Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Σκωτσεζικο ντους:Φλερτ ή απλα κουραστικο?


Ολοι θελοντας και μη επιδιδομαστε στη πρακτικη του φλερτ θελοντας να προσελκυσουμε το επιθυμητο ταιρι μας...Ενας απο τους πιο διαδεδομενους τροπους με τον οποιο φλερταρουμε ειναι αυτος του Σκωτσεζικου Ντους....Ολοι το εχουμε εφαρμοσει ή τουλαχιστον το εχουμε δεχτει.Αυτος που το εξασκει πιστευει πως με το να εκπεμπει μια εναλλαγη απο θετικα και αρνητικα μηνυματα προς το θηραμα καταφερνει να το προσελκυσει και να το κανει να κολλησει.


Αλλα η σκοπια του θεματος βρισκεται στον ληπτη αυτων των μηνυματων.Πως το βλεπει καποιος ο οποιος δεν μπορει να κατασταλλαξει αν ο αλλος τον γουσταρει ή οχι?Ειναι το σκωτσεζικο ντους αποτελεσματικος τροπος φλερτ ή απλα ένας ακομη αστικος μυθος?


Δεν ξερω πως το βλεπει η πλειοψηφια αλλα εγω απο τις εμπειριες τις δικες μου και κυριως αλλων που μου τις εχουν μοιραστει μπορω να πω οτι εχω παρατηρησια μια διπλη συμπεριφορα του ληπτη.Στην αρχη ειναι σχετικα ευχαριστο το να μπεις στη διαδικασια να αποκωδικοποιεις την συμπεριφορα του κυνηγου σου και προσδιδει ενα ρομαντικο τονο στο κηνυγι.Εχεις το χρονο να σκεφτεις και αρχιζουν οι ατελειωτες συζητησεις με τους φιλους σου για το τι σημαινε η καθε του/της κινηση.Αυτο στην αρχη.....


Τι γινεται ομως οταν το Σκωτσεζικο Ντους συνεχιζεται για παρα πολυ καιρο?Υπαρχουν επιτρεπτα ορια μεσα στα οποια πρεπει να εξασκειται η πρακτικη αυτη?Προσπαθωντας να δωσω μια απαντηση στα ερωτηματα αυτα εφερα στο μυαλο μου μια σχετικη ιστορια οπου ο κυνηγος (δεν διευκρινιζεται φυλο)συνεχισε για αρκετο καιρο αυτο το αμφισημο φλερτ .Το θηραμα δε ενω στην αρχη εδειχνε να απολαμβανει αυτη την τακτικη μετα απο 1 μηνα περιπου αρχισε να εκνευριζεται και να ανυπομονει.Καποιος μπορει να σκεφτει οτι αυτο θα περιμενε ο κυνηγος ...Ομως εδω ειναι το αξιοσημειωτο.Οταν το θηραμα ειναι θετικο στο να γινει κατι με το κυνηγο αρχιζει και ανυπομονει να "πιαστει" απο το κυνηγο.Οταν αυτο δεν γινεται μετατρεπεται το ιδιο σε κυνηγο και ο κυνηγος σε θηραμα.Αυτο ομως ειναι εξερετικα ξενερωτικο και για τους 2 και ιδιαιτερα για το πρωην θηραμα γιατι δειχνει ανυπομοσια.


Ετσι λοιπον αν και εξαιρετικα διαδεδομενο το Σκωτσεζικο ντους απαιτει εξαιρετικα λεπτες ισορροπιες.Σε μικρες ποσοτητες ισως ειναι καλο αλλα σε μια κοινωνια με γρηγορους ρυθμους οπως η δικη μας αργες τακτικες ειναι εξαιρετικα παρατολμες και επικινδυνες.Βεβαια ειναι στην κριση του καθενος ο χρονος που θα εφαρμοσει την τεχνικη αυτη οπως και το να κρινει για ποσο θα τη δεχτει.


Προσωπικα προτιμα την ευθεια οδο(οχι χυδαια) με σχετικα ξεκαθαρες αποψεις.Δεν λεω καλο το παιχνιδι του φλερτ αλλα μεχρι εκει που δεν κατανταει μονοτονο και κουραστικο.Η δικη σας προσεγγιση ποια ειναι?



Next:"Σεξ : Κέντρο του Σύμπαντος?"

10 σχόλια:

Ναυτίλος είπε...

Δεν το γνώριζα αυτό το είδος φλερτ για να είμαι ειλικρινείς. Πάντως άποψη δεν μπορώ να εκφέρω γιατί ποτέ δεν με έχουν φλερτάρει, ούτε κι έχω φλερτάρει εγώ κάποιον άλλον. Δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω αλλά... Δηλώνω αναρμόδιος (Είμαι Έλληνας τελικά!!)

:-D

tovenito είπε...

το φλερτ έχει και αυτό τη γοητεία του, αλλά όταν παρατραβάει το σκοινί, στο τέλος κόβεται. θα συμφωνήσω μαζί σου. η ευθεία είναι η συντομότερη οδός.

Hfaistiwnas είπε...

Καλό είναι και το γρήγορο φλέρτ, αλλά να είναι καλό και όχι χυδαίο. Από την άλλη καλό και το αργό αλλά όχι και πάνω απο μήνα... μετά θα σε βαρέσει η μονοτονία...
:)

tartoufo1973 είπε...

Ωραίο όταν το κάνεις εσύ, άθλιο όταν στο κάνουν άλλοι (εκτός αν κρατήσει για πολύ μικρό διάστημα)...

Τώρα είναι κι επικίνδυνο να το κάνεις ειδικά σε άτομα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά, γιατί μπορεί να το χάσεις το παιχνίδι... Όταν το κάνεις σε άτομα που δεν σου αρέσουν και τόσο, τότε μπορεί να είναι και λίγο διασκεδαστικό (κυρίως επειδή έτσι εντοπίζεις μέχρι ποιο σημείο είσαι επιθυμητός)...

Βέβαια, θα μου πείτε είναι απάνθρωπο... Και δίκιο θα έχετε... Μερικές φορές όμως δεν το ελέγχεις, σ' αρέσει και το κάνεις... Εξάλλου η λογική στα ερωτικά παιχνίδια έχει πολύ μικρότερη επιρροή απ το ένστικτο...

Dante είπε...

Το σκοτσέζικο ντουζ δεν αποτελεί φλερτ αλλά νοοτροπία χαζογκόμενας, και ως "τακτική μάχης" είναι εντελώς πλασματικό... That's what I think.

Ειδικά όταν βλέπω φίλους, να χτυπάει το κινητό, να το αρπάζουν αστραπιαία, μες στην αγωνία, για να δουν τι τους έστειλε το "μωρό τους" και μετά αναλύουν πόση ώρα θα αφήσουν να περάσει μέχρι να απαντήσουν, για να το παίξουν δύσκολοι, θέλω να τους σφαλιαρίσω...

Ή θέλεις κάποιον ή όχι, είναι απλό το πράγμα. Ξεκαθαρίζεις τη θέση σου και δίνεις όσο χρόνο είσαι διατεθημένος να δώσεις. Δε χάνεσαι, δε γίνεσαι και στενός κορσές.

Γενικά αυτά τα "θα απαντήσω σε 25 λεπτά", "δε θα πάρω σήμερα τηλέφωνο, αύριο", "δεν απαντάω τώρα, θα τον πάρω σε 10 λεπτά" τα θεωρώ υποκρισία, καταπιέζεις τον εαυτό σου να μην κάνεις κάτι που θέλεις, για να δείξεις άλλο πρόσωπο. Μου φαίνεται, το λιγότερο, ηλίθιο.

Συγνώμη για το μακρινάρι, αλλά αφού ρώτησες... :P

ΥΓ:Καλώς σε ξετρύπωσα.

Keen On Boys είπε...

Πάλι συμφωνώ με dante, δηλαδή είπε ακριβώς ο,τι σκεφτόμουν να γράψω!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω και εγω με τον dante,ειναι πολυ παιδιαστικο να δειχνεις κατι που δεν εισαι..απλα να υπαρχει μια ισορροπια ειναι το καλυτερο..ουτε να γινεσαι τσιμπουρι ουτε να χανεσαι για μερες..παν μετρον αριστον οπως λεγανε και οι αρχαιοι υμων προγονοι!

Ανώνυμος είπε...

egw omws r paidia exw allo provlima,,panta k me oles tis gkomenes diaskedazw na tis flertarw gia polli kairo,,to provlima einai oti panta xrhsimopoiw thn taktikh auth,,to bvig problem omws einai oti dnto katalavainw,,m vgainei au8ormhta,,:D

Elementstv είπε...

@Ανωνυμε:Ε αρκει να ξερεις να κρατας ισορροπια,τοτε ολα ειναι οκ....

Ανώνυμος είπε...

Sthn arxh autou tou eidous t flert m fenotan arketa exupno k wraio s kollage arketa alla auto exei sunexistei kai apla trwgomai me ta rouxa mou. Exei katalhxh ligo ews polu vareto giati thn mia mera den uparxw enw tn allh eimai sto epikentro den xerw pws na to xeirhstw.