Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ηλικιωμένοι Gay?Πού?


Οπως εχω πει χιλιες φορες μεχρι τωρα ειμαι 18 ετων(18.5 για την ακριβεια).Αν και οταν εισαι νεος δεν εχεις καθολου στο μυαλο σου οτι θα φτασεις 50 ή 60,εμενα θα με ενδιεφερε παρα πολυ να μαθω πληροφοριες για ενα ποσοστο που ειναι ξεχασμενο απο ολους μας αυτο των ηλικιωμενων γκει αντρων.Αληθεια πως περνουν τη ζωη τους γκει αντρες που ειναι 60 ?

Η πρωτη σκεψη που μου ερχεται στο μυαλο για αυτους ειναι το στερεοτυπο:ξεχασμενοι κυριοι ,χωρις παιδια μονοι,μακρια απο τη γκει community και χωρις συντροφο οι περισσοτεροι.Η ζωη τους δεν φανταζει και πολυ ελκυστικη στα ματια ενος γκει νεου.Αλλα ειναι πραγματι τοσο δραματικα τα πραγματα ή απλα ειναι και αυτο αλλο ενα ανουσιο στερεοτυπο.Και μηπως ειναι το αντιθετο ?Ειναι ανθρωποι χορτασμενοι απο τη ζωη που εκμεταλευονται τον χρονο που εχουν για να ξεκουραστουν και να απολαυσουν αλλα πραγματα , πιο ηρεμα παρεα ισως και με τον συντροφο τους?

Δεν ξερω.Μια ερευνα που βρηκα στο διαδικτυο λεει οτι η αλήθεια βρισκεται καπου στη μεση.Σαφως υπαρχουν αρκετοι μοναχικοι γκει αντρες και γυναικες ,αλλα αυτο ισως να οφειλεται και στο γεγονος οτι δεν εκαναν παιδια(οχι οτι θα ειχε διαφορα .Ποσα παιδια παρατουν στο ελεος της μοιρας τους γονεις τους....).
Δεν ειναι αληθεια ομως οτι η γκει community τους περιθωριοιποιει.Ισα ισα που ασχολουνται με διαφορες λειτουργιες μεσα σε αυτη κατι που τους κανει να νιωθουν οτι ανηκουν καπου.Το μονο λυπηρο ειναι οτι μερικοι νιωθωντας να μην ειναι σεξουαλικα επιθυμητοι απο τους νεοτερους πεφτουν σε καταθλιψη ή και αφιερωνουν τρελα ποσα στο να γινουν οσο πιο αρεστοι γινονται με τον ενα ή με τον αλλο τροπο.

Και σε μια πιο προσωπικη νοτα θα ηθελα να προσθεσω οτι κατα την μικρη μου google search δεν βρηκα ουτε μια αναφορα στις φιλιες των γκει.Δηλαδη οταν μεγαλωνουμε χανονται ως διαμαγειας ολες οι φιλιες μας?Δεν μπορω να το πιστεψω.Για μενα το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι οτι μεγαλωνουμε τελικα.... Διοτι αν πραγματικα προσπαθουμε να μαθαινουμε μεσα απο τις εμπειριες μας τοτε θα εχουμε αρκετες ωστε στα 60 μας να βλεπουμε με αλλο ματι τη ζωη και γιατι οχι να τη μετατρεψουμε σε μια συναρπαστικη εμπειρια!!!!!!Πολλα φιλια σε ολους μου λειψατε!!!!

Next: "Φοβάμαι....."

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν ειμαι ειδικη για να σχολιασω το θεμα αλλα με προβληματισες σχετικα με το τι γινονται οι ανθρωποι που φτανουν σε αυτη την ηλικια..εγω λοιπον δεν πιστευω πως δεν μπορουμε να το ορισουμε..δεν θεωρω πως ειναι στερεοτυπο ουτε πως ολοι εχουν συντροφο..ειναι θεμα επιλογων του καθενος και ισως να παιζει ρολο και καποιες περιστασεις που φερνουν σε μια μοναχικη κατασταση τον αλλον..αν και δεν πιστευω πολυ στο μοιραιο..τεσπα το θεμα ειναι να ζουμε την ζωη μας με τον καλυτερο τροπο για εμας και καμια φορα λενε αλλωστε πως οταν δεν ψαχνεις κατι τοσο πολυ ερχεται απο μονο του..ισως λιγη αμεριμνησια δεν κανει κακο!φιλια!

tovenito είπε...

νομίζω πως δεν τίθεται σε αυτές τις ηλικίες θέμα διαχωρισμού με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είτε γκέι είτε στρέιτ βιώνουν σε μεγάλο βαθμό την μοναξιά και την απομόνωση. βιώνουν όλοι τους τον κοινωνικό παραγκωνισμό. εντάξει ίσως λίγο παραπάνω οι γκέι

Hfaistiwnas είπε...

Ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί πως θα είμαι σε εκείνη την ηλικία; Πάμπολες! Φοβάμαι όμως ότι θα υπάρχει μοναξιά. Ελπίζω όμως να έχω μια καλή σύνταξη και να την τρώω σε ταξίδια!! χεχε! Αν υπάρχει και σύντροφος ή έστω φίλος ακόμη καλύτερα! Tovenάκο μου, πιστεύω ότι διαφορετικά βιώνει ένας γκέι τη μοναξιά, διαφορετικά ένας στρ8, λόγω ιδιοσυγκρασίας, ε;
φιλιά !!!

tovenito είπε...

ηφαιστίωνα, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω! θα πάρουμε σύνταξη άραγες;

Ανώνυμος είπε...

Είναι λίγο περίεργο όντως, όμως πιστεύω ότι αφήνεις το χρόνο και βλέπεις που σε πάει. Γιατί δεν υάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Τώρα το αν σπαταλάς λεφτά για να είσαι αρεστός έχει να κάνει με προσωπικές επιλογές που κάνει ο καθένας μας. Απλά ίσως η ναρκισσιτική πλευρά ενός μεγάλου αριθμού gay δίνει αυτή την εικόνα. Ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι περιορσιμένς επιλογές της gay ζωής. Γιατί όταν οι επιλογές σου για έξω είναι τα 10 club που υπάτρχουν είναι γεγονός ότι στα 60 μου θα νιώθω λίγο εκτός κλίματος (ίσως και πάλι να έχουμε μεγαλώσει όλοι ώστε να αφομοιώνομαι καλύτερα). Αν υπήρχαν πιο alternative gay καταστάσεις θα ήταν πιο απλό να σε φανταστείς σε μεγαλύτερες ηλικίες. .Ένα στοιχείο πάντως που με κάνει πιο αισιόδοξο είναι τα μαθηματικα. Αν είσαι gay και είσαι 60 σημαίνει ότι ήσουν 20 το '68, σε μια εποχή που στην Ελλάδα η ομοφυλοφιλία παρά ήταν ταμπού, οπότε δύσκολο να διεκδικήσεις το χώρο σου. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια τα πράγματα έχουν βελτιώθεί, οπότε πυ ξέρεις το 2040 μπορεί να τπάρχει και χώρος για εμάς τους σχεδόν 60 :)

Hfaistiwnas είπε...

Γιατί καλέ να μην πάρουμε;;;; Μπορεί να είμαστε λίγο μεγάλοι (με το χαμό που γίνεται) όταν θα την πάρουμε.. αλλά θα πάρουμε.. Απο τώρα σκέφτομαι τα συνταξιοδοτικά...
Σκέφτομαι να ανοίξω οίκο ευγηρίας για γκέι, τι λες γινόμαστε συνέταιροι;;

revqueer είπε...

Εσένα στο έχω πει, η ωριμότητά σου δε παύει να με εκπλήσσει! Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε αντίστοιχο ποστ που είχε κάνει παλιότερα ο Apsoy http://apsoy.blogspot.com/2007/11/blog-post.html
και είχε καταφέρει να ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

g for george είπε...

Δεν νομίζω ότι οι γκέι άντρες στα 50 και 60 παραιτούνται από την ζωή. Κάνουν πράγματα που τους γεμίζουν. Άλλοι δε, γίνονται πρωθυπουργοί και άλλοι δήμαρχοι.

tovenito είπε...

ηφαιστίωνα δεν ακούς τι γίνεται στο ασφαλιστικό; εγώ απίθανο το βρίσκω! αν κάνεις πιο δελεαστική την πρόταση μπορεί και να συνεργαστούμε!

Elementstv είπε...

@Hfaistiwna kai tovene:Αν ανοιξετε οικο ευγηριας για γκει πραγματικα θα πρωτοτυπησετε στην ελλαδα.
@ifyouaskme:Mακαρι να γινουν οπως τα προβλεπεις...
@revqueer:Ευχαριστω για την παραπομπη στο εν λογω ποστ.Ηταν πολυ ωραιο και το οποιο προερχοταν και αυτο απο αλλο μπλογκ.Ισως γιατι πραγματικα ειναι ενα θεμα που μας απασχολει ολους....
Ευχαριστω για τα σχολια σας...

Hfaistiwnas είπε...

@elementstv, μη με κάνεις να ψάχνω δάνεια απο τώρα.. :) Καλό βράδυ σε όλους!
tovene592, τα σέβη μου..

APSOY είπε...

Μικρέ μου Elements είναι όντως μεγάλο θέμα! Αλλά νομίζω πως τελικά εκεί που καταλλήγω είναι πως δεν υπάρχει διαφορά γκέι/στρέητ. Όλοι τελικά πάνω-κάτω τις ίδιες φοβίες έχουμε. Σε διαφορετικές ίσως συνθήκες... Αλλά αυτό είναι στο χέρι μας να το προσαρμόσουμε! :)

Υγ(thanx Revqueerάκο που το θυμάσαι! :))

Equilibrium είπε...

προτείνω να αρχίσεις να θεωρείς ότι η ζωή είναι κυρίως εκτός ιντερνετ..

ούτε στη wikipedia ούτε στη google search θα τα βρεις όλα...

κι ευτυχώς δλδ!

Καλά Κούλουμα!

υγ. δεν με νοιάζουν τα 60, ζω τα 30 μου για να'χω τουλάχιστον όμορφες αναμνήσεις για.. όσο πάει!

Elementstv είπε...

@apsoy:Πραγματι το ποστ σου στο μπλογκ σου ηταν τρομερο και ευτυχως που μου το εφερε στα υποψιν ο ρεβ.
@equilibrium:ευχαριστω για τη συμβουλη σου και απλα οτι εχω επιλεξει να βαζω θεματα που με απασχολουν και οχι να ανοιξω μια κλειδαροτρυπα στη ζωη μου οχι επειδη ζω μεσα στο ιντερνετ ισα ισα γιατι προσπαθω να διαχωριζω την ιντερνετικη πραγματικοτητα απο την πραγματικη κατι που δεν το καταφερνουν πολυ bloggers...(ouch Πολυ bitchy εγινα)

Φιλια!

Equilibrium είπε...

ωχ αυτό πήγαινε σε μένα? :P
καθόλου Bitchy though!

χαχα το παρεξήγησες απλά εννοούσα το ότι κάτι δεν το βρίσκεις στο ιντερνετ (επειδή είπες"κατα την μικρη μου google search δεν βρηκα ουτε μια αναφορα στις φιλιες των γκει.") δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει...

με πήρες από τα μούτρα και με το δίκιο σου, αρρωστούλης γαρ δεν το έθεσα σωστά... άλλο εννοούσα, αλλά καλά έκανες και μου την είπες, μπας και συμμαζευτώ από κει ε? :PPP

(άντε βάλε με τώρα στα αγαπημένα σου μπλογκς, γιατί καταβάθος με αγαπάς :) :PPP)

Alex A. είπε...

Den 3erw gia ta 50 'h ta 60 alla sta 40 sigoyra yparxoyn! :)

Ανώνυμος είπε...

Elementstv, αυτό το κείμενό σου σχολιάστηκε από ένα πρώην αστυνομικό στο μπλογκ του:

http://blogathinaios.blogspot.com/2008/10/blog-post_8441.html

Μια λύση που προτείνει για τους ηλικιωμένους ομοφυλόφιλους είναι να προσληφθούν σε οίκους ανοχής ως υπηρέτες.

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά είμαι 55.
Κι αυτά που αισθάνομαι ή σκέφτομαι δεν έχουν σχέση με την ηλικία των 55. Φαντάζομαι πως το ίδιο συμβαίνει στους περισσότερους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Πάντα αναζητούσα τη συντροφικότητα μέσα από τη μονιμότητα στις σχέσεις μου που άλλες ήταν μακροχρόνιες και άλλες όχι. Τα τελευταία 2 χρόνια βιώνω μια μόνιμη σχέση με νεώτερο κατά 14 χρόνια. Αυτή ήλπιζα να είναι και η τελευταία μου σχέση γιατί δεν διανοούμαι να ξαναρχίσω για πολλοστή φορά, το ψάξιμο.
Όμως ήδη άρχισαν τα πρώτα δείγματα ...
Έτσι αναγκάστηκα να σκεφτώ για το το πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα.
Η μοναξιά είναι πλέον κάτι ορατό και όχι κάτι που το φαντάζομαι ότι θα συμβεί στο μέλλον. Κι αυτό γιατί υπεισέρχονται νέοι παράγοντες που δεν σ'αφήνουν να την πολεμήσεις όπως ίσως όταν είσαι νεότερος. Είναι από κοινωνικο-οικονομικοί μέχρι σωματικοί.
Θέλω να πιστεύω πως η αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων βοηθάει πολύ κι αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω. Πιστεύω επίσης όμως πως η μοναξιά, πάντα σε ότι αφορά τις σχέσεις, είναι κάτι που δεν πρέπει να το φοβόμαστε γιατί πολύ απλά ωριμάζει μέσα μας. Στις μεγάλες ηλικίες τείνουμε επιτέλους να γινόμαστε ίσοι...

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά είμαι 55.
Κι αυτά που αισθάνομαι ή σκέφτομαι δεν έχουν σχέση με την ηλικία των 55. Φαντάζομαι πως το ίδιο συμβαίνει στους περισσότερους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Πάντα αναζητούσα τη συντροφικότητα μέσα από τη μονιμότητα στις σχέσεις μου που άλλες ήταν μακροχρόνιες και άλλες όχι. Τα τελευταία 2 χρόνια βιώνω μια μόνιμη σχέση με νεώτερο κατά 14 χρόνια. Αυτή ήλπιζα να είναι και η τελευταία μου σχέση γιατί δεν διανοούμαι να ξαναρχίσω για πολλοστή φορά, το ψάξιμο.
Όμως ήδη άρχισαν τα πρώτα δείγματα ...
Έτσι αναγκάστηκα να σκεφτώ για το το πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα.
Η μοναξιά είναι πλέον κάτι ορατό και όχι κάτι που το φαντάζομαι ότι θα συμβεί στο μέλλον. Κι αυτό γιατί υπεισέρχονται νέοι παράγοντες που δεν σ'αφήνουν να την πολεμήσεις όπως ίσως όταν είσαι νεότερος. Είναι από κοινωνικο-οικονομικοί μέχρι σωματικοί.
Θέλω να πιστεύω πως η αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων βοηθάει πολύ κι αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω. Πιστεύω επίσης όμως πως η μοναξιά, πάντα σε ότι αφορά τις σχέσεις, είναι κάτι που δεν πρέπει να το φοβόμαστε γιατί πολύ απλά ωριμάζει μέσα μας. Στις μεγάλες ηλικίες τείνουμε επιτέλους να γινόμαστε ίσοι...

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά είμαι 55.
Κι αυτά που αισθάνομαι ή σκέφτομαι δεν έχουν σχέση με την ηλικία των 55. Φαντάζομαι πως το ίδιο συμβαίνει στους περισσότερους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Πάντα αναζητούσα τη συντροφικότητα μέσα από τη μονιμότητα στις σχέσεις μου που άλλες ήταν μακροχρόνιες και άλλες όχι. Τα τελευταία 2 χρόνια βιώνω μια μόνιμη σχέση με νεώτερο κατά 14 χρόνια. Αυτή ήλπιζα να είναι και η τελευταία μου σχέση γιατί δεν διανοούμαι να ξαναρχίσω για πολλοστή φορά, το ψάξιμο.
Όμως ήδη άρχισαν τα πρώτα δείγματα ...
Έτσι αναγκάστηκα να σκεφτώ για το το πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα.
Η μοναξιά είναι πλέον κάτι ορατό και όχι κάτι που το φαντάζομαι ότι θα συμβεί στο μέλλον. Κι αυτό γιατί υπεισέρχονται νέοι παράγοντες που δεν σ'αφήνουν να την πολεμήσεις όπως ίσως όταν είσαι νεότερος. Είναι από κοινωνικο-οικονομικοί μέχρι σωματικοί.
Θέλω να πιστεύω πως η αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων βοηθάει πολύ κι αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω. Πιστεύω επίσης όμως πως η μοναξιά, πάντα σε ότι αφορά τις σχέσεις, είναι κάτι που δεν πρέπει να το φοβόμαστε γιατί πολύ απλά ωριμάζει μέσα μας. Στις μεγάλες ηλικίες τείνουμε επιτέλους να γινόμαστε ίσοι...

Elementstv είπε...

Πολύ ωραίο το σχόλιό σου, δεν ξέρω αν θα δεις την απάντηση, αλλά είχε τρομερό ενδιαφέρον. Αν δεις την απάντηση, και θέλεις βεβαίως, θα το εκτιμούσα αφάνταστα, αν έγραφες ένα πόστ, όπου αναλύεις το τι σημαίνει να είσαι γκέι μεγαλώνοντας. Όχι ότι 55 είσαι μεγάλος, προς θεού, απλά σίγουρα δεν είσαι και στο ηλικιακό γκρουπ, 18-40, το οποίο κυκλοφορεί περισσότερο στη γκέι κοινότητα. Μπορείς να γράψεις ό,τι θες, και μετά χαράς να το ποστάρω εννοείται αναφέροντας ότι είναι δικό σου. Αν το δεις στείλε μου στο elementstv@gmail.com