Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

'Οταν το θετικό είναι αρνητικό.......



Μερα ενημέρωσης για το Aids σημερα και για αυτο αποφασισα να γραψω αυτο το ποστ.Τι?Δεν ειναι σημερα η μερα του Aids?Μα καθε μερα ειναι μερα για το Aids.Καθε μερα που εξαπλωνεται ολοενα και περισσοτερο ο ιος αυτος....Βλεπω και σε αλλα μπλογκς αφιερωματα στο Aids αλλα με εκνευριζουν τρομερα.Παρουσιαζουν το Aids μεσα απο τρομακτικες εικονες και ιστοριες για αγριους.Βεβαια ο σκοπος τους ειναι να αφυπνισουν το κοινο αλλα δε νομιζω οτι με την τρομολαγνεια επιτευχθηκε ποτε κατι.


Η αληθεια ειναι οτι ακομα και σημερα το Aids παραμενει ενα θεμα ταμπου για την ελληνικη αλλα και παγκοσμια κοινοτητα.Πολλοι νομιζουμε οτι ειμαστε καταλληλα ενημερωμενοι αλλα στην πραγματικοτητα ξερουμε τα μισα κατι που ειναι χειροτερο και απο το να μην ξερουμε καθολου.Ολοι νομιζουμε οτι ειναι κατι που θα τυχει στους αλλους και οχι σε εμας.Και το περιεργο ειναι οτι απο τη μια ξερουμε τους τροπους προφυλαξης μας αλλα δεν τους ακολουθουμε....


Για παραδειγμα ποσου απο σας/μας δεν εχουν μπει σε πειρασμο να μην φορεσουν προφυλακτικο.Ποσοι δεν εχουμε υποκυψει στα παραπονα του συντροφου μας να μην φορα προφυλακτικο γιατι δεν τον "βολευει".Πιστευω οι περισσοτεροι .Και αν δεν το εχουμε κανει το σκεφτομαστε ομως.Ειναι κριμας ομως για μια στιγμη ηδονης να χαραμισουμε ολη μας την υπαρξη.Δεν μιλαω μονο για την θυσια της ζωης αλλα και για την ιδια μας την προσωπικοτητα η οποια υποδουλωνεται σε καποια θελω μας χωρις να τα φιλτραρει.


Το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι αυτο.Ειναι το γεγονος οτι στους στρεητ η αγνοια ειναι ακομη μεγαλυτερη.Αν εμεις πιστευουμε οτι δεν μας αφορα μια αυτη η αρρωστια αυτοι πιστευουν οτι δνε τους αφορα 10.Και για αυτο στατιστικες δειχνουν οτι το ποσοστο στρεητ αντρων με τη νοσο ειναι σε παραπλησια επιπεδα με τα αντιστοιχα ομοφυλοφιλων.


Τελος θελω να πω οτι σιγουρα ειναι πολυ σοβαρο θεμα να κολλησεις aids αλλα σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει το τελος της ζωης σου.Αποτελει πλεον μια χρονια νοσο και η επιστημη προχωρα με ιλλιγγιωδης ρυθμους.Ας ειμαστε λοιπον αισιοδοξοι και παραλληλα να προσεχουμε.Και να μην περιμενουμε μια μερα το χρονο να ασχοληθουμε με ενα θεμα ειτε αυτο ειναι το Aids ειτε τα δικαιωματα μας ως γκει ,ειτε η προστασια του περιβαλλοντος κτλ.


Ας κανουμε τις μικρες μας επαναστασεις καθημερινα και θα δειτε που ολα θα αλλαξουν και αν οχι για ολο το κοσμο τουλαχιστον για το δικος σας κοσμο..Αυτα για τωρα .....


Για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τη νοσο επισκεφθειτε την ιστοσελιδα: http://www.hiv.gr/

5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Κάθε μέρα είναι μέραγια το AIDS, δεν γίνεται να το ξεχάσουμε. Ο καθένας οφείλει να είναι ενημερωμένος. Δεν έχει σημασία γκέι η στρ8, όλοι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε αν έρθει η ώρα...
Καλησπέρα και φιλιά!

Είδωλο είπε...

Η αγνοια στους στρεητ ειναι τεραστια περι του Ιου. Ιδιαιτερα στις γυναικες οι οποιες ειναι τοσο αποφασισμενες να ζευγαρωσουν που κανουν τετοιου ειδους χατηρια.

Τωρα τι να σου πω? Εμενα μου φαινεται αδιανοητο την σημερον ημερα να μην προφυλασσεσαι.

Μπορω να δικαιολογησω τις προηγ.γενεες των Gay γιατι ανηκανε σε αλλες εποχες λιγοτερο ενημερωμενες, περισσοτερο φοβισμενες αλλα ταυτοχρονα ιδιαιτερα "ελευθερες" σε παρκα, στεκια κτλ...

Αλλα να βλεπεις παιδια 20-30 να κολλανε την σημερον ημερα ειναι Ε Γ Κ Λ Η Μ Α.

Δεν βρισκω πιο δυνατη λεξη.

tartoufo1973 είπε...

Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως κατά την προσωπική μου άποψη δεν συγκρίνεται το σεξ με προφυλατικό με το χωρίς. Αυτός βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι λόγος να μην χρησιμοποιούμε προφυλακτικό ειδικά αν έχουμε πιο ελεύθερες σχέσεις.

Equilibrium είπε...

"...αλλα σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει το τελος της ζωης σου"

ας μην αφήνουμε κανένα περιθώριο, τα ποσοστά στην Ελλάδα αυξάνονται! Εϊναι ένα προδιαγεγραμμένο τέλος στη ζωή μας κι ένας συνεχής φόβος. Ίσως κάνω λάθος, αλλά ο φόβος και η ενημέρωση ας μας προφυλάξουν. Πάντα προφυλακτικό! Εϋγε για το ποστ!

Από το δικό μας μπλογκ σε χάσαμε... σχολή, φιλίες κι έρωτας όπως διαβάζω κάτω ε?.. μεγ.βδομάδα έρχομαι αθήνα θα μας κάνεις την τιμή this time? :)

Ανώνυμος είπε...

χμ πραγματικα ειναι τρομερη η εγγραφη σου..κρατας μια ισορροπια αναμεσα στην τρομοκρατια και τον εφυσηχασμο σε σχεση με την νοσο..πραγματικα πρεπει να ενημερωνομαστε πληρως και σωστα για την νοσο αυτη και επιπλεον πρεπει να καταλαβουμε πως βαζοντας προφυλακτικο οχι μονο δεν χανουμε την απολαυση αλλα θα εχει και διαρκεια και δεν το μετανιωνεις αργοτερα..!