Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Δεν θα το μάθουν ποτέ.....

Σε λιγο καιρο θα επιστρεψω στην κωμοπολη που μεγαλωσα,για τις διακοπες του πασχα.Εχω να παω απο τα χριστουγεννα (με εξαιρεση μια επισκεψη διαρκειας λιγοτερο απο 24 ωρες)και ηδη αρχισα να "επιστρεφω" στο παρελθον.Δεν ειχα κακες σχεσεις με τους συμμαθητες μου αλλα μονο μια καλη φιλια ειχα κανει.Οι υπολοιποι ηταν απλα οι συμμαθητες μου.Λογω του οτι ειναι μικρη η πολη που μενω θελωντας και μη θα τους δω ολους.Και οι σκεψεις μου εδω ειναι που γινονται περιεργες...

Δεν ξερω γιατι αλλα νιωθω εναν ανταγωνισμο απεναντι τους ,του τυπου να δειξουμε ποιος τα καταφερε καλυτερα στη μεχρι τωρα πορεια του οσο αναφορα την φοιτητικη του ζωη.Και αυτο γιατι ολοι οντας σε μικρη πολη διψουμε να γνωρισουμε τη ζωη και να επιστρεψουμε με το γνωστο υφακι του κοσμογυρισμενου και να εντυπωσιασουμε με τις εμπειριες μας .

Το θεμα ειναι οτι εγω δεν μπορω να το κανω αυτο.Δεν μπορω να μοιραστω τα οσα εχω ζησει αυτους τους 6 μηνες...Τους μικρους αγωνες που εχω κανει μαζι με τη sparrow για την ομοφυλοφιλια ,την υπαρξη αυτου του μπλογκ,την καινουργια μου σχεση και πολλα αλλα.Ολοι οι συμμαθητες μου θα ανταλλασουν ιστοριες για τις ερωτικες τους κατακτησεις ,τα φλερτ τους και αλλα πολλα που θα περιεχουν αρκετες δωσεις ερωτικης αφηγησης και εγω το μονο που θα μπορω να κανω ειναι να μην λεω τιποτα διοτι δεν γινεται....Αρνουμαι να μπω στο τριπακι να πω ψεματα για ερωτες με κοπελες κτλ...

Μπορει αυτα τα ατομα να μην ειναι φιλοι μου.Μπορει να ξερω οτι δεν πρεπει να κρινω την δικη μου ευτυχια μεσα απο τα δικα τους ματια.Αλλα καπου μεσα μου θα εχω το παραπονο γιατι να μην μπορω να πω και εγω τις δικες μου εμπειριες και γιατι οχι να εντυπωσιασω μεσα απο αυτες.Γιατι πρεπει να αρκεστω παλι στις αδιαφορες συζητησεις για τη σχολη ή αφηγησεις απο τα παλια.Και αυτο το συναισθημα υπαρχει καθε φορα που βλέπω στην Αθηνα ενα στρεητ ζευγαρι να περπατα χερι χερι,καθε φορα που εγω και το αγορι μου πρεπει να συναντιομαστε σε ενα διαμερισμα μιας φιλης του στα κλεφτα γιατι μετα αυτος πρεπει να συνεχισει την στρεητ ζωη του (διοτι αυτος ειναι κρυφος bi)....

Λεμε συχνα πυκνα οτι η κοινωνια γινεται ολοενα και πιο ανεκτικη με την ομοφυλοφιλια.Παρολο που το πιστευω και εγω,θεωρω οτι αυτο που ενοχλει την κοινωνια παρα πολυ ακομη και σημερα ειναι η εικονα μιας ομοφυλοφιλικης σχεσης που ειναι ευτυχισμενη.Δεν αντεχουν να βλεπουν οτι και μεσα απο τη δικη μας σεξουαλικοτητα η ευτυχια μπορει να βρεθει κτλ κτλ.

Ισως και αυτος ειναι και ο λογος που οι γκει σχεσεις δεν κρατανε παρα πολυ ...Διοτι οταν δεν μπορεις να επισφραγισεις αυτο που ζεις μεσα απο τα ματια της κοινωνιας και του κοντινου σου περιβαλλοντος ειναι σαν να μην συνεβη ποτε .Υπαρχει μονο στις αναμνησεις σου και ενω αυτο μπορει να φαινεται αρκετα ρομαντικο μετα απο ενα σημειο καταντα τροχοπεδη σε μια σχεση γιατι δεν βλεπεις και μεγαλο νοημα σε αυτην....

Το θεμα ειναι οτι πολλα πραγματα απο την ερωτικη μου ζωη ειναι πιθανο οτι δεν θα τα μαθουν ποτε ουτε οι φιλοι μου,ουτε οι συγγενεις μου ουτε οι γνωστοι μου....Ισως για αυτο και εγω δεν δεθηκα ποτε μαζι τους και δενομαι μονο με ανθρωπους που δεχονται το οτι ειμαι γκει.Διοτι χωρις να μαθουν αυτοι εμενα δεν μπορω να μαθω και εγω πραγματικα αυτους....Δεν το δεχομαι και δεν ειναι εγωισμος ,ειναι απλα αυτοεκτιμηση.....

9 σχόλια:

Keen On Boys είπε...

Sorry, αλλα όλα αυτά περι "δειξίματος" μου κάνουν μικρότητες (Στην καλύτερη των περιπτώσεων)
Και αυτό στο λέει άνθρωπος επίσης απο επαρχία (χωριό 1200 μονίμων κατοίκων).

Ουδέποτε χρειάστηκε να προσποιηθώ ή να νιώσω την ανάγκη να δείξω οτι "τα κατάφερα" ή οχι
Ίσως επειδή δεν τα κατάφερα...

Μη σε πιάνει η μίρλα όμως, είναι κρίμα, τον εαυτό σου χαλάς και μόνο. Άλλωστε σκέψου και αυτό... οι άνθρωποι που θα συναντήσεις το Πάσχα στο χωριό και σου θα μιλάνε για τους εαυτούς τους, θα έχουν τέτοια ανάγκη να περιαυτολογήσουν, που πίστεψε με, δε θα τους νοιάξει στο ελάχιστο το αν έκανες εσύ κατι με γκόμενα ή γκόμενο.

Αυτά που θές να μοιραστείς, πιστεύω οτι έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους να τα μοιραστείς.

Απο κεί και πέρα χέστηκες για τον καθένα.

Είδωλο είπε...

Οk, πολυ σωστα αυτα που λες.
Δυστυχως ο μεσοαστος ελληνας ο κομπλεξικος μονο αυτο εχει να κανει για να δειχθει, να μεγαλοποιησει τις φαντασιες του και να τις διατυμπανισει.
Εγω τους λυπαμαι αυτους τους ανθρωπους γιατι αυτοι ειναι συνηθως τοσο κενοι ή τοσο δυστυχισμενοι απο αυτα που δεν εχουν για να γεμισουν την διαφημιζομενη ως πλουσια (οχι χρηματικα) ζωη τους.

Επειδη ομως θιγεις το θεμα της αυτοεκτιμησης, εδω θα μου επιτρεψεις, αν εκτιμας τον εαυτο σου σε τετοιου ειδους σχεση οπως αυτη που αναφερεις οτι διατηρεις, δεν θα επρεπε να ειχες εμπλακει.
Οχι μονο δεν εκτιμας εσενα, αλλα ειναι και παιδιαστικ, ανοητο,κουτο και ανωριμο να σπαταλας το χρονο σου με εναν τετοιο ανθρωπο.

Καλυτερα ελευθερο παρα δευτερος ή κλεισμενος στην ντουλαπα μεχρι να σε χρειαστει ή να ευκαιρεσει ο κυριος.

no way Jose λεμε.

Hfaistiwnas είπε...

Θα συμφωνήσω και με τα δύο παιδιά παραπάνω, θίγουν διαφορετικό κομμάτι ο καθένας και είναι σωστοί! Όσον αφορά το γυρισμό σου, αν περνάς εσύ καλά τότε μην αγχώνεσαι τι θα κάνεις στο χωριό. Αν περνάς και είσαι καλά, θα φανεί με το να είσαι χαρούμενος και ευδιάθετος μαζί τους (όχι να προσποιηθείς φυσικά) και άστους να μιλάνε για τον εαυτό τους. Και άμα έρθει και ο λόγος σε σένα, ετοίμασε ένα καλό ποιηματάκι με λίγο απ'όλα να τους πεις. Μην αγχώνεσαι αγαπητέ μου, θα δεις, θα βρείς άκρη! Και αν δεν μπορείς να τους πεις κάποια πράγματα, σιγά, κράτησε τα για σένα και για αυτούς που θες.
Όσον αφορά τη bi σχέση σου, συγνώμη αλλά δεν είναι σχέση το να βρίσκεσαι σε σπίτια, και μετά να γυρίζει στη σχέση του τη στρέιτ (μη χέσω). Αν δεν βγείτε και λίγο, να ξεσκάσετε, να πιείτε ένα καφέ, ένα ποτό βρε αδερφέ, να κάνατε πράγματα μαζί!!! Τι σόι σχέση είναι; Αυτά!! Φιλάκια πολλά!!!!!

Ναυτίλος είπε...

«[...] Ίσως για αυτό και εγώ δεν δέθηκα ποτέ μαζί τους και δένομαι μόνο με ανθρώπους που δέχονται το ότι είμαι γκέι [...]»

Είμαστε φύσει όντα κοινωνικά (απαρτίζουμε πολυμελείς κοινωνίες δηλαδή), και γι’ αυτό η εκφάνσεις, οι τρόποι εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας είναι σχεδιασμένη να αλληλεπιδρούν με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας. Με απλά λόγια: όταν είμαστε χαρούμενοι νιώθουμε αυτή την τάση να το πούμε-εκφράσουμε στους τριγύρω μας· το ίδιο όταν είμαστε λυπημένοι.

Γι’ αυτό και νιώθεις αυτή την ματαίωση. Γιατί εσύ ΔΕΝ μπορείς να εκφράσεις-εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου, είτε θετικά, είτε αρνητικά· ούτε καν στην ίδια σου την οικογένεια. Δεν μπορείς να μετάσχεις στην κοινωνία σου, δεν κοινωνικοποιείσαι. Αυτό είναι το τραγικό. Είναι ένα άλλο είδος καταπίεσης και απολέσεις δικαιωμάτων. Είσαι εξοστρακισμένος, ξένος μέσα στην κοινωνία που μεγάλωσες. Λογικά λοιπόν τα όσα νιώθεις.

Γι’ αυτό μην νιώθεις τόσο down. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Είναι φρέσκος ακόμη στην πρωτεύουσα. Θα κάνεις φίλους, γνωριμίες, παρέες. Θα βρεις και θα κάνεις την δικιά «οικογένεια». Υπομονή και κουράγιο. Είσαι νέος ακόμη. Καλά να περάσεις το Πάσχα. (Hint: Focus on the little details of the daily life)

:-)


Υ.Γ.: Γιατί (για Όνομα!) δεν χρησιμοποιείς τόνους;!!! :-/

Ναυτίλος είπε...

Τόσα λάθη! Τόσα πολλά γ@μημένα λάθη! Γ@μημένο word! Γ@μημένο πρωινό χωρίς να έχω ποιεί ακόμη καφέ! Ζητώ συγγνώμη.

(>.<)

Elementstv είπε...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας πραγματικά μου δώσατε τροφή για σκέψη .Πράγματι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στο τι λένε οι άλλοι γιατί ειναι μικρότητες κτλ αλλα εγώ μιλάω για αυτά που έρχονται στο μυαλό μου χωρίς το φίλτρο της λογικής..Όσο για τη
"σχέση" μου ,μπορω να πω οτι ίσως να με βολεύει και μένα λιγάκι γιατι ενταξει δεν λέω καλές και οι Full time σχέσεις αλλά μπορούν να γίνουν πολύ κουραστικές .'Ασε που ΄ήδη χώρισε με τη κοπέλα κάτι το οποίο είναι ένα βήμα.Δεν ξέρω θα δείξει.Αυτά προς το παρόν.Σας χαιρετώ..

ολα θα πανε καλα... είπε...

Noμίζω πως κάνεις πολύ καλά(αναφέρομαι στην τελευταία παράγραφο).Όσο κλειστό κύκλο και αν έχεις,πάντα θα υπάρχουν 2-3 φίλοι,με τους οποίους θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.
Καλησπέρα.

.......marmarigi....... είπε...

στη ζωη σου ολη,σε 4-5 ατομα το πολυ θα μπορεσεις να βγαλεις τον πραγματικο σου εαυτο . φροντισε να ειναι ατομα που το αξιζουν, και δεν εχει να κανει με το σεξουαλικο προσανατολισμο τους (αν ειναι gay h oxi).
κοιτα να περασεις καλα το πασχα και μην μπαινεις σε τετοια τριπ και χαλιέσαι .και το τι κανεις με τα ερωτικα σου αφορα μονο εσενα και δεν εχεις να δωσεις λογαριασμο σε κανεναν.

revqueer είπε...

Νομίζω πως δεν αξίζει να αγχώνεσαι για τέτοια θέματα. Αν και είναι απολύτως ανθρώπινο να επιδεικνυόμαστε δε θα πρέπει να μας απασχολεί και σε τέτοιο βαθμό!