Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Remember remember the 6th of December!by TheSparrow!!!



ή "Το χρονικό μιας εβδομάδας που πιστέψαμε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο".

Σάββατο 6/12/08, ώρα 21.00. Είμαστε μαζεμένοι στο σπίτι ενός φίλου στο Παγκράτι, ακούμε ιστορίες. Τι επαγγέλεσαι? Αναρχικός. Χτυπάει το τηλέφωνο: "Ρε μαλάκα τρέχα, οι μπάτσοι δολοφόνησαν ένα παιδί στα Εξάρχεια. Γίνεται χαμός". Παγωμάρα. Ανοίγουμε ραδιόφωνο. "15χρονος νεκρός Τζαβέλα και Μεσολογγίου από σφαίρα ειδικού φρουρού" (3 ώρες πριν, ακριβώς στο σημείο που "εξοστρακίστηκε" η σφαίρα πίναμε καφέ)

Κυριακή 7/12/08, ώρα 13.00. Έξω από το Μουσείο πολλές χιλιάδες κόσμου μαζεμένοι για την πορεία στη ΓΑΔΑ. Μπαίνουμε στην Αλεξάνδρας, φλέγονται τα πάντα, παιδιά δίπλα μας σπάνε τη βιτρίνα των Starbucks, δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων παραδομένες στις φλόγες. Κόλαση (παρ' το όπως θες).
Στο ύψος της Ασκληπιού οι μπάτσοι σπάνε την πορεία στη μέση. ΜΑΤ στην πλάτη μας, κλούβες να κλείνουν το δρόμο μπροστά. Δακρυγόνα και χημικά πέφτουν στα πόδια μας και μας πνίγουν, μόνη διέξοδος τα στενά προς Εξάρχεια. Μαθαίνουμε το maalox. Βασικό διάλυμα 1 προς 1 για τα δακρυγόνα στα μάτια και στο στόμα. Και για τις περιστασιακές καούρες στο στομάχι.
Η πορεία διαλύεται πριν φτάσει στη ΓΑΔΑ.

Δευτέρα 8/12/08, ώρα 18.00. Όλο το βράδυ η Αθήνα καιγόταν. Κάμποσες χιλιάδες κόσμου μαζεύεται στα Προπύλαια και στην Ομόνοια. Προορισμός άγνωστος, κλίμα τεταμένο. Δίπλα μας, γωνία Πανεπιστημίου & Πατησίων, το ισόγειο της Εθνικής Τράπεζας έχει αρπάξει φωτιά. Μία γυναίκα βγαίνει στο μπαλκόνι του πρώτου, της φωνάζουμε "Φύγε, βγες έξω!". Ένα παιδί (το νεαρός είναι πλέον βρισιά) κρατάει χυμό από τη σπασμένη βιτρίνα του Γρηγόρη στο ένα χέρι, τασάκι μεταλλικό για όπλο στο άλλο. Φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου. "Μα δεν γίνονται έτσι οι δουλειές αγόρι μου" του λέει μια γνωστή "τσεκούρι χρειάζεται!".
Το ΚΚΕ περιφρουρεί το μπλοκ του (οι τύποι είναι ΜΑΤατζήδες από μόνοι τους), μπαίνουμε στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Συναντάμε τον Αλαβάνο στο δρόμο να απομακρύνεται.
Ξεκινάμε, μπαίνουμε Σταδίου, μπάτσοι παντού σε όλα τα κάθετα στενά πετάνε πάλι αμέτρητα δακρυγόνα, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική. Ένα μαγαζί Vodafone λεηλατείται μπροστά στα μάτια μας, τους γιουχάρουμε. Οι μπάτσοι το βλέπουν, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Συνεχίζουν να πετούν δακρυγόνα πάνω μας, στο Σύνταγμα διαλυόμαστε.
Το δέντρο "ανάβει" λίγα λεπτά αργότερα. Χωρίς τον Κακλαμάνη. Καλές γιορτές.

Τρίτη 9/12/08, ώρα 12.00. Η Αθήνα καίγεται. Το πολυτεχνείο στην Πατησίων βρίσκεται υπό κατάληψη. Αποφασίζεται πορεία από την πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου προς Προπύλαια και Σύνταγμα. Κόσμος από τα μπαλκόνια μας χειροκροτεί και φωνάζει "Μπράβο παιδιά, μαζί σας" (σήκω απ' τον καναπέ σου, αρχίδι, και βγες μαζί μας στο δρόμο!). Κλούβες παντού, οι δρόμοι κλειστοί. Στα Προπύλαια γινόμαστε πολλοί.
Αρχή Σταδίου, σταματά η πορεία από ΜΑΤ. Χωρίς λόγο πετάνε ασφυξιογόνα και δακρυγόνα με σπρέι στα πρόσωπά μας, μας χτυπάνε. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, βήχουμε και φτύνουμε αίμα, αναγκαζόμαστε να υποχωρήσουμε προς τα πίσω και να βαδίσουμε προς Πατησίων για νέο συντονιστικό.

Τετάρτη 10/12/08, ώρα 11.00. Συγκεντρώσεις σε Μουσείο και Ομόνοια με σκοπό να συναντήσουμε ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ μπροστά στη Βουλή. Το Σύνταγμα βουλιάζει από κόσμο, ακούγεται παντού "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή". Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με πέτρες, μπουκάλια και δακρυγόνα. Οι μαθητές πολλοί, πιο δραστήριοι, πιο αποφασισμένοι από εμάς, τους φλώρους των πανεπιστημίων.
Όμως το κλίμα στα ΜΜΕ έχει αρχίσει να αλλάζει. Δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός διαδηλωτών (που ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες), βλέπουμε πλέον μόνο τους "κουκουλοφόρους", τους καμένους κάδους και τις σπασμένες βιτρίνες. Απογοήτευση.
Στο πολυτεχνείο έχει ήδη αποφασιστεί η δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού και site για ενημέρωση του κόσμου. Κάμποσες χιλιάδες φυλλάδια μοιράζονται στους δρόμους, ακολουθεί όλο το βράδυ πετροπόλεμος στα στενά, η άσφαλτος έχει "ποτίσει" από τους τόνους δακρυγόνων. Το "Εδώ πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο" επίκαιρο ξανά -ποιος το περίμενε- στο internet αυτή τη φορά.

Τις επόμενες ημέρες η κατάσταση επαναλαμβάνεται. Και συνεχίζεται. Είναι μια κοινωνική εξέγερση? Ίσως. Τα ΜΜΕ δεν ήταν και δεν είναι με το μέρος μας. Δεν είμαστε κουκουλοφόροι, αλλά φάγαμε τα δακρυγόνα των ΜΑΤ επειδή διαδηλώσαμε. Δεν υπάρχει όμως πολιτικό αντίκτυπο, δεν υπάρχει πολιτική πρόταση ικανή να απορροφήσει την οργή. Το "Κάτω η Δημοκρατία, ζήτω η Αναρχία" που ήταν αναρτημένο στα κάγκελα του Πολυτεχνείου δεν ήταν αρκετό. Γιατί και οι αναρχικοί έχασαν την μπάλα.
Κι ας ήταν (και) η ιστορία εναντίον μας, πιστέψαμε ότι αυτή ήταν η εβδομάδα που θα άλλαζε τον κόσμο.

Γιατί οι άσχημες πόλεις όμορφα και εύκολα καίγονται. Οι καναπέδες όμως?

29 σχόλια:

ΣΑΥΡΑ είπε...

τον μικροκοσμο καποιων τον αλλαξε στα σιγουρα. κανενας αγωνας δεν ειναι ματαιος και καμια φωνη δεν παει χαμενη. μπορει να μην πετυχε οτι ηταν στον νου του καθενος στην αρχη μα σιγουρα αυτη η βδομαδα αλλαξε πραγματα, αν οχι στους βολεψακιδες του καναπε αλλα σε αυτους που ο μικροαστισμος δεν καταπιε ακομα ολοκληρους.

Ανώνυμος είπε...

ο λαος απαιτει ενα podcast να ακουστει!!!

ProFyLaKtiKo είπε...

το έχω πει πολλές φορές, αλλά η χώρα αυτή θα αλλάξει τη στιγμή που θα σταματήσει το ρουσφέτι και η εξάρτηση από αυτό!

την καλησπέρα μου στην παρέα των συναδέλφων

Hfaistiwnas είπε...

Δηλαδή ήσασταν κοντα στα γεγονότα;
Τα διαβάζω και μου ρχεται λες και διαβάζω κάτι από τα παλιά...
Δεν θέλω να τα σκέφτομαι, δεν μπορώ να πω πως ευχαριστήθηκα τα όσα έγιναν..

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα αγαπητέ μου Ηφαιστίωνα είναι να μπορείς να πεις "ήμουν κι εγώ εκεί". Ναι, ήμασταν εκεί.

Κώστας είπε...

Μόνο με δυνατό σοκ μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή την βρώμικη κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και δεν ήταν μαζί σας τα ΜΜΕ!Τι άλλο δηλαδή να έλεγαν;πόση περισσότερη προπαγάνδα να έκαναν;
Κατ'εμέ τίποτα απ'ολα αυτά δεν ήταν!Ούτε επανάσταση ούτε εξέγερση!Μια οργανωμένη (καθαρά) προσπάθεια "χρωματισμένης" "επανάστασης" κατευθυνόμενη από τα γνωστά κέντρα όπως έγινε σε Ουκρανία και Γεωργία γιατί απλά σε κάποιους σταμάτησαν οι χάρες...Και που φυσικά πήγε το γνωστό κόμμα της aristeras να εκμεταλλευτεί αλλά του ήρθε μπούμερανγκ!Γράφεις με μόνο οδηγό το συναίσθημα και μάλιστα συναίσθημα που βρίσκεται σε εξέλιξη...Θα σου πρότεινα να ενημερωθείς λίγο καλύτερα,βαθύτερα και από άλλες πηγές πλην Indymedia(δεν κολλάω εκεί αλλά το φέρνω ως παράδειγμα).Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως τα τόσα καθαρά φιλοαμερικάνικα δημοσιεύματα (με ακραίους μάλιστα τίτλους όπως "Χαφιεδισμός ενάντια στο State Department",αχ το καημένο το State...),τυχαίο;Τα γεγονότα πάντοτε καθορίζονται από πολλούς παράγοντες...κι ας μη μας αρέσει να το παραδεχτούμε καμιά φορά.
Παρά το γεγονός ότι έχω γνωρήσει πολύ κόσμο μα πολύ κόσμο σε αριστερά,aristera και "αναρχικούς" στις δύο τελευταίες κατηγορίες δεν βρήκα ούτε ένα,μα ούτε για δείγμα, "παιδί"(έλεος μ'αυτή τη λέξη για όλους τους αριστερούς,λες και οι άλλοι δεν ήμαστε παιδιά,φυτρώσαμε σαν τ'αγγούρια,αλλά δικαιολογεί και σβήνει πολλά αυτή η λέξη γι' αυτό χρησιμοποιείται,άσε που μέχρι τα 40 οι αριστεροί παιδιά θεωρούνται οι άλλοι από τα 15 πρέπει να είμαστε υπόδειγμα) που να προέρχεται από φτωχή ή έστω μικροαστική ή μικροαγροτική ή έστω μέση οικογένεια κι αυτό τυχαίο.Επίσης αίσθησή μου είναι ότι τα από όλα τα ιδιωτικά σχολία τα αμερικάνικα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό aristeron(γνωστοί και ως κόκκινοι lacoste) κι αυτό τυχαίο.
Νομίζω μια μέρα μετά το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα ένας άλλος 15χρονος στην Αυστραλία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικούς,γιατί πουθενά στον κόσμο κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε καν στην ίδια την Αυστραλία,ενώ αντίθετα ελληνικές πρεσβείες και προξενεία καταστράφηκαν και σημαίες μας καιγόταν κι αυτό τυχαίο;!Γιατί η αγγλική αστυνομία επέτρεψε την λεηλασία του προξενείου (ελληνικό έδαφος) και το κάψιμο της σημαίας από τα πάμπλουτα μαλακισμένα που βαρέθηκαν να παίζουν το πουλί τους εν Ελλάδι και είπαν να παν να "σπουδάσουν" Λονδίνο,ενώ στην Ελλάδα σκοτώνονται αστυνομική για να φρουρήσουν την πρεσβεία τους,ναι ξέρω τυχαίο...Όσο για τα λυκειόπαιδα από ένα σημείο και μετά ε έρχονται και Χριστούγεννα,να εντυπωσιάσουμε και καμιά γκομενίτσα...συγγνώμη αλλά η συντριπτική πλειοψηφία έτσι σκέφτεται,Λύκειο πήγαινα κι εγώ πριν λίγα χρόνια και ξέρω.
Υπάρχει μια μαγική λέξη που αυτές τις μέρες βιάστηκε Υπευθυνότητα!
Συγγνώμη για το dream που χάλασα!Αν θες να σου στείλω μερικές πηγές alternative για σένα πληροφόρησης για να δεις τι λένε και οι άλλοι
Φιλικά,
Owain Glyndwr

stella είπε...

να πηγαινετε! απλα να μην αφηνετε ,κομματα και μμε να κανουν την επανασταση σας κοσκινο και φοδρα τους!
τεσπα
αλλη μια επανασταση που θα γινει στο τελος δικογραφια και θα μπει σε καποιο συρταρι!
το παλικαρακι δεν γυρναει πισω
οι καταστροφες που γιναν, δυσκολα,αλλα θα αποκατασταθουν
οι ελληνες το σαββατο θα τρεχουν στα μπουζουκια και τα ορθαδικα!
οι ελληνες θα γεμιζουν τα καροτσια στα σουπερ μαρκετ πριν τα χριστουγεννα
θα τα ντυσουν ολα σε πολυχρωμους φιονγκους
και ετσι θα ειναι η ζωη!

Elementstv είπε...

@ΣΑΥΡΑ:Αν μη τι αλλο,μας εκανε να σκεφτουμε καποια πραγματα και να φανει
η δυσαρεσκεια του λαου ολο αυτο το καιρο.
@Ανωνυμε(Ο θεος να σε κανει!):Λογικα κατι θα ετοιμαστει αυτο το καιρο ,με θεμα
"Γκει χριστουγεννιατικοι προορισμοι"!!!Ενταξει πλακα κανω ,μην βαρας!
@Προφυλακτικε¨:Γεια σου ρε συναδελφε!Το ρουσφετι και η εξαρτηση απο αυτο δυσκολα
θα βγουν απο την ψυχη του Ελληνα.Το αστειο ειναι οτι προσφατα ειχαμε μια συζητηση για
το πως μετα την μεταπολιτευση ,το Πασοκ εδραιωσε την εννοαι του ρουσφετιου και κατ'επεκταση
και τη δικη του θεση.
@Ηφαιστιωνας:Τι ακριβως δεν ευχαριστηθηκες αγαπημενε μου?

Elementstv είπε...

@sparrow:Εκτος απ'το να εισαι εκει βεβαια πρεπει να πρεσβευουμε το μνμ των δρομων και στην
καθημερινοτητα μας.Εκτος αν οι δρομοι γινουν η καθημερινοτητα μας!!!!

@Ανωνυμε:Σορρυ αλλα κανενα ονειρο δεν χαλασες!Δεν θα σταθω στην πολιτικη χροια που
δινεις στο θεμα(οχι οτι αρνουμαι οτι υπαρχει).Θα σταθω στο εξης:
"Γιατί η αγγλική αστυνομία επέτρεψε την λεηλασία του προξενείου (ελληνικό έδαφος) και το κάψιμο της σημαίας από τα
ΠΑΜΠΛΟΥΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ που βαρέθηκαν να παίζουν το πουλί τους εν Ελλάδι και είπαν να παν να "σπουδάσουν" Λονδίνο"
Και εγω τη ιδια αποψη ειχα με σενα,μεχρι που καθισα και αναλογιστηκα κατι.Τι μας νοιαζει ,αν αυτοι που βγαινουν στους
δρομους ειναι πλουσιοι ή φτωχοι?Αν αγωνιζονται τους θεωρουμε κακομαθημενα παλιοπαιδα,αν δεν αγωνιζονται τα θεωρουμε
βολεμενα πλουσιοπαιδα.Δηλαδη τουλαχιστον ας αποφασισουμε.Εγω δεν το θεωρω υποκρισια να αγωνιζονται για ενα καλυτερο
αυριο για ολους.Ισα ισα που το θεωρω μεγαλυτερη μαγκια ,να εισαι βολεμενος και να κατεβαινεις στους δρομους και στις
διαδηλωσεις .Ο απελπισμενος δεν εχει και αλλη επιλογη,ο βολεμενος ομως εχει....

@Στελλα:Θα σταθω στις τελευταιες σου προτασεις.Απλα ευχομαι να μην βγεις αληθινη.Ευχομαι αυτη τη φορα η επανασταση ,
να μετρησει σε κατι...Αυτο μονο .....

Ανώνυμος είπε...

@Owain Glyndwr:Χαίρομαι που το κείμενο έγινε αφορμή να πεις την άποψή σου.
Απλώς κάποιες επισημάνσεις:
1. ΜΜΕ? Προπαγάνδα, το είπες και μόνος σου.

2: Η αριστερά (γενικώς όλο το πολιτικό φάσμα) το εκμεταλλεύτηκε και εξακολουθεί να το κάνει σε σημείο αηδίας. Αυτό όμως τι σχέση έχει? Όποιος κατεβαίνει στο δρόμο είναι αριστερός ή αναρχικός? Δεν είμαι τίποτα από αυτά, αν αυτό κατάλαβες. (Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο αγαπητέ)

3.Κανένας πολύχρωμος άνθρωπος δεν ήρθε να με πάρει απ'το χέρι και να με κατεβάσει στο δρόμο, ευχαριστώ.

4.Σε ενοχλεί για κάποιο λόγο η λέξη "παιδί"? Δεν θυμάμαι να την κατοχύρωσα ως "αριστερό προνόμιο".Είπα απλώς ότι το "νεαρός" έχει πάρει πλέον αρνητική χροιά λόγω των "κουκουλοφόρων". Παιδιά είμαστε όλοι, μη μείνεις με το παράπονο :)

5.Το θεωρείς δλδ υποδειγματικό το ότι κανείς -όπως λες, δεν γνωρίζω- δεν αντέδρασε στην *παρανομία* της αστυνομίας στην Αυστραλία?

6.Δέχομαι ότι υπήρχαν και κατευθυνόμενες δράσεις (και από τις 2 πλευρές).Αυτό όμως τι σχέση έχει με τον κόσμο που κατέβηκε οικοιοθελώς να διαδηλώσει την οργή του?

Τέλος, σε ευχαριστώ για την προσφορά σου να με ενημερώσεις εναλλακτικά, όμως έχω ακόμα την ικανότητα να ψάχνω πολλές πηγές πριν εκφράσω άποψη. Όμως αυτά που με τόση υπομονή διάβασες δεν προήλθαν από κανένα μέσο ενημέρωσης, εκτός από τα μάτια και τα αυτιά μου.Και προφανώς δεν υποστήριξα ότι είναι ένα ιστορικό κείμενο! Είναι μια *προσωπική* μαρτυρία την οποία ο φίλτατος Elements μου ζήτησε να δημοσιεύσει.

Σε χαιρετώ,
TheSparrow

Keen On Boys είπε...

Μια χαρά τα είπε η Sparrow, με κάλυψε πλήρως. Αν δεν έχει κατέβει κάποιος σε πορεία δεν μπορεί να φανταστεί το κλίμα που επικρατεί, την οργή, τον τρόμο και ενα σωρό άλλα συναισθήματα. Το τί λέει η τηλεόραση, ο τύπος, ο φίλος του φίλου που άκουσε απο τον τάδε, και ο ξάδερφος της κολλητής της γκόμενας του Τάκη που είναι αλάνι και συχνάζει Εξάρχεια, δε με απασχολεί.

Τώρα αν ο λόγος που κατέβηκε κάποιος στο δρόμο είναι ενα κωλοκόμμα (και εννοω το ΚΚΕ γιατί αυτοί κυρίως χειραγωγούν 16χρονα πιτσιρίκια και τους φουσκώνουν τα μυαλά) εγω πρόβλημα ιδιαίτερο δεν έχω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται.

Οχι όμως τα καργιόλια να βλέπουν κοπελίτσα 20 χρονών που ξεφευγει απο ΜΑΤατζήδες που τη χτυπάνε να προσπαθεί να χωθεί στο μπλόκ τους για να προστατευτεί και να μην την αφήνουν. Αυτό το θεωρώ εξίσου εγκληματικό (μη σου πω και χειρότερο) απο τα όσα κάνουν οι μπάτσοι στους διαδηλωτές.

Στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις λέει ένα σύνθημα... Μακάρι να ισχύει για όλους αυτο. Η δική μου πάντως εκεί γεννήθηκε.

mahler76 είπε...

καλά να πώ την αλήθεια δεν πίστεψα πτέ πως θα αλλάξει τον κόσμο αυτή η βδομάδα, άλλα οκ εγώ είμαι 32 και ίσως θα ήταν αφελές να το κάνω, όμως είναι παρήγορο πως η γενιά σου το πιστεύει.

Hfaistiwnas είπε...

Το χαμό που έγινε δεν ευχαριστήθηκα, υπήρχαν και πιο φιλειρηνικοί τρόποι, αν και δεν θα ήταν τόσο πειστικοί..

Τομ Σόγιερ είπε...

Eίδα σήμερα στην εκπομπή του Λαζόπουλου, κάτι σκηνικά που δεν τα είχα δει και έπαθα πλάκα...! Μπάτσοι να χτυπάνε και να κλωτσάνε παιδιά! Να λένε ''αδερφούλες'' τα 15χρονα και να τα προκαλούνε... Τί μπορώ να πω τώρα? Αρχίζω πλέον να πιστεύω ότι ο κάθε κομπλεξικός αγρίκος που έχει προσωπικές ανασφάλειες, πάει και γίνεται μπάτσος για να βγάζει τα απωθημένα του... Τώρα θα μου πεις, ήταν και αυτοί εξαγριωμένοι και είχαν να κοιμηθούν μέρες. Ναι βρε κωλόμπατσε, όμως, γι' αυτό το κράτος σου σκάει τη χιλιάρα κάθε μήνα..! Για να είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις επαγγελματικά, όχι χτυπώντας 18χρονα κοριτσάκια! Δεν πληρώνεσαι για να ξίνεις τα αρχίδια σου μέσα σε ένα περιπολικό! Και χειρότερα έπρεπε να σας κάνουν, να σας κάψουν ολόκληρους παλιομπασταρδάκια!

Απόψε ήταν η ωραιότερη εκπομπή του Λάκη. Πρώτη φορά ένιωσα τόσο υπερήφανος για τους συνομήλικούς μου. Για τα παιδιά που μίλησαν. Αλλά πολύ περισσότερο γι' αυτούς που ήταν εκεί έξω...

Και νομίζω ότι το βίντεο που έδειξε ο Λάκης, τα λέει όλα για τα στημένα παιχνίδια της αστυνομίας και της κυβέρνησης και τα βρώμικα μυαλά τους..! Έχω αηδιάσει απίστευτα για τα σκουπίδια που μας κυβερνάνε....

Ανώνυμος είπε...

@elementstv,ναι σε μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχεις δίκιο,όμως κατ' εμέ το εντελώς αντίθετο συμβαίνει αφού με την "δράση" τους μόνο καταστροφή και παρεμπόδιση της ανάπτυξης φέρνουν τα "παιδιά" ή οι "νεαροί"...προβλήματα που μόνο οι καρακαπιτάλες πατεράδες τους δεν τα υφίστανται αλλά ο απλώς κόσμος.Άσε που είναι κραυγαλέο για 2-3 ώρες να φέρεσαι έτσι και μετά να συνεχίζεις την χλιδάτη ζωή που σου εξασφαλίζει ο μπαμπάς που γαμάει και ένα σορό κόσμο για να βγάλει αυτά τα χρήματα.Χωρίς καμία επίπτωση γι΄αυτούς αφού όλα εξασφαλισμένα τα έχουν,εγώ όμως αν δεν τελειώσω στην ώρα μου την σχολή λόγω της κωλοκατάληψής τους καταστρέφομαι!Και αν αξίζει θυσιάζομαι,αλλά γι'αυτά που θέλω εγώ όχι για να ξεδώσουν οι πρώην μαθητές του Αμερικάνικου Ψυχικού ή του Ανατόλια της Θεσσαλονίκης(δεν είναι τυχαίο πως αναφέρω μόνο στα αμερικάνικα ιδιωτικά που έγιναν γιάφκες)...Άσε που μετά από 2-3 χρόνια,θα πάνε στην επιχείρηση του μπαμπά ή θα τον κληρονομήσουν και θα γίνουν ίδιοι και απαράλακτοι!Αν θέλουν να διαφέρουν ας τα δώσουν και ας ζήσουν για πάντα έτσι,όχι ψευτοεπαναστατούλες για να έχουμε να λέμε στα εγγόνια μας όταν γεράσουμε στην βιλάρα που σκάει το κύμα...Γιατί όλοι οι πλούσιοι που έκαναν κάτι για το ευρύ σύνολο,πρώτα άλλαξαν ουσιαστική στάση ζωής,απαρνήθηκαν τον πλούτο και έτσι μόνο κατάφεραν να κάνουν κάτι πραγματικά σωστό και έμειναν στην ιστορία(Μ.Βασίλειος,Φραγκίσκος της Ασίζης ακόμα και ο Τσε...-που δεν συμφωνώ μαζί του αλλά άφησε τα πάντα για την επανάσταση-)
Αλλά είπαμε έτσι όπως έμαθαν από γονείς(τα βαμπίρ της γενιάς του Πολυτεχνείου που λέει και ο Ανδρουλάκης),και από αντίστοιχους δασκάλους και καθηγητές(επαγγελατίες συνδικαλιστές με μηδενικές references στο βιογραφικό τους,δες Απέκης element μιας και είσαι στο Πολυτεχνείο)
@sparrow:όχι, δεν το ανέφερα ως θετικό παράδειγμα αλλά ως εξαιρετικά ύποπτο και απορίας άξιον!Εσένα δηλαδή δεν σου φαίνεται καθόλου;την απάντηση νομίζω την έδωσα πολλές φορές
Να είσαι λιγότερο μονολιθικός στις πηγές ενημέρωσης,σίγουρα κάποιος άλλος έχει να πει κάτι διαφορετικό και απ'ότι βλέπω εσύ αγνοείς στοιχειώδη πράγματα.
Κι εγώ έχω κατέβει σε πορείες και ξέρω πως είναι και στα πρόσφατα γεγονότα ήμουνα παρόν και η ενασχόληση με συνδικαλισμό,πολιτική και θέατρο(εντελώς αναρχοκομμουνιστοκρατούμενος χώρος) με έκανε να γνωρήσω αρκούντος πολλά άτομα όλων των χώρων και οικονομικών τάξεων για να μπορώ να κρίνω,έστω να έχω κάποια αρχική άποψη.
Ναι κάνουν αλλά υπέρ ποιου είναι το ερώτημα;γιατί αν δεν λέγεται κατά της κυβέρνησης αυτός ο συμφερτός των τελευταίων ημερών τότε κατά ποιου είναι;δεν λέω υπέρ της αναρχίας γιατί οι καναλάρχες χέστηκαν για την αναρχία,άλλο σκοπό έχουν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.Παράδειγμα προπαγάνδας Λάκης(πιόνι από τη μια βέβαιας ,πάτρωνας με τη σειρά του από την άλλη)
Και μιας και ανέφερα τον ακατονόμαστο ας πιάσω και τον υμνητή του Τομάκο: "Τώρα θα μου πεις, ήταν και αυτοί εξαγριωμένοι και είχαν να κοιμηθούν μέρες. Ναι βρε κωλόμπατσε, όμως, γι' αυτό το κράτος σου σκάει τη χιλιάρα κάθε μήνα..! Για να είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις επαγγελματικά, όχι χτυπώντας 18χρονα κοριτσάκια! Δεν πληρώνεσαι για να ξίνεις τα αρχίδια σου μέσα σε ένα περιπολικό! Και χειρότερα έπρεπε να σας κάνουν, να σας κάψουν ολόκληρους παλιομπασταρδάκια! " Δεν θα πω τίποτε άλλο,μόνο κρίμα,σκέτη απογοήτευση,και γράφεις πολύ όμορφα στο blog σου,δεν το περίμενα αυτό...Τι να σου πω;πως είναι να σε κυνηγάν να σε σκοτώσουν τρία μερόνυχτα;ότι παίρνουν γύρω στα 800 για να σκοτώνονται;ότι αυτοί σε προστατεύουν,ότι δεν υπάρχουν για να ξεσκάν όλοι οι όσοι γουστάρουν;ότι δεν είναι παιχνίδια;εμπάσει περιπτώσει αστυνομία είναι,όχι νηπιαγωγοί,παραδείγματα αγγλική και γερμανική αστυνομία...Ναι υπάρχει μπατσίστικη κομπλεξική νοοτροπία σε ορισμένους όπωε υπάρχει και δασκαλίστικη στους ψευτοδασκάλους τύπου Ρεπούση,όπως υπάρχει και γιατροκομπογιανίτικη σε κάτι γιατρουδάκια της πλάκας...άλλα ότι και να πω μετά από αυτό το μισαλλόδοξο κείμενό σου "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" ότι και να πω.Όσο για το αν ήταν οργανωμένο από την κυβέρνηση...γιατί να ήταν;είχε κανένα συμφέρον;μήπως για να πέσει κι άλλο στα ποσοστά;μήπως για να αποσταθεροποιηθεί κι άλλο;αναλογίσου απλώς ποιοι ωφελήθηκαν ή ποιοι πίστεψαν ότι θα ωφεληθούν (αυτούς που πατρονάρει ο Λάκης εννοώ,ναι,κατάλαβες ποιοι είναι;Μπράβο!),σε μεγάλη έκταση ήταν οι ταραχές οργανωμένες.Και σε ποιους πανίσχυρους ξένους θα τους ερχόταν κουτί μια πτώση του πρωθυπουργού που τόσα χρόνια μια με το Αναν,μια με τα Σκόπια(καταστροφή συνόδου ΝΑΤΟ-τελευταία ελπίδα για υστεροφημία Μπους-λόγω ελληνικού βέτο,μια το ρώσσικο αέριο,μια με τα λιμάνι και την Κίνα,μια με τη Γαλλία βραχνάς τους είχε γίνει γιατί πρώτη φορά η χώρα μας ήταν ανεξάτητη.
Υ.Γ.1 Όσο υπάρχουν Ανθούλες θα υπάρχουν και Λαζόπουλοι
Υ.Γ.2Μπορεί να φάνηκα πολύ αυστηρός αλλά φιλικά τα έγραψα,ιδίως για τον Τομ το λέω που του τα έσουρα λίγο αλλά κατά τα άλλα η persona που βγάζει είναι θετική
Υ.Γ.3 Ψυχραιμία,χωρίς αυτή καμία και κανενός κρίση δεν μπορεί να είναι τουλάχιστον σφαιρική
Owain Glyndwr

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τα "παιδιά" ή "νεαροί" sparrow είναι όρος που χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί κάθε μαλακία τους ή να κριθεί με επιείκεια,άσε που πολύ από αυτούς είναι "παιδιά" μέχρι τα 40...προσωπικές μου παρατηρήσεις-καημοί:ο όρος χρησιμοποιείται για τον παραπάνω σκοπό αλλά μόνο για aristerous και πάντα κατ'αντιπαράθεση με τους άλλους που έχουν όνομα(ΔΑΠ ή ακόμα και ΠΑΣΠ για το χώρο του πανεπιστημίου,τραγικές φράσεις σε συνελεύσεις του τύπου:πλαίσο ΔΑΠ,πλαίσο ΠΑΣΠ πλαίσιο "παιδιών")
Το κέρατό μου δηλαδή το βερνικομένο!Αν κάνουν καμιά μαλακία τα "παιδιά",ε δεν πειράζει "παιδία" είναι μωρέ (ναι,καλά τα γομάρια!-ηλικιακή αναφορά της λέξης-), αν κάνουμε οι άλλοι το λιγότερο που θα ακούσεις είναι "φασιστική επίθεση στην δημοκρατία"
Και για να μην απορείτε και για να είμαι πιο ευθύς,είμαι πρώην δαπίτης(έφυγα γιατί η παράταξη της σχολής είναι ψιλομπουρδέλο και δεν είχα όρεξη πια,ούτε μπορούσα να συνεργαστώ με τέτοια άτομα,ιδεολογικά παραμένω,σε κρίσεις στηρίζω,όχι για τη ΔΑΠ για τη σχολή το κάνω),νυν φοιτητής όχι όμως από τους αδιάφορους (κάποιες θέσεις εκπροσώπησης έχω ακόμα).Μην επικεντρωθεί όμως η κουβέντα σε μικροπαραταξιακά,υπάρχουν σοβαρότερα θέματα,αλλά αν θέλει κάποιος μπορώ να απαντήσω σε οτιδήποτε.Για μένα δεν είναι κακό να είσαι οργανωμένος(ε προφανώς...) αρκεί να παραμένεις άνθρωπος και να μην μεταλλάσσεσαι σε κομματοκοπρόσκυλο και φυσικά ο βασικός στόχος της δράσης σου να είναι το σύνολο(επιτρεπτές και οι φιλοδοξίες αλλά με θεμιτά μέσα,άλλωστε και τα πιο αγνά πράγματα με κάποιο απώτερο σκοπό γίνονται)
Owain Glyndwr

Keen On Boys είπε...

Xέστηκε το state department! Ειλικρινά δε μπορώ να ακούω οτι είναι αμερικανική προβοκάτσια όλο αυτό! Εσύ και η Αυριανή το λέτε!

Tράβα να δεις σημερινό εξώφυλλο "Γενναία στάση Καραμανλή, συσπειρώνει βουλευτές, στελέχη και την βάση της παράταξης" "Τολμηρός ο Πρωθυπουργός, ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, σηματοδοτώντας μια νεα αρχή με δυναμική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα"

Ναι, οκ.. και αυριο έχει επίθεση απο εξωγήινους. Πιο πιστευτό μου φαίνεται αυτό, παρά η "γενναιότητα" καραμανλή και η ταχα μου "αμερικανική προβοκάτσια"

To οτι ήσουν ΔΑΠίτης δεν σε τιμάει ιδιαίτερα. Έχω ακούσει απο άτομα της παράταξης σου να μιλάνε για πολυτεχνείο το '74 (οποία ξεφτύλα). Για τα .pdf προσυλητισμού/προσέγγισης υποψήφιων μελών/θυμάτων δε θα μιλήσω, είναι ευκολο να τα βρεί κανεις στο νετ με μια απλή αναζήτηση.

Και για να μη φανεί οτι βάλλω εναντίον σου, χεσμένες είχα και έχω όλες τις φοιτητικές παρατάξεις τουλάχιστον όσες πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα.

Τομ Σόγιερ είπε...

Owain, δεν ξέρω αν είσαι κομματόσκυλο, αλλά κάτι τέτοιο μου βγάζεις, σόρυ κιόλας... Δηλαδή για να υποστηρίξεις την παράταξή σου κάθεσαι και γράφεις ότι ''οι πλούσιοι πρέπει πρώτα να απαρνηθούν την περιουσία τους για να κάνουν κάτι για το ευρύ καλό'' και πολλά άλλα..? Έλεος δηλαδή...
Τόσους παραλογισμούς μαζεμένους δεν έχω ξαναδεί...
Σου φαίνονται δηλαδή πιο πιθανά όλα αυτά που αναφέρεις ως αιτιολογίες, παρά ότι ο κόσμος αγνανάκτησε, βρήκε την αφορμή και βγήκε στους δρόμους...!

Όσο για το βιντεάκι, ξέρεις πολύ καλά ότι αν πάθαιναν ζημιές τα μαγαζιά του κόσμου, η κοινή γνώμη θα στρεφόταν εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι έφτασαν να λέγονται κουκουλοφόροι και θα καταδικαζόταν η επανάσταση μέχρι και από τους ίδιους τους διοργανωτές. Πάω στοίχημα ότι πολλοί δεν βγήκαν στο δρόμο έπειτα από αυτά για να μην αποκτήσουν ''κακή φήμη'', ακόμα και αν είχαν τις πιο καλές προθέσεις.
Μπορεί να μην διαθέτω πολιτική σκέψη, αλλά κάποια πράγματα κάνουν μπαμ, για μένα.
Και μη μας πεις τώρα ότι η εικόνα της κυβέρνησης θα στιγματιζόταν με μερικές δεκάδες σπασμένες βιτρίνες, μπροστά σε τόσα άλλα που έχουν γίνει. Εξάλλου το φταίξιμο πήγε στους ''κουκουλοφόρους''....

Και μπροστά σ'αυτούς που υποστηρίζεις, ο Λάκης είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να κρίνεις. Ο οποίος καλά κάνει και στηρίζει αυτούς που θέλει και είναι γούστο του και μαγκιά του! Τουλάχιστον αυτοί που υποστηρίζει δεν μας έχουν κλέψει αβέρτα στο παρελθόν!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,παιδιά εκπέμπουμε σε διαφορετικά μήκη κύματος!Σίγουρα με σχόλια διάλογος δεν μπορεί να γίνει απλώς να εκθέσει κάποιος την άποψή του σε περίληψη,αυτός που σας καλώ είναι να ενημερωθείτε και από καλού και κυρίως να δείτε τις μεγάλη γεωπολιτική σημασία του θέματος.Ψάξτε!Μόνο αδιάφορο δεν το άφησε το State Department το θέμα αλλά και οτιδήποτε συμβαίνει σ'αυτή την κρίσιμη περιοχή την κρίσιμη αυτή περίοδο.Όχι δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι όσοι κατέβηκαν τους έπιασε κάποιος από το αυτί και τους έσυρε,αλλά οι καθοδήγηση και η παρουσίαση του θέματος από το ΜΜΕ ήταν καλά οργανωμένη...
Τώρα για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδώσατε έχω να πω ότι δεν με αγγίζουν και ότι είμαι περήφανος για τη δράση μου,κομματόσκυλα είναι άνθρωποι τύπου Βουλγαράκη ή Λαλιώτη ή Αλαβάνου ή Τσίπρα ανεπάγγελτοι που έκαναν το κόμμα και την πολιτική δουλειά,εγώ σ'αυτή την κατηγορία δεν ανήκω...
Υ.Γ. Ο Λάκης δεν έχει το θάρρος να πει άλλα κι άλλα για τον εαυτό του και τόσα χρόνια μιλάει για παιδιά και για γυναίκες,παρουσιάζοντας τους ομοφυλόφιλους σαν καρικατούρες κομμώτριας περιμένετε από αυτόν να σας σώσει;ή τι σκατά επαναστάτης είναι όταν ενώ είναι πάμπλουτος και καταξιωμένος επαγγελματικά ακόμα δεν διακινδυνεύει να πει μια αλήθεια φοβούμενος το όποιο κόστος;τί περιμένει;δεν είναι δα κανένα παιδάκι που ζει στην Άνω Ραχούλα της Κάτω Λεστινίτσας να φοβάται!αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν σιωπά κιόλας και το παίζει και ετερόφυλόφιλος και κάνει και ομοφυλοφιλοφοβική προπαγάνδα προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά της κάθε κυράτσας και του κάθε "οικογενειάρχη" για να μην τους χάσει από πελάτες...Ο άνθρωπος είναι ένα τίποτα,ο ορισμός της χειρότερης κατάπτωσης της υποκρισίας
Owain Glyndwr

suncitizen είπε...

Ακόμα και αυτοί που καίνε, δε θέλουν να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα...
Θέλουν απλά να διαμαρτύρονται και να καίνε!
Για να αλλάξει κάτι πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά οργανωμένα και σωστά. Πρέπει να αλλάξουμε το βόλεμά μας, την καθημερινότητά μας...
Κανείς δε θέλει.
Έχουν μπει τυχαίοι άνθρωποι σε τυχαίες θέσεις. Έτσι ζουμε. Έτσι έχουμε βολευτεί. Όλοι οι άσχετοι στη μετριότητα και αναποτελεσματικότητά μας...
Δε μας φταίει κανείς.
Φταίει καθαρά η νοοτροπία μας.
Εν προκειμένω, οι νέοι πάνε στην αστυνομία απλά για να μπουν στο δημόσιο .... Όμως η αστυνομία δεν είναι απλά δημόσιο. Είναι ένοπλη εξουσία... Αλλά τι ψάχνεις να βρείς; Ελλάδα είμαστε! Άρπα-κόλα σε όλα! Οπότε άδικα φωναζετε και τα σπάτε. Αν θέλετε να σπάσετε κάτι, σπάστε καλύτερα το ξερό σας το κεφάλι...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με το suncitizan!Χωρίς να θέλω να διακιολογήσω τις κρατικές ευθύνες ή ολιγωρίες,σαν λαός η υπευθυνότητά μας είναι ακόμα σε βρεφική κατάσταση και περιμένουμε πάντα τον μπαμπά κράτος να μας τα φτιάξει!Οι ίδιοι έχουμε τεράστιες ευθύνες για αυτό το μπάχαλο,μπάχαλο που συντηρείται από την νοοτροπία του τεράστιου κρατικισμού που υπάρχει στη χώρα μας και μας οδηγεί ουσιαστικά στην νωθρότητα και στην ίδια την υπονόμευση του κράτους αφού έτσι το διαλύουμε,ίσως εδώ τίθεται και το ερώτημα του τί πραγματικά θέλουμε.Πριν απαιτήσουμε (που αν κάτι είναι στραβό και αν πράγματι το δικαιούμαστε) ας κοιτάξουμε πρώτα και τις υποχρεώσεις μας ως πρόσωπα και πολίτες.
Owain Glyndwr

Keen On Boys είπε...

Τώρα εγώ φταίω που αυτό περι υπευθυνότητας μου θυμίζει την ομολογουμένως άθλια εκστρατεία για φορολογική συνείδηση;

Οτι ο λαός έκανε ενα statement μ'αυτη την εξέγερση, δεν πέρασε απο το μυαλό σας; Οτι μέχρι και στα BΠ βγήκαν και διαδήλωσαν, δε σας λέει κάτι;
Τι; Οτι είμαστε υπευθυνοι γιατί αφήσαμε τις καταστροφές να συμβούν; Τότε μάλλον δεν έχετε κατέβει ποτέ σε πορεία.

Επίσης δε μ'αρεσει να γυρνάω και να βλέπω "αυτοί που σπάνε/καίνε" "οι μπαχαλάκιδες" "οι αναρχικοί" κλπ. Υπάρχουν και μπάτσοι προβοκάτορες (και οχι, δεν περίμενα το βίντεο του Λαζόπουλου για να πώ κάτι τέτοιο)

Owain Glyndwr είπε...

Τόσο που έγινε της μόδας σιγά μην έμεναν απ' έξω τα ΒΠ!Την αντιπρότασή σου δεν βλέπω;χάος και άγιος ο Θεός ή μάλλον ο αΘεός;

Keen On Boys είπε...

Δεν καταλαβαίνω τί θα έπρεπε να αντιπροτείνω... Πολιτική θέση θες να πάρω και να υποστηρίξω κάποιο κόμμα όπως κάνεις εσυ;

suncitizen είπε...

@Keen on Boys
Μιας και λές για φορολογική συνείδηση, εκεί δείχνει καλά την αρρωστημένη νοοτροπία μας...
Πάρε όποιο επάγγελμα θέλεις!
Υδραυλικούς, Ηλεκτρολόγους, Αλουμινάδες, Σιδεράδες, Έμπορους, Γιατρούς, Μηχανικούς, Καθηγητές,Κομμωτές και δες τι γίνεται! Όλοι κλαίγονται για τη φτώχεια τους και όλοι κάνουν κρυφές δουλειες απ΄ έξω και κονομάνε χωρίς αποδείξεις τρελά ποσα!
Τι statement να κάνει ένας τέτοιος λαός; Ειλικρινά, είναι άξιος της τύχης του! Και όσο συνεχίζουμε έτσι, τόσο θα έρχονται χειρότερες μέρες. Θαύματα δε γίνονται! Και οι φούσκες ήρθε η ώρα να σκάσουν!

Elementstv είπε...

Λοιπον δεν απαντω στον καθενα ξεχωριστα γιατι ειναι πολλα και βαριεμαι.
1.Για τον Λακη ,ουτε τον συμπαθω ουτε τον αντιπαθω.Θεωρω ομως λαθος το κριτηριο μας για το αν καποιος αγωνιζεται να ειναι η τσεπη του.Και γω ελεγα αυτο το επιχειρημα πιο παλια αλλα τωρα αναθεωρησα.Γιατι σορρυ κιολας, αλλα ουτε εγω ουτε ολοι εσεις πειναμε κιολας.
2.Αυτη η κουβεντα συνεχεια ,οτι η Ελλαδα ειναι μπουρδελο λες και ο υπολοιπος κοσμος ειναι τελειος.Πραγματικα με λειπει το γεγονος οτι οι περισσοτεροι (Ελληνες οχι εσεις συγκεκριμενα) ειστε τελειως κομπλεξικοι σε οτι αφορα την θεση μας απεναντι στις αλλες χωρες.Και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι θεοποιουμε ο,τιδηποτε ξενο και "θαβουμε"ο,τιδηποτε ελληνικο.Ιδιαιτερα στη μουσικη δε εχω βαρεθει να ακουω "καταρτισμενους"που δεν ακουν καθολου ελληνικα.
3.Εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει αν καποιος ειναι ΔΑΠιτης ή εακκιτης η ο,τιδηποτε αλλο.Εχω συναντησει μαλακες απο καθε παραταξη .Μην κρινουμε στερεοτυπα τους ανθρωπους.
4.Σιγουρα οφειλουμε και μεις να ειμαστε πιο σωστοι απεναντι στο κρατος.Σιγουρα μιλαμε ,ενω απο πισω εχουμε κανει ΤΑ ρουσφετια.Εκει που εχω καταληξει εγω,ειναι οτι δεν μπορουμε να βρουμε μια ακραια λυση για τα προβληματα μας.Πρεπει και το κρατος να αλλαξει αλλα και οι πολιτες του.
5.Keen δεν νομιζω ή δεν θελω να νομιζω οτι οι συνομιλητες σου αναφερονται μονο στα τελευταια γεγονοτα οσον αφορα την υπευθυνοτητα μας ως πολιτες αλλα σε μια γενικοτερη νοοτροπια που υπαρχει....

Keen On Boys είπε...

Για το 2. απλά να πώ οτι δεν θεοποιώ την ξένη μουσική, θέμα προτίμησης είναι.
Και σίγουρα μπορώ να βρώ περισσότερες ξένες παραγωγές που που ταιριάζουν στο γούστο μου, παρά ελληνικές (δες το και σαν θέμα πιθανοτήτων)

oblivion είπε...

τα λες όλα, και με τον καλύτερο τρόπο.
όντως κοινωνική είναι η εξέγερση, όντως ο δρόμος είναι ο καλύτερος τρόπος σήμερα, όντως οι μπάτσοι πετάνε τα δακρυγόνα και τα χημικά χωρίς λόγο..
κι ελπίζω να συνεχίσει η παρουσία μας στο δρόμο. γιατί - όσο και να απειλείται η βολή του καναπέ και της καρέκλας κάποιων - ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.
χάρηκα πολύ που σε διάβασα σήμερα!
γεια χαρά!