Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

I Hate Being Gay!!!

Δειτε αυτο το βιντεο ....


Σε αυτο το βιντεο η Tyra ,παρουσιαζει καποιους γκει και το μισος που ισως νιωθουν για τον εαυτο τους.Με εκανε να αναρωτηθω κατα ποσο αυτες οι σκεψεις περνουν απο το μυαλο μας, απλα δεν το παραδεχομαστε ποτε.
Το αξιοσημειωτο της ολης υποθεσης ειναι οτι καθε ενα απο αυτα τα παιδια εχει ως υπερτατο ονειρο, το στερεοτυπικο ονειρο που μας περνα η κοινωνια : Γυναικα,κουτσουβελα,ενα αμαξακι ,ενα καλο σπιτακι και μια δουλιτσα.Οχι οτι το ονειρο αυτο δεν ειναι αξιο να το κυνηγα καποιος αλλα πιστευω οτι ειναι κριμα να υπαρχουν ατομα που μισουν τον εαυτο τους μονο και μονο γιατι η κοινωνια δεν ειναι ακομη αρκετα ανοιχτομυαλη.Ειναι γνωστο οτι η μεγαλυτερη ομοφοβια βρισκεται μεσα στους γκει και αυτο φαινεται και απο το γεγονος οτι θεοποιουμε ο,τιδηποτε στρεητ.
Ενα απο τα παιδια στην εκπομπη εχει ορισει μια συγκεκριμενη ημερομηνια γυρω στα 30 που θελει να γινει στρεητ ή τουλαχιστον ετσι ισχυριζεται.Θελει καποια στιγμη οικογενεια ,και ο μονος δρομος ειναι απ'οτι νομιζει ,ο στρεητ δρομος.Ασε που οι γκει ανω των 30 του φαινονται περιεργοι(?) και οτι σαλιαριζουν πισω απο 16χρονα(??????).Προφανως και το μυαλο του ειναι ακομη κατηλλειμενο απο στερεοτυπα που αναπαραγει η ετεροκανονικη κοινωνια μας.
Ο δευτερος "φοβαται"τους γκει.Αυτο πιστευω οτι ειναι και το πιο συχνο φαινομενο στους νεους ανθρωπους που το εχω συναντησει και το εχω νιωσει και γω πολλες φορες.Πολλοι φοβομαστε να βρισκομαστε σε γκει κυκλους ,ισως γιατι υποσυνειδητα φοβομαστε οτι θα μας απορριψουν ,οτι ταιριαζουμε και γενικα παλι κυριαρχουν τα στερεοτυπα που εχουμε για τους γκει.Φοβομαστε οτι δεν ανηκουμε στο στερεοτυπο των γκει και οτι γιαυτο το λογο θα απορριφθουμε .Αφηστε που αν την πεσεις σε γκει ,και σε απορριψει,δεν εχεις το αβανταζ να πεις "Σιγα,αφου ειναι στρεητ".
Μετα παρουσιαζεται ενα ζευγαρι οπου μια ετεροφυλοφιλη γυναικα εχει παντρευτει τον ομοφυλοφιλο καλυτερο της φιλο.Και wait for it.....εχουν και παιδι μαζι!!!!Αν και στην αρχη φαινεται οτι πηραν την καλυτερη αποφαση στη ζωη τους,στην πορεια καταλαβαινεις οτι μια στρεητ και ενας γκει don't mix and match.
Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πολλοι γκει που μισουν τον εαυτο τους για αυτο που ειναι ,ιδιαιτερα εφηβοι.Σκεφτονται οτι ειναι ατυχοι γιατι οι στρεητ τα βρισκουν ολα πιο ευκολα .Δεν χρειαζεται να κρυβονται , δεν χρειαζεται να αναρωτιουνται αν καποιος ειναι στρεητ ή γκει διοτι εν δυναμει ολοι ειναι στρεητ κτλ.Δεν αρνουμαι οτι σιγουρα το να εισαι γκει σου προσδιδει καποιες δυσκολιες παραπανω.Οι δυσκολιες αυτες ομως ειναι τελικα τεραστιες μονο στο μυαλο μας.Στην πραγματικοτητα ισχυει "Ο τολμων νικα".Και ειτε στρεητ ειτε γκει η ζωη ειναι δυσκολη για τον καθενα.Κανεις δεν τα εχει ολα ευκολα ακομη και αν φαινεται ετσι.
Γι'αυτο καλο ειναι να δουλεουμε με τα προσοντα και τις ικανοτητες που εχουμε και να αγαπαμε τον εαυτο μας διοτι στην τελικη μονο αυτον εχουμε.

14 σχόλια:

mahler76 είπε...

αμερικανιές....
και αν υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που αισθάνονται έτσι ελπίζω να βρούν με την κατάλληλη βοήθεια το θάρρος της αποδοχής του εαυτού τους.

Archie είπε...

Θα συμφωνησω με την "αμερικανια" της υποθεσης μιας και στην εν λογω χωρα , τα παντα θυσιαζονται στο βωμο των 5' λεπτων δημοσιοτητας...
Βεβαια δεν θα αποκλεισω το γεγονος οτι υπαρχει και η περιπτωση να συμβαινει σε καποιους ανθρωπους.
Οταν συμβει ομως , να θυμαστε οτι αυτοι οι ανθρωποι γινονται οι πιο συνειδητοποιημενοι.... Η αποδοχη ειναι μεγαλο πραγμα... Απαξ και αποδεχεσαι , προχωρας ευκολοτερα!!

Αrchie

oblivion είπε...

δύσκολα πράγματα.. ώρες ώρες θυμώνω με τους ανθρώπους που δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και παρότι γκέι είναι οι ίδοι ομοφοβικοί. από την άλλη όμως σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι τελικά να μεγαλώνεις σε μια στρέιτ ομοφοβική κοινωνία και να καταφέρνεις να εξαλείψεις κάθε κρυφή τέτοια προκατάληψη μέσα σου..
και ξέρεις, πολλές φορές, φαίνεται να τα έχουμε βρει με όλα αυτά, αλλά κάτι μέσα μας υπάρχει ντροπή, ενοχή, κόμπλεξ, κάτι..
την καλημέρα μου!

John Guest είπε...

"Αμερικανιές". Μπορεί να είναι έτσι, αλλά όλη η δυτική κοινωνία μια "αμερικανιά" δεν είναι; Στον τρόπο ντυσίματος, διασκέδασης, ακόμα και στον τρόπο σκέψης. Όλα απλά, κατανοητά και "politically correct". Με καλούς και κακούς, νικητές και ηττημένους.
Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν γουστάρουν που είναι gay, δεν το έχουν αποδεχτεί 100%. Δεν αντέχουν να κρύβονται ή να αντιμετωπίζονται ως αξιοθέατα ή φυματικοί. Σίγουρα, αν ήταν str8, πολλά πράγματα θα ήταν ευκολότερα γι' αυτούς. Αν πουν όμως ότι "στα 30 θα γίνω str8" και πιστέψουν πως όντως θα γίνουν, αν έστω το προσπαθήσουν (λες κι αυτό γίνεται) μέσα στην απόγνωση τους, τότε έχουμε να κάνουμε -πάλι- με το american clean-cut παραμυθάκι. Παιδιά, σπίτι, οικογένεια, δουλίτσα, γυναίκα -και happy end, για να μη ξεχνιόμαστε. Άσε, θα δω καμιά κωμωδία καλύτερα.

mahler76 είπε...

αμερικανιά, κυρίως στον τρόπο που όλο αυτό γίνεται. Οπως λες καλύτερα να δώ καμιά κωμωδία.

ColourfulMind είπε...

Αμερικανιά, αμερικανιά, αμερικανιά!

Όμως ο elementstv θέτει το θέμα της ομοφοβίας ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους. Δυστυχώς έχει δίκαιο ότι παραγωγοί ομοφοβικής συμπεριφοράς είναι και οι ομοφυλόφιλοι και ίσως είμαστε σε αρκετές περιπτώσεις πιο ομοφοβικοί ακόμα κι από τους ετεροφυλόφιλους. Το κλειδί, συμφωνώ, είναι στην αποδοχή του εαυτού μας. Όσο πιο συνειδητοποιημένοι είμαστε και πιο έτοιμοι να δεχθούμε τον εαυτό μας, τόσο λιγότερο κομπλεξικοί γινόμαστε κι αυτό το βγάζουμε στην κοινωνική μας συμπεριφορά.

Elementstv είπε...

Και ομως διαφωνω!!!Υπαρχει αυτο το φαινομενο .Υπαρχουν ατομα που φοβουνται να πανε στο γκαζι,ατομα που απορριπτουν ο,τιδηποτε το θυληπρεπες.Μην στεκεστε μονο σε αυτον που εκανε παιδι με μια γυναικα.Υπαρχουν γκει που λενε "Ειμαι γκει αλλα δεν μου φαινεται(κουνια που σε κουναγε)","δεν θελω θυληπρεπεις" κτλ.Μην τα απορριπτετε αμεσως ολα λογω αμερικανιας ασε που ολοι μας αμερικανοι ειμαστε τουλαχιστον στο πολιτισμο.

John Guest είπε...

Δεν στέκομαι μόνο στα παιδιά+οικογένεια (2 σε 1) αλλά όλα εκεί καταλήγουν, ξεκινώντας από το "δεν μου φαίνεται" -που το λένε με καμάρι. Το ένα φέρνει το άλλο σα ντόμινο με το happy end με τα κουφέτα.
Όντως, δίκιο έχετε στο ότι πολλή από την ομοφοβία που "κυκλοφορεί" προέρχεται από εμάς τους ίδιους. "Δεν μου φαίνεται", "δεν κολλάω σε ταμπέλες" κι άλλα ωραία, πόσα δεν έχουμε δει ή ακούσει... σ' αυτές τις περιπτώσεις, όμως, δεν νομίζω ότι είναι τόσο θέμα καταπίεσης από την κοινωνία (όχι πως δεν υπάρχει σε τεράστιο βαθμό) όσο θέμα έλλειψης αυτοσεβασμού κι ειλικρίνειας. Κανείς δεν λέει να βγεις με ντουντούκα στο δρόμο να το φωνάξεις, αλλά όχι πια και να κρύβεσαι από τον ίδιο σου τον εαυτό. Πόσο να αντέξεις,άλλωστε;

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

agikses fleva
tha afina sxolio alla me to proteleytaio ta les ola
dld poso pio ilithio mporei na akoustei apo to stoma enos gay i ataka "den paw se tetoia magazia" otan anaferetai se magazia sto gazi
poso psema thee mou
ase i thiliprepeia!
ratsismos kai perithoriwpoiisi
allo mou aresei i str8 syberifora kai allo aporiptw ta agoritsia!
mallon den thelei kaneis na prokalei
mallon
anyway kalimera

Archie είπε...

Ρε παιδια ...μισο !!
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.. Τα παντα ειναι θεμα κουλτουρας και προσωπικης σφραγιδας..
Δεν θεωρω οτι ολοι κινουμαστε σε αμερικανικους τυπους ζωης. Στον πολιτισμο δεν ειμαστε αμερικανοι. Οποιος νιωθει ετσι για τον εαυτο του καλα κανει και νιωθει.
Οποιος δεν γουσταρει να παει σε τετοια μαγαζια οντας gay με γεια του και χαρα του ( κανει χωρο για τους υπολοιπους ..μιας και στο γκαζι τα μαγαζια ειναι καμαρουλα μια σταλια 2χ3.. ) lol.
Eπισης αν καποιος θεωρει οτι δεν "του φαινεται" επισης με γεια του!!
Η σωστη ερωτηση ειναι γιατι πειραζει εμας, οταν οι αλλοι δεν αποδεχονται τον εαυτο τους??.
Δεν γουσταρει τα γκεη μαγαζια ? Προβλημα του ... Δεν θεωρει τον εαυτο του γκεη ? Επισης προβλημα του!!!
Μην ξεχνατε οτι και αυτο ειναι ενα ειδος διαφορετικοτητας!!
Μηπως τελικα οι ανθρωποι βαριομαστε τοσο πολυ που το αγαπημενο χομπι εκεινη την στιγμη ειναι η ευρεση χαρακτηρισμων ??


Sorry for the longf text!! :)

A.

G Spot Unveiled© είπε...

Kale ti parakmi...niwthw tetoio apotropiasmo pou auto pou eida katalyei kathe dimokratiko stoixeio pou yparxei mesa mou...to mono pou tha ekana gia kati tetoio tha itan na to logokrinw kai na to krypsw apo tin koini thea gt auto pou tha prokalouse tha itan perissoteri eleipsi tharous kai anasfaleies me afetiria orismena anasfali kai diataragmena pou provallontai kiolas ws meros tis community mas...pou me toso kopo "ftiaxnoume" sta matia tis koinis gnwmis...

jesus...

Συβίλλα είπε...

Σε πολλά που άκουσα είδα γνωστούς μου που, π.χ. τη βγάζουν συχνά-πυκνά στο Λάμδα ή το fuck [sorry καμάρια μου, δεν θυμάμαι πως γράφεται] αλλά για το Pride ούτε λόγος, μη μας πάρει και κανένα μάτι.

Πιτσιρίκια που μόνο στο κούτελο δεν το γράφουν και πάνε και κάμουν σχέσεις μόνο και μόνο για να μη λέει ο κόσμος.

Υπάρχουν παίδες, αλλά το θέμα είναι πώς να μην υπάρχουν αφού και οι ελληνογονείς και οι ελληνοπροϊστάμενοι και οι λοιποί ελληνομοφοβικοί νομίζουν ότι είμαστε ο κουβάς για τον εμετό τους και εμείς με πολλούς τρόπους το επιβεβαιώνουμε...

Elements, babe, μου έλειψες μωρέ!!!

Φιλί

suncitizen είπε...

Μα ένας από τους κυριότερους λόγους αποτυχίας -για να μην πω ανυπαρξίας- γκέι σχέσεων στην Ελλάδα, είναι ακριβώς το γεγονός ότι οι γκέι δεν έχουν αποδεχθεί τον εαυτό τους.
Δηλαδή, όταν ένας που αγαπάει ένα γκέι που δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του θέλει να του αφοσιωθεί, αμέσως του θυμίζει το "πρόβλημά" του και τον πνίγει. Γι αυτό, ο ομοφοβικός γκέι, προτιμάει να είναι μόνος του, ώστε κάποια στιγμή να απεμπλακεί, να λυτρωθεί από το "κακό" που τον βρήκε.
Προτιμάει απλά να βολεύει τις βασικές του ανάγκες με σεξ της μιας βραδυάς και να αποφεύγει τις δεσμέυσεις που "παγιώνουν" και "επισημοπόιούν" τη "λάθος πλευρά του". Έτσι, καταλήγει να ζει με ξεπέτες και τελικά να γερνάει μονος. Δηλαδή, να χάνει με δυο λόγια τη ζωή του.
Είμαι σίγουρος ότι έχετε δει άπειρα τέτοια παραδείγματα γύρω σας...
Κάνω για μία ακόμα φορά έκκληση για πιο ποιοτικές γκέι σχέσεις. Μόνοι μας θα σωθούμε! Όχι από άλλους!

Owain Glyndwr είπε...

Ρε Σύβιλλα το κόλλημα με το έλληνο- δεν καταλαβαίνω...τί σε πειράζει τόσο ποια;δηλαδή αν ήταν ιταλο- αν ήταν ούαλλο- αν ήταν αγγλο-(που τόσο πολύ θαυμάζετε εσείς οι "διεθνιστές") θα άλλαζε κάτι;αρκεί να πούμε δηλαδή κάτι εναντίον του ελληνο- κι είναι ό,τι να ναι...πες πες κάτι θα μείνει,κατά τ'άλλα συμφωνώ με τον sun
Σχετικά με τα Pride είμαι εναντίον το έχω ξαναπεί για πολλούς λόγους μην σας ξανακουράσω.
Είστε πάντως πολύ σκληροί με τους ανθρώπους,έχετε κηρύξει ένα gay-political correct και πέραν αυτού οι gay κόλαση και το χάος,για να αρχίσει και η αυτοκριτική για να αρχίσει...
Αν εξέλυπαν οι προκλητικότατες και φασιστικότατες συμπεριφορές πολλών gay που θέλουν να καθοδηγούν τα πάντα,αν η "κακιά αδερφή" δεν ήταν το πρότυπο τότε και τα παιδιά αυτά αλλά και όλοι μας θα είχαμε κα΄λυτερη άποψη,πράγμα που θα οδηγούσε και σε καλύτερη ζωή