Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Dangerous Demografics....




Καταρχην δειτε το παραπανω βιντεο.Πολλα ερωτηματα στριφογυριζουν στο μυαλο μου.Ισχυει?Υπαρχει κινδυνος να γινει κατι τετοιο?Δεν μπορω να βαλω τις σκεψεις μου σε μια ταξη.Επικρατει μεγαλη συγχυση στο μυαλο μου.Απο τη μια ειμαι υπερ της πληρους αποδοχης ολων των αποψεων,θρησκειων ,εθιμων,ιδεολογιων κτλ.Απο την αλλη το γεγονος οτι οι πληθυσμοι που εισερχονται στην ευρωπη παραμενουν εντελως αυτονομοι και χωρις καμμια διαθεση να αφομοιοσουν καποια στοιχεια του δυτικου πολιτισμου ,με ανησυχει.Δεν με νοιαζει αν παρεξηγηθω.Ναι αν με βαλεις να διαλεξω προτιμω εκατομυρια φορες τον Δυτικο πολιτσμο απο τον Ισλαμικο νομο.Δεν ξερω αν εχω λαθος εικονα αλλα αυτος ο θρησκευτικος φανατισμος με τρομαζει.Απο την αλλη βεβαια δεν ειμαι υπερ της αποψης του βιντεο,να οχυρωθουμε πισω απο καποια θρησκεια (χριστιανισμο )ωστε να "πολεμησουμε"την δικη τους.
Ισως αυτο που με απασχολει περισσοτερο ειναι,το γεγονος οτι η απολυτη ελευθερια του λογου,μοιαζει ταυτοχρονα και σαν να πηγαινεις αοπλος στη μαχη ......

Οποιος θελει ας μοιραστει την αποψη του,ειλικρινα ειμαι τοσο μπερδεμενος που δεν μπορω να το αναλυσω.Νιωθω σαν να ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα(ιδεολογικα προς το παρον τουλαχιστον).Καμμια ιδεα?

36 σχόλια:

oblivion είπε...

αυτό που σκέφτομαι όσο βλέπω το βίντεο, είναι ..τελικά μας τρομάζει τόσο η επικρατούσα θρησκεία ενός κράτου να είναι άλλη από τη δική μας;
γιατί να έχουμε ταυτίσει τόσο πολύ το έθνος (ελληνισμό πχ) με τη θρησκεία (χριστιανισμός) ώστε να προκαλεί φόβο ένα τέτοιο βίντεο;
συγκεκριμένα για τους μουσουλμάνους ίσως φοβόμαστε παραπάνω επειδή έχουμε ταυτίσει αυτή τη θρησκεία με το σκληροπυρηνικό, με το αυστηρό..
αφενός όμως υπάρχουν ακόμα και φονταμενταλιστές ορθόδοξοι χριστιανοί.. αφετέρου οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη (και ιδίως αυτοί που γεννιούνται και παν σχολείο και μεγαλώνουν στην Ευρώπη) δεν έχουν τόσο έντονο αυτό το στοιχείο, ειδικά αν γίνεται και σωστή μεταναστευτική πολιτική που αποδέχεται το διαφορετικό και δεν αφομοιώνει ή περιθωριοποιεί, τότε όλες οι κοινωνικές, θρησκευτικές, κλπ ομάδες έρχονται πιο κοντά η μία στην άλλη.
και τέλος, ένα σημείο που παραβλέπει το (προπαγανδιστικό για μένα) βιντεάκι είναι ότι -όπως οι αφροαμερικάνοι ή οι ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ- και οι μουσουλμάνοι ήδη αλλά και όσο περνάνε τα χρόνια θα κάνουν παιδιά και με χριστιανούς/ες..
άρα τα παιδιά των μουσουλμάνων και τα παιδιά των παιδιών τους δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουν για πάντα και αποκλειστικά αυτή τη θρησκεία.. (έτσι για να παρηγορηθούν κάποιοι!)
την καλησπέρα μου και συγγνώμη αν καταχράστηκα το χώρο!

Ανώνυμος είπε...

ξεφτιλίζεσαι

gay super hero είπε...

Τα νούμερα που λέει δεν ισχύουν. Η γονιμότητα των μουσουλμανων στη Γαλλία σε καμία περίπτωση δεν είναι 8 παιδιά ανά γυναίκα. Ούτε βέβαια το 25% του πληθυσμού στο Βέλγιο είναι μουσουλμάνοι!

Προφανώς το βίντεο προέρχεται από κάποια ακροδεξιά αμερικανική οργάνωση...

Marvin είπε...

...και να μην παραβλεπουμε το γεγονος οτι η Ρωσια ποτε δεν ηταν αμιγως χριστιανικη.

Θεωρω αυτα τα βιντεακια προπαγανδα επιπεδου Καρατζαφερη και βγαλε, με στατιστικες και αλλα στοιχεια χωρις πηγες, και με διαστρεβλωμενες δηλωσεις και ερμηνειες.

Και στην τελικη ποιος ακριβως ειναι ο "κινδυνος"; Να κατορθωσουν να επιβληθουν παγκοσμια οι μουσουλμανοι; Φυσικα κι εχεις δικαιωμα να προτιμας τον Δυτικο πολιτισμο, μηπως ομως ατο που μας περναν ως "ισλαμισμο" απεχει λιγο απο την πραγματικοτητα; Γιατι εγω στο Μαροκο πχ δεν ενιωσα να απειλουμαι απο κατι.

Και απο ποτε η μεταναστευση περιοριζεται στους Μουσουλμανους; Και πως θα γλιτωσουμε τον "προσυλητισμο"; Με κοντρα-προσυλητισμο; Θα συμφωνησω και με τους δυο σχολιαστες απο πανω μου. Ας μη παρασυρομαστε απο κραυγες πανικου και εντυπωσιασμου...

Marvin είπε...

ΥΓ: Κατα τη Wikipedia, ο μουσουλμανικος πληθυσμος του Βελγιου ειναι 3-4%... Νομιζω το Βελγιο εχει πιο σοβαρα προβληματα να αντιμετωπισει!

gay super hero είπε...

@ marvin

Στο Μαρόκο η πονή για την οοφυλοφιλία είναι τρία χρόνια στην ψυρρού και πρόσφατα έχουν καταδικασεί και φυλακιστεί ακόμα και ξένοι υπήκοοι. Για να μην μιλήσουμε για τη θέση της γυναίκας στη μαροκινή κοινωνία και τη θέση της θρησκείας στη δημόσια ζωή. Και αυτά σε μια κοινωνία που είναι σαφώς πιο μετριοπαθής και "δυτικοποιημένη" από άλλες μουσουλμανικές κοινωνίες. Υπολογίζεται ότι σε όλο τον αραβόφωνο κόσμο των 400 εκατομμυρίων εκδίδονται λιγότεροι τίτλοι βιβλίων κάθε χρόνο από ό,τι στην Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων.

Καλή η πολυ-πολιτισμικότητα αλλά να ξέρουμε τί λέμε...

atas8alis είπε...

E ki emena de me pei8ei idiaitera...

τσούτσουρος είπε...

το video σιγουρα με βάζει σε πάρα πολλές σκέψεις.. το θέμα είναι αν όντως ισχύουν όλα τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρει-αν είναι βασισμένα σε επιστημονικές μελέτες- και βεβαίως ποιος το έχει φτιάξει κ απο ποια οπτική παρουσιάζει το θέμα..

Hfaistiwnas είπε...

Πιστεύω ότι όσο και αν προσπαθήσουν να φτάσουν το δυτικό κόσμο, θα είναι πολύ δύσκολο..
αν τα καταφέρουν κάποια στιγμή δεν ξέρω.. πάντως και εμείς μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς, που είχαμε μείνει πίσω, μπορέσαμε και φτάσαμε το δυτικό γίγνεσθαι..
Μπορεί να ακούγεται ρατσιστικό αλλά δεν είναι..

Marvin είπε...

@super hero

Να τα παλι τα gay δικαιωματα. Ξερεις ομως υποθετω ότι στο Μαροκο ειναι σύνηθες να βλεπεις αντρες χερακι-χερακι στον δρομο. Αντε καντο στο κεντρο της Αθηνας αυτο...

Εγω δεν ειπα πουθενα οτι ο ισλαμικος πολιτισμος ειναι τελειος (δεν υπαρχει τελειος πολιτισμος αλλωστε). Το ζητουμενο μου ειναι οτι στη χωρα αυτη δεν ενοιωσα ασχημα οντας "δυτικος".

@Hfaistiwna: Οταν οι "δυτικοι" καιγαμε μαγισσες σην πυρα, οι Αραβες μεγαλουργουσαν στην αρχιτεκτονικη, στα μαθηματικα, στις φυσικες επιστημες, στην ποιηση. Ας μην παραβλεπουμε καποια πραγματα

oblivion είπε...

hfaistiwna το ζητούμενο δεν είναι να φτάσουν τον δυτικό πολιτισμό, το ζητούμενο είναι να συνυπάρξουν οι άνθρωποι διαφορετικών πολιτισμών, άρα όντως το λες λίγο ρατσιστικό αυτό το σχόλιο..

marvin δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο δύσκολο να περπατάς χεράκι χεράκι και στην αθήνα, πιο πολύ εμείς έχουμε τον φόβο και τη δυσκολία παρά οι περαστικοί.. δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς

thesparrow είπε...

Στα όπλα, αδερφές μου, στα όπλα!

Να συντρίψουμε τον σατανικό και φασιστικό μουσουλμανικό κόσμο, με λάβαρο τον Obama και σύνθημα "Always Coca Cola".
Να προστατεύσουμε τον Χριστιανικό φονταμενταλισμό της αριστεράς και της προόδου, γιατί μόνο ετούτον γνωρίζουμε.
Εμπρός, αδερφές μου, πηδήξτε τώρα!

(Και τη φοράδα στ'αλώνι την έπιασε διάρροια..)

Hfaistiwnas είπε...

@Marvin the martian, δεν λέω το αντίθετο, απλά απ'ότι βλέπω σήμερα και προς Θεού δεν λέω ότι δεν έχουν πολιτισμό, υπάρχει μεγάλη διαφορά κουλτούρας μπορεί να είναι το σωστό. Η εικόνα που έχω στο μυαλό μου, η οποία μπορεί να να είναι και λάθος, μου δίνει διαφορετικά ερεθίσματα για τον κάθε πολιτισμό..

@oblivion, συμφωνώ, να συνυπάρξουν, οι όποιες διαφορές που υπάρχουν όμως, δεν θα φτάσουν την αρμονική συμβίωση.
Δεν μου έφταιξε σε τίποτα κανένας λαός, γράφω αυτό που έχω στο μυαλό μου για κάποια θέματα και η συγκεκριμένη άποψη αφορά όσους δεν έχουν έρθει σε επαφή με την δυτική κουλτούρα, έπρεπε να το ξεκαθαρίσω απ'την αρχή. Όσοι έχουν ζήσει σε δυτικές κοινωνίες, είναι μέρος του συνόλου της χώρας.
Δεν ξέρω, μπορεί να μην το διατυπώνω και καλά..

gay super hero είπε...

@ marvin

"Νάτα πάλι τα γκέι δικαιώματα"

Ναι σωστά, γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα (και στο Μαρόκο) όλο για γκέι δικαιώματα ακούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και έχουμε μπουχτήσει.

Και προς θεού μην αφήνουμε τέτοια δευτερεύοντα ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα μερικών πούστηδων να μας χαλάσουν τη σούπα της πολυ-πολιτισμικότητας και των καλών σχέσεων της Δύσης με το Ισλάμ.

Ο τύπος από τη Γαλλία που πριν λίγους μήνες μπήκε φυλακή επειδή είχε σχέση με έναν μαροκινό έπρεπε να τους πει ότι μόνο το χέρι του έπιανε και να καθαρίσει...

Marvin είπε...

το σχολιο μου ειχε να κανει με τη γνωστη εμμονη σου να τα στρεφεις την κουβεντα εκει. Δεν διαφωνω οτι τα δικαιωματα μας υποφερουν. μονο που δεν ηταν αυτο το θεμα της κουβεντας...

Elementstv είπε...

@Μαrvin:Εχει να κανει και με την ομοφυλοφιλια,διοτι ενας λογος που φοβαμαι τετοια καθεστωτα ειναι και το γεγονος οτι η ομοφυλοφιλια στο Ισλαμ θεωρειται εως και καταδικασιμη με θανατο ή κανω λαθος?

Γενικα παντως το το πιο πιθανο ειναι το συγκεκριμενο βιντεο να εξυπηρετει καποιους σκοπους ,αλλα και παλι το ερωτημα μου ειναι γιατι ενω θελω να πιστευω οτι δεν ειμαι ρατσιστης,στην σκεψη ενος τετοιου ενδεχομενου,τρομαζω ?

Που σταματαει ο σεβασμος της ελευθεριας του αλλου και που ξεκιναει η αμυνα των δικων μου δικαιωματων?

oblivion είπε...

αφού δε σε καλύψαμε με τόση συζήτηση, γιατί δεν αρχίζεις να σκέφτεζαι μήπως τελικά είσαι όντως ρατσιστής; ;)

gay super hero είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gay super hero είπε...

@ marvin

Kάποιοι πρέπει να έχουν "εμμονές" όπως λες για να αντισταθμίζουν την εκκωφαντική αδιαφορία όλων των υπόλοιπων.

Και κυρίως την εκκωφαντική αδιαφορία των διάφορων "ευαίσθητων" ιδεολόγων που θεωρούν το κάθε τί πιο σημαντικό από τα δικαιώματά μας - από το κάπνισμα μέχρι τα δικαιώματα των αδέσποτων.

Τέλος έστρεψα την κουβέντα εκεί όπως λες επειδή έγραψες ότι δεν ένιωσες να απειλήσαι από κάτι στο Μαρόκο. Και το νόημα του σχολίου μου είναι ότι αν αυτή είναι μια μετριοπαθής ισλαμική κοινωνία, φαντάσου πώς είναι οι υπόλοιπες.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αν το βίντεο ευσταθεί (που πολύ αμφιβάλλω), φοβάσαι το Ισλάμ και δεν φοβάσαι τους χριστιανούς πολιτικούς, των οποίων οι μη-νόμοι επέτρεψαν στα "κακιασμένα" αυτά προβατάκια να είναι λαθραία εδώ και να σε φοβίζουν;
Κανονικά, θα πρεπε να ακούς βουλευτής και να λιώνεις από τον τρόμο! Θα πρεπε να ακούς θρησκεία (σε οποιανδήποτε έκφανσή της) και να χέζεσαι πάνω σου, if you pardon my french!
Τα επικίνδυνα ποσοστά του τίτλου σου είναι στα αποτελέσματα των εκλογών, όχι στην εξάπλωση μιας θρησκείας που εξαρτάται από τον τρόπο άσκησης της πολιτικής. Άλλωστε, ως γνωστόν, η θρησκεία είναι εργαλείο της πολιτικής. Αυτό δεν πάει αντίστροφα.
Τώρα, όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία, πιστεύω ότι και σε χριστιανικά περιβάλλοντα δεν περνάμε και πολύ καλά, οπότε... κατάλαβες.

Owain Glyndwr είπε...

Το βίντεο περιγράφει την πραγματικότητα!Δυστυχώς έτσι είναι,τώρα αν επιλέγουμε φυγή από την πραγματικότητα και δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια είναι άλλο θέμα,τότε το πρόβλημα ας το λύσουμε με τον ψυχολόγο μας.
Δεν έχει σχέση με το αν αγαπάς ή σέβεσαι άλλους πολιτισμούς και θρησκείες (η αλήθεια είναι elements ότι μόνο τις άλλες θρησκείες σέβεσαι...),όταν βλέπεις να έχουν εισβάλει στην χώρα σου 2000000 δυνητικοί εξτρεμιστές τότε θα έπρεπε να πάρεις μέτρα!δεν λέω να τους πετάξουμε στην θάλασσα όπως κάνουν οι Ιταλοί,αλλά θα έπρεπε α: να ελέγξουμε πολύ καλά τα σύνορα,αυτό είναι αδύνατο να το κάνει μόνη της η Ελλάδα,η οποία έχει μήκος ακτογραμμής το μισό της Αφρικής!!!πρέπει να συσταθεί οποσδήποτε το ευρωπαϊκό λιμενικό που μας έχουν υποσχεθεί εδώ και χρόνια,β:να υπάρξουν καλά και οργανωμένα κέντρα περίθαλψης όπου θα οδηγούνται μετά την διάσωση-σύλληψη,γ:άμμεσως επαναπατρισμός των παράνομων!αλλιώς δεν γίνεται!

Owain Glyndwr είπε...

Οι μετανάστες χρειάστηκαν και θα χρειαστούν οπότε:να δεχτούμε από συγκεκριμμένες χώρες ακι αφού υπάρξει πρώτα έλεγχος!όπως έκαναν η Γερμανία,η Αυστραλία,η Αμερική κτλ με τους Έλληνες.Είμαι απόγονος μεταναστών και ξέρω.
Από εκεί και πέρα όμως να έχει κανονική ασφάλιση,κανονική περίθαλψη,κανονικό μισθό και όχι να τους έχουμε σκλάβους όπως σήμερα!!!
Αυτά όλα όμως κοστίζουν και χωρίς ευρωπαϊκή συνδρομή μου φαίνετε αδύνατο πως θα γίνουν.
Αντίθετα,η Ευρώπη έχει μάλλον διαλλέξει να θυσιάσει την Ελλάδα!Μας επισκέφτηκε πρόσφατα η ΥΦΕΣΩΤ της Ολλανδίας και ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να περάσει νόμο με τον οποίο οι λαθρομετανάστες να επαναπροωθούνται στην χώρα εισόδου της ΕΕ και όχι στην δική τους!πράγμα που σημαίνει ότι και για μία ώρα να πέρασαν από την Ελλάσα θα έρχονται όλοι εδώ,και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι λόγω γεωγραφίας από εδώ περνάνε!Σκεφτείται τι έχει να γίνει
Η λύση πρέπει να δωθεί τώρα!
Είμαστε 9000000 Έλληνες και έχουμε ήδη 2000000 ξένους και μάλιστα μη ευρωπαίους που δεν αφομοιώνονται (οι Ρώσσοι,οι Πολωνοί και γενικά οι σλάβοι που είναι και ωραία παιδιά μια σιγά σιγά αφωμειώθηκαν,οι μουσουλμάνοι,ιδίως οι μη Άραβες δεν νομίζω...) και οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ακραίες θρησκευτικές αντιλήψεις και εύκολα με ένα πραγματικό ή μη περιστατικό μπορούν να ξεσηκωθούν,να αρχίζουν να ανατινάζονται και να κάνουν τζιχάντ!ήδη στην Αθήνα είχαμε πολλά κρούσματα.Επίσης είναι εύκολο γεωπολιτικό παιχνίδι στα χέραι Τουρκίας κυρίως,Αμερικής και Σαουδικής Αραβίας δευτερευόντως

Owain Glyndwr είπε...

Η Τουρκία συστηματικά προωθεί όλους τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα,οι λογοι ευνόειτοι...αλλοίωση του πληθυσμού,έλεγχος μουσουλμάνων από αυτή,κοινωνικές εκρήξεις,Ελλάδα σε ομηρία.
Ήδη από την δεκαετία του 80 ο Τουρκούτ Οζάλ (ο μόνος Κούρδος πρωθυπουργός της Τουρκίας,φανατικός νεοωθωμανός,ιδεολογία που αναβιώνει με τον Ερντογάν και με Νταβούτογλου ως ΥΠΕΞ της Τουρκίας) όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα γέλασε και είπε "αρκεί να στείλουμε 2000000 μετανάστες και έληξε το θέμα",σκεφτείται σε περίπτωση πολέμου τι στάση θα κρατήσουν όλοι αυτοί.
Προσωπικά τους Άραβες τους εκτιμώ πάρα πολύ,ξέρω και κάπως τη γλώσσα τους!Για πέντε αιώνες ήταν ο πιο φιλελεύθερος λαός στη γη.Μετέδωσαν σε μεγάλο βαθμό την αρχαία ελληνική γραμματεία στη δύση και οι ίδιοι παρήγαγαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αβερρόης και ο Αβικέννας,αλλά το 13ο αιώνα οι μουλάδες αποφάσισαν ότι η πολύ φιλοσοφία έβλαπτε την πίστη και τα πράγματα έμειναν εκεί!Κρίμα!
Τόσους αιώνες ρίζωσαν μέσα τους ιδέες ακραίες.Αν μπορούσαν θα μας είχαν εξαφανίσει.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μία κονωνία 9000000 δεν μπορεί να δέχετε ανεξέλεγκτα άλλους μετανάστες από χώρες εχθρικές,αναγκαστικά ή θα αντιδράση ή θα σβήσει!
Το θέμα είναι πανευρωπαϊκό,η ευρώπη πρέπει να αντιδράσει,αλλά υποψιάζομαι ότι μάλλον θέλουν να μας θυσιάσουν.
Στην Ελλάδα δυστυχώς το "political correct" δεν μας επιτρέπει να πάρουμε κανένα μέτρο,στο χέρι μας είναι.
Και πριν κάποιοι πείτε τα γνωστά σας "χαριτωμένα",σκεφτείτε ότι υποστηρίζοντας την ανεξέλεγκτη είσοδο υποστηρίζετε και την αναγκαστική εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων που γίνονται θύματα διαφόρων που σιγά σιγά θα φέρει και κοινωνικές εκρήξεις και την δική μας παρακμή.Οι πόροι μας είναι και περιορισμένοι και για άλλους σκοπούς,οπότε η εξαθλίωση όλων θα είναι αναγκαστική.Αν πράγματι είμαστε φιλάνθρωποι ας βοηθήσουμε τις χώρες τους να ορθοποδήσουν και ας πάψουμε να τις εκμεταλλευόμαστε,η λύση σαφώς και δεν είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση (και όπως είπα και ποιο πάνω υπάρχουν και ειδικοί κίνδυνοι στην περίπτωση αυτή)
Να ξανατονίσω την χρησιμοποίηση των μαζών αυτών από ξένες δυνάμεις για γεωπολιτική πίεση.
Για τα gay δικαιώματα μόνο θυμιδία προκαλούν τα λεγόμενα ορισμένων.Ναι μπορεί να μην είναι τα πράγματα ακόμα πολύ καλά (και γι'αυτό ευθύνεται σαφώς και η στάση της εκκλησίας που δεν λέει να δει και τα επιστημονικά δεδομένα,ή μάλλον δεν λέει να δει την ίδια την πίστη της,και που με μια κουβέντα της θα μπορούσε η κοινωνία να αλλάξει) αλλά σαφώς δεν μας μαστιγώνουν (μόνο εμείς το δελφίνι...),δεν μας λιθοβολούν κτλ.Σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες (εκτός Αιγύπτου νομίζω) υπάρχει ποινή για την ομοφυλοφιλία που κειμένεται από φυλάκιση μέχρι θάνατο!!! (βέβαια μην πω τι λέει το Κοράνι για τα παρθένα αγοράκια στον παράδεισο,ή για τα χαρέμια αγοριών που είχαν πολλοί πασάδες-ανάμεσά τους και ο "δικός" μας ο γνωστός Αλή πασάς των Ιωαννίνων,η ιστορική τους πρακτική έρχεται σε αντίθεση με την σημερινή συμπεριφορά τους)

tovenito είπε...

με προβλημάτισες.
δεν ξέρω. νομίζω ότι το βιντεάκι έχει ψήγματα αλήθειας αλλά με μια υπερβολική διάσταση.
δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες μπορώ να μιλήσω για την ελλάδα.
περπατάς στην εγνατία στη θεσσαλονίκη και οι μισοί δεν μιλάνε ελληνικά. και αυτό είναι μία πραγματικότητα.
στα κτελ αττικής ή στον ησαπ νωρίς το πρωί οι έλληνες είναι μειοψηφία.
και αυτό επίσης είναι μία πραγματικότητα.
το ότι εκμεταλευόμαστε τους ξένους ως φτηνή εργατική δύναμη και τους έχουμε ανασαφάλιστους είναι επίσης μία πραγματικότητα.
δεν μας ενοχλούν όμως οι ξένοι χριστιανοί, αλλά οι ξένοι μουσουλμάνοι.επίσης αληθές.
ο χριστιανισμός μπορεί να έχει πολλά κακά αλλά συνετέλεσε και αυτός σε μικρό ή μεγάλο βαθμό σε αυτό που λέμε ευρωπαϊκές αξίες και πολιτισμός. οι μουσουλμάνοι ως λιγότερο φιλελεύθεροι και σαν θρησκεία όπου μπλέχτηκαν επήλθε σύρραξη.
από την άλλη σέβομαι τους μετανάστες και το δικαίωμά τους να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή και απεχθάνομαι την ακροδεξιά ρητορική, που δυστυχώς θριαμβεύει παντού σε όλη την ευρώπη. αλλά όσο απεχθής είναι η ακροδεξιά άλλο τόσο με νευριάζει μια παρωχημένη και εκτός πραγματικότητας αριστερά

Ναυτίλος είπε...

Ένα τεράστιο θέμα με πολλές επεκτάσεις. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά αλλά θα προσπαθήσω να κρατηθώ.

Κατ’ αρχάς, το βιντεάκι είναι κάργα προπαγανδιστικό και παρουσιάζει τα πράγματα πολύ μονόπλευρα. Άσε που κάτι τέτοια βίντεο -θα ταυτιστώ έμμεσα με τον Gay Hero- είναι και ενάντια στους «ομοφυλόφιλους» που είναι «άχρηστοι» και δεν παράγουν παιδία...

Δεύτερον, γιατί σε φοβίζει τόσο η προοπτική του Ισλάμ να επικρατήσει (αν όντως ευσταθεί -λέμε τώρα- το βιντεάκι); Να θυμίσω πως κάτι παρόμοιο συνέβη με τον Χριστιανισμό και την πτώση του πολυθεϊσμού; Πέθανε η αρχαία Ελλάδα; Και ναι, και όχι. Δημιουργήθηκε ο Βυζαντινός πολιτισμός, που συνείσφερε και τα δικά του. Γενικώς, η άνοδος και η πτώση των πολιτισμών, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ακόμη και ο Genkis Khan ο «βάρβαρος» που σάρωσε στην κυριολεξία τον κόσμο, συνέφερε στην δημιουργία «διαδρομής» που έφερε τον Μάρκο Πόλο στην Κίνα, επιτρέποντας για πρώτη φορά μετά από πολλούς αιώνες την σύζευξη της Ευρώπης με την Κίνα και Ασία γενικότερα.

Επίσης, ξεχνάμε πως η ζωή είναι μύλος και γυρίζει: «θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει ο φτωχός»... Επί αιώνες η «Ευρώπη» προσπαθούσε να καθυποτάξει και να αφανίσει «μη συνεργάσιμους» πολιτισμούς προς ιδίων όφελος. Να που υπάρχει θεία δίκη και ήρθε η ώρα της πληρωμής...

Επίσης, λίγη τροφή για σκέψη: Γιατί οι μουσουλμάνοι μεταναστεύουν στην Ευρώπη; (hint: πόσα μουσουλμανικά κράτη έχουν σταθερές κυβερνήσεις, πόσα είναι τεχνητά και δημιουργημένα σε περιόδους λιγότερους από έναν αιώνα; Ποιά η παραγωγικότητα τους, και σε ποιούς τομής;) Γιατί στην Ευρώπη οι ευρωπαίοι και οι «δυτικοί» γενικότερα δεν κάνουν πια παιδία; Μήπως είναι κι’ αυτό απόρροια του καπιταλισμού που εμπορευματοποίησε ακόμη και την τεκνοποίηση; (ιδιωτική εκπαίδευση, υγεία, κλπ;)

Και πες πως είμαστε βλάκες και δεν τα σκεφτόμαστε όλα αυτά; Τί θα κάνουμε; Θ’ αρχίσουμε να γεννοβολάμε αβέρτα σε μιά παράλογη κόντρα για το ποιός θα φτάσει το πλανητικό οικοσύστημα στο τέλμα της απόλυτης καταστροφής;
Μια παλιά επιστημονική μελέτη έλεγε πως η γη μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 13 δισεκατομμύρια ανθρώπους, με λογική χρήση γης. Μετά απ’ αυτό το όριο η ανισορροπία γίνεται ΜΗ αναστρέψιμη και απλούστατα θα πεθάνουμε όλοι της πείνας -κυριολεκτικά!- επειδή γίναμε υπερβολικά πολλοί και εξαντλήσαμε τα αποθέματα τροφικής παραγωγικότητας του πλανήτη.
ΕΙΜΑΣΤΕ ήδη εξίμιση εκατομμύρια και σπεύδουμε ταχέως προς τα εννέα δισεκατομμύρια ως το 2050. Ξαναρωτάω; Θα γεννήσω αβέρτα παιδιά που ξέρω πως σρα 30 τους θα πολεμήσουνε για το στάρι και το νερό σε μια μάχη μέχρι θανάτου, στην κυριολεξία για να ζήσουνε, όπου μπορεί και να χρησιμοποιήσουν και πυρηνικά για να τελειώνουμε μιά κι’ έξω;

Αν είναι τετελεσμένη η «αφάνιση» του δυτικού πολιτισμού, ως την νοούμε σήμερα, ας γίνει το θέλημα Του (Κυρίου; Φύσης, κ.λπ;) Σημαίνει πως ο δυτικός πολιτισμός έκανε λάθη που τώρα πληρώνει. Είναι ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΟ πράγμα ο θάνατος και η γέννηση, είτε μιλάμε για πλανήτες, είτε για ζώα, είτε για πολιτισμούς...

ΔΕΝ θα κάτσω να πολεμήσω όμως ή να επισπεύσω την καταστροφή του πλανήτη για «λόγους» δήθεν «ιδεολογικούς»... Ο, τι είναι νά ’ρθει ας έρθει...

Υ.Γ.: Στο κάτω-κάτω, αν υπάρχει Θεός, ας προστατέψει τους «καλούς» Χριστιανούς μ’ένα θαύμα, ή ας ελπίζουν πως όταν «μαρτυρήσουν» για την θρησκεία τους να πάνε στο παράδεισο. Ε, μα!!

;-P

Owain Glyndwr είπε...

ε τότε ας κάτσουμε να αφανιστούμε!αφού όλα είναι φυσικότατα!
Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή μεταναστευτική πολιτική!και αρχίδια να την εφαρμόσουμε αφού κλείσουμε τ'αυτιά σε επαγγελματίες "αντιρατσιστές" που ότι κάνουν το κάνουν γιατί τα παίρνουν χοντρά,ενώ μόνο αντιρατσισμός δεν μπορεί να λέγεται η συμπεριφορά αυτοάνοσου νοσήματος (βλέπε Λαζόπουλος ή την γνωστή μοσαντίτισσα Γεωργία Δάμα)

Owain Glyndwr είπε...

Επίσης,τόσα λεφτά περισσεύουν στις πλούσιες χώρες μας,γιατί δεν βοηθάμε με μέτρα ανάπτυξης τις φτωχιές;μήπως επειδή τους θέλουμε σκλάβους;και για πόσο καιρό θα επιμένουμε να κλείνουμε τα μάτια στο δουλεμπόριο ή να το στηρίζουμε έμμεσα όπως κάνουν αυτοί οι επαγγελματίες "αντιρατσιτές";

Owain Glyndwr είπε...

Αυτό τον πολιτισμό θέλετε κύριοι να εισάγουμε;το βίντεο δεν δείχνει μόνο τι κάνουν στους ομοφυλόφιλους οι μουσουλμάνοι,υπόψιν ότι είναι πολύ σκληρό http://www.pare-dose.net/files/video/islam.html

Ναυτίλος είπε...

Ρε, κόλλημα... :-P

suncitizen είπε...

Μπα; Ανησύχησες;
Εσύ δε φαγώθηκες να πολεμάς την εκκλησία, το Χριστιανισμό κλπ;
Καλώς δέχτηκες, λοιπόν, ανθρώπους χωρίς αμφιβολίες στην πίστη τους.
Με απόλυτα συγκροτημένη σκέψη. Με στόχους, αποστολή και προορισμό σε αυτή τη ζωή.
Φαγώθηκες να αδειάσουν οι εκκλησίες, τώρα θα γεμίσουν τα τζαμιά.
Ενώ εδώ θεωρούμε μιζέρια το γάμο, κρίνουμε τον άνθρωπο από το πόσο ξενυχτάει και πόσο αλητεύει, έχουμε απελευθερωθεί στο σεξ και δε δεχόμαστε τα "δεινά" της τεκνοποιήας και της οικογένειας, εκεί όλα τα παραπάνω θεωρούντα apriori αυτονόητα.
Ανησύχησες; Γιατί;
Έχεις δει τις απαιτήσεις της κάθε Ελληνίδας γυναίκας σε χρήμα; Πρώτη ερώτηση που μένεις, δεύτερη τι αυτοκίνητο έχεις. Και φυσικά τη δουλειά κάνεις. Και βλέπουμε.
Και προσοχή! Όχι καταπίεση! Όχι άγχος. Χαλαρά. Μη ζορίζεστε παιδιά μου.
Και φυσικά αποχή από τις εκλογές!
Η δημοκρατία μας καταπιέζει! Η εκκλησία είναι μεσαίωνας!
Καλώς να δεχτείτε τον Αλλάχ, το κοράνι και τη θρησκευτική χούντα.
Έτσι για να δείτε τι είχαμε και τι χάσαμε!
Πάντως είναι βέβαιο πως ο ισλαμισμός θα καταρρεύσει. Για μηα ακόμα φορά η Ελληνική σκέψη καλείται να σώσει τον κόσμο από το μεσαίωνα. Και θα το κάνει. Αλλά μέχρι τότε... καλά κουράγια.

Elementstv είπε...

@Sunsitizen:Ναι πραγματι οταν ειδα το βιντεο φοβηθηκα.Και ο χριστιανισμος τα ιδια και χειροτερα ειναι.Τον θρησκευτικο φανατισμο δεν θελω οχι το ισλαμ.Δεν με νοιαζει πως αποκαλειται η καθε θρησκεια .Ακομη και καποιος πιστος δεν θα επρεπε να τον νοιαζει αν ο Θεος λεγεται Χριστος,Αλλαχ ,η Δυναμη ή Σασα Μπαστα...Ο καθενας μπορει να το βλεπει οπως θελει.Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με την απαντηση του Ναυτιλου λιγο πιο πανω...
(Ασχετο)Eδω υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι το κορανι ειναι θεοσταλτο ή οτι η βιβλος γραφτηκε εμπνευσμενη απο το θεο.Ειναι τοσο αστειο αν δεις ποσα αντικρουομενα κειμενα υπαρχουν μεσα σε αυτα τα βιβλια που κραυγαζουν οτι φτιαχτηκαν απο ανθρωπους Only for crowd control...Αυτα.

Owain Glyndwr είπε...

Φυσικά και δεν θα συμφωνήσω με την τελευταία σου διαπίστωση,ενώ είναι αυτονόητο ότι είναι παράλογο έστω να συγκρίνεις τον χριστιανισμό ακόμα και στην πιο ακραία του και διεστραμμένη του έκφραση με το Ισλάμ
Να θυμίσω πως ήδη στην Αθήνα είχαμε ξυλοδαρμούς Ελληνίδων γυναικών από τους μουσουλμάνους επειδή δεν τους άρεσε ο ενδυματολογικός τους κώδικας!

suncitizen είπε...

Elementstv
Υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ!
Ο Χριστιανισμός αποφεύγει επιμελώς να εμπλακεί στην κοσμική-πολιτική εξουσία. Δε θέλει να είναι κυβέρνηση, δικαιοσύνη, πολιτικό κόμα.

Στο Ισλάμ, όμως, ο νόμος του Κορανίου δεν είναι απλά θρησκεία! Είναι ο νόμος του κράτους! Είναι σα να λέμε ότι η Ελληνική νομοθεσία είναι η Καινή Διαθήκη.
Αυτό συνέβαινε και στα πρώτα χρόνια του Ιουδαϊσμού. Ο Μωσαϊκός νόμος, ο νόμος που έδωσε ο Θεός, σύμφωνα με τους Εβραίους, ήταν και ο νόμος του κράτους του Ισραήλ. Διάβασε Δευτερονόμιο να δεις.
Αργότερα, μετά το Σαμουήλ, άρχισε το κράτος να παίρνει πιο κοσμικο χαρακτήρα. Ήρθαν οι Βασιλείς (Σαούλ, Δαβίδ, Σολωμών κλπ)
Όμως ο Χριστιανισμός, αποδίδει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ", σύμφωνα με το Χριστό.
Σέβεται την υπάρχουσα κοσμική εξουσία και δεν θέλει να την αντικαταστήσει.

Ναυτίλος είπε...

"[...] Ο Χριστιανισμός αποφεύγει επιμελώς να εμπλακεί στην κοσμική-πολιτική εξουσία. Δε θέλει να είναι κυβέρνηση, δικαιοσύνη, πολιτικό κόμμα [...]"

Ώρες-ώρες νομίζω πως θα με στείλετε στο τρελάδικο μ' αυτά που γράφετε...

Και επειδή βαρέθηκα, θα πω την τελευταία μου κουβέντα: Το πρόβλημα δεν είναι η θρησκείες και τα δόγματά τους, αλλά το κατά πόσον τις δέχεστε άκριτα ως μοναδικές πηγές αληθινής γνώσης και επιτρέπετε τους εαυτούς σας να καθορίζετε την ηθική σας και τις διαπροσωπικές και διαπολιτισμικές σας σχέσεις με τους άλλους. Όσο ασχολείσαι με το να λες πως η δική σου θρησκεία είναι πιο ματωμένη από την δική μου, το μόνο που κάνετε είναι να μαλώνετε σαν παιδιά δημοτικού που λέγανε βλακείες τύπου: «Ο δικός μου ο μπαμπάς ξέρει καράτε και θα σε κάνει Ντα!»

Μωρέ δε με χέζεται λέω ‘γω. Άμα δεν σας αρέσει το Ισλάμ και τούμπαλιν, τραβάτε να κάνετε τις νέες new-tech-age σταυροφορίες σας (πράγμα που η δύση -οι καλή χριστιανοί δηλαδή- το κάνει εδώ και αιώνες αναμοχλεύοντας και καταστρέφοντας λαούς ολόκληρους). Από μένα μην περιμένετε συγχωροχάρτι!

Όταν κάποιος γεννιέται, γεννιέται για να ζήσει!! Όχι για να σφάξει και να σφαχτεί...

Owain Glyndwr είπε...

Άντε ρε cummulus δες την πραγματικότητα,ενημερώσου,μάθε πρώτα και μετά μίλα!ισωπεδώνεις τα πάντα,αρχίζεις τους συμψηφισμούς και όλα καλά!αρκεί να εξυπηρετήσεις την κάθε ιδεοληψία!

Ανώνυμος είπε...

diladi to video ti leei? kante paidia gia na kerdisoume tous mousoulmanou? les k milame gia podosfairikes omades, poios 8a balei perissotera gkol..

emena me enoxlei KAI MONO i idea oti to video xwrizei ton kosmo se MOUSOULMANOU kai mi mousoulmanou...

exete milisei me eurwpaious mousoulmanous simera?
perissoteroi apo tous misous (min pw sxedon oloi) einai H' teinoun praktika na ginoun A8eoi...
Oso xristianoi einai oi ellines (kai de milw gia ti giagia mou alla gia ti genia mou.. -eimai 30-) toso mousoulmanoi einai oi eurwpaioi mousoulmanoi...

o kosmos simera exei polu xeirotera problimata apo ta dimografika twn diaforwn 8riskeiwn..
e3allou, ti einai o kosmos na ton metriseis se mousoulmanous k xristianous k indouistes...
o ka8e skeptomenos an8rwpos (kai oi eurwpaioi - mesa kai oi mousoulmanoi- einai mallon morfwmenoi stin ploionotita tous) mporei na pisteuei H' NA MHN PISTEUEI se oti 8elei... Oi 8riskeies mallon exoun kapoio sovaro provlima otan ta pimnia tous arxizoun kai tin kanoun me elafra... dioti mporei na baftistika xristianos alla den eimai k megalos upostiriktis tis ekklisias mas...

allo i pisti k allo i ekklisia...

deite pisw apo to video...
den mporeis praktika na kaneis tetoies gennikefseis gia dimografika 8riskeiwn...
kati paizei edw...
k to kleidi mallon brisketai sto TI PROTEINEI TO VIDEO ws lusi kai TI PROTEINEI TO VIDEO ws provlima...

afta
x