαν υπαρχει αλλος στην ευρυτερη περιοχη, ενω τωρα σε καθε πολυκατοικια) εχουνε ξεφυγει κατα την αποψη μου, ισως και η τοση ελευθερια να μην κανει καλο.

Παρολο που μπορουν να συμβουλευτουν εμας, δεν ειδα ποτε τετοια διαθεση, στα ιδια λαθη θα πεσουν και αυτοι, γιατι δεν υπαρχει οικο.περιβαλλον για να στηριξει, και τα λαθη αυτα σε αυτες τις ηλικιες ειναι μοιραια.

revqueer είπε...

Το παραμυθάκι σου με συγκίνησε! Τόσο γλυκό και τόσο μα τόσο αληθινό!

ΣΑΥΡΑ είπε...

4 χρονια οχι μονο 2 δεν βλεπουμε τηλεοραση.
μπορουμε να εχουμε τον κοσμο μας αυτο πιστευω και γω elements αλλα ταυτοχρονα να ¨εκπαιδευουμε¨και τον γυρω μας κοσμο απλα και μονο με το να ζουμε οπως πρεπει να ζουμε, οπως νοιωθουμε και οπως ειναι σωστο να ζουμε.

gay super hero είπε...

Θα κρατήσω αυτή τη θετική σκέψη!

Καλησπέρα! :-)

Ναυτίλος είπε...

«[...] Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ όταν ήμουν μικρός ένιωθα ολομόναχος στο κόσμο... Νόμιζα ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν και μένα και πίστευα ότι δεν θα βρω ποτέ τον έρωτα διότι οι άντρες πάνε με γυναίκες τέλος [...]»

Καλό, καλό, πολύ καλό μου παιδί. Εδώ πράγματι είναι που η μοναδικότητά σου, που ένοιωθες εκείνα τα χρόνια, πάει και πέφτει στις γραμμές του τρένου και δεν την βλέπεις πια ποτέ ξανά. Βέβαια, ο κόσμος των γκέι (χα!) έχει επικίνδυνες ατραπούς και θέλει προσοχή κι ατσαλωμένο κουράγιο. Να θυμάσαι: το αληθινό ταξίδι τώρα αρχινά.

Υ.Γ.: Ίσως αυτό να σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο μόνος ΔΕΝ ήσουνα: "«Gay ή Πούστης;» Το ταξίδι προς την αυτογνωσία, ποτέ δε σταματά".

;-)

Elementstv είπε...

@Ναυτίλος του Διαδικτύου :
το ειχα διαβασει αυτο το ποστ και ειχα συμφωνησει σε πολλα σημεια.Βεβαια και εσυ πεφτεις σε μια επικινδυνη παγιδα.Το να προσεχει καποιος τον εαυτο και να γυμναζεται δεν ειναι κακο οπως και να θελει να ειναι ομορφος.Δυστυχως ή ευτυχως η ομορφια ειναι κατι που αναζητουμε οι ανθρωποι γιατι ειναι μια μορφη ευχαριστησης.Και εγω διαφωνω με τους ανθρωπους που ενδιαφερονται μονο για τη μοδα αλλα ειναι κατι που υπαρχει.Ο καθενας τους ειναι διαφορετικος και επετρεψε μου να σου πω οτι το ποστ σου φανταζει απαισιοδοξο σε ενα ατομο που μολις ξεκινα.Ακριβως επειδη ειμαστε διαφορετικα ατομα ο καθενας θα ζησει αλλες εμπειριες.Επιτρεψε μου να πιστευω οτι δεν ειναι ολα τοσο μαυρα και οτι υπαρχουν πολλα αξιολογα ατομα παντου.Ουτως ή αλλως τα ατομα με τα οποια δεν ταιριαζουμε ,η ιδια η ζωη μας διαχωριζει.Πολλα φιλια!!!!

tovenito είπε...

φυσικά κι έχουν αλλάξει τα πράγματα και οι γκέι δεν είναι μόνο οι κραγμένες που βλέπουμε στην τηλέοραση. όσον αφορά τις νεότερες γενιές, δεν μπορώ να πω. δεν έχω εικόνα. είναι σίγουρα περισσότερο απενοχοποιημένες και ελεύθερες. δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. θα δείξει η νεκροψία