Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΣΕΞ:ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?

Δεν ξερω για σας αλλα εγω εχω παρατηρησει οτι το σεξ κινει ολα τα νηματα της ζωης μας ειδικα των σεξουαλικα διαθεσιμων ατομων.Πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε ομως το σεξ?

Βλεπω πολλους συνομιληκους μου να δινουν μεγαλη σημασια για το σεξ και μιλανε για αυτο λες και ειναι καποιο παρασημο που θα τους ανυψωσει στα ματια των αλλων.Απαριθμουν τις σεξουαλικες τους εμπειριες και προσπαθουν μεσω αυτων να εντυπωσιασουν οσους δεν εχουν τοσες ή οσων δεν το συζητανε τοσο πολυ.

Ισως σε αυτο εχει συντελεσει το γεγονος οτι καλλιεργουμαι ενα ισχυρο μυθο γυρω απο αυτο.Δεν εννοω οτι το σεξ δεν ειναι σημαντικο αλλα δεν πρεπει να αντιμετωπιζεται σαν κατι το τοσο ξεχωριστο .Δεν σημαινει οτι δεν ειναι αλλα πρεπει να το απολαμβανουμε σαν κατι το δικο μας και οχι σαν εργαλειο κοινωνικης καταξιωσης.

Εχω υπαρξει αρκετα ενεργος τα τελευταια 3 χρονια απο 1η λυκειου μεχρι 3η.Φετος εκτος απο μια επανασυνδεση με μια σχετικα μεγαλη μου σχεση(σεξουαλικη κυριως) δεν εχω επιδιωξει να κανω σεξ.Δεν ξερω ισως θελω λιγο χρονο για τον εαυτο μου ισως δεν νιωθω ετοιμος για κατι καινουργιο .Αυτο ομως που παρατηρησα ηταν εκπληκτικο.Διαφοροι απο το οικειο περιβαλλον μου σχεδον με πιεζαν να κανω κατι λες και θα σκουριασω και η ζωη περναει κτλ.

Και αρχισα να αναρωτιεμαι ....ειναι το σεξ η μονη αξια σε αυτη τη ζωη ??Δεν ξερω .Εγω θεωρω πως οχι.Θεωρω πως η ζωη αξιζει να τη ζεις για χιλιαδυο πραγματα και οχι μονο για το σεξ και για τον ερωτα.Δεν υποβιβαζω τις 2 αυτες εννοιες αλλα δεν τις υπερτιμω κιολας.Και κατι αλλο.Υπαρχει μια εντονη πεποιηθηση οτι οσο πιο νωρις κανεις σεξ τοσο πιο πολυ πειρα εχεις κτλ λες και το σεξ ειναι επιστημη.Εγω δεν το πιστευω .Δηλαδη και τι σημαινει αν εγω εκανα πραγματα απο τα 16 και καποιος αλλος στα 20 ή και 25 ή και πιο πανω.Σημαινει οτι εγω εχω ζησει πιο ευτυχισμενα?

Και φερνω και αλλο ενα παραδειγμα που ενω φαινομενικα δεν φαινεται να εχει μεγαλη σχεση με αυτο που πραγματευομαι ,εγω θα τα συνδεσω.Η Jacqueline Saburido ηταν μια πολυ ομορφη κοπελα που ειχε καθε λογο να πιστευει οτι θα ευτυχισει.Ωσπου ενα αυτοκινητιστικο δυστηχημα την αφησε με το 60% του σωματος της καμενο και παραμορφωμενο.Μετα απο ατελειωτες επεμβασεις μπορει και ζει αλλα το προσωπο της παραμενει τερατομορφο.

Το ξερω οτι μπορει να ακουστω σκληρος αλλα ενα απο τα πραγματα που σκεφτηκα οταν την ειδα ειναι οτι δεν θα βρει ξανα τον ερωτα διοτι καλως ή κακως κανεις δεν θα μπορει να την επιθυμησει ερωτικα.Σε μια εκπομπη ομως στην Οπρα οταν την ρωτησε η Οπρα αν χαρηκε που εζησε απο το δυστυχημα(προφανως περιμενοντας να ακουσει οτι καλυτερα να πεθαινε)η Jacqueline απαντησε οτι ναι ειναι ευτυχισμενη που εζησε διοτι ειχε πολλα ακομη να ζησει και χαιρεται που θα τα ζησει.

Και αυτο με βοηθησε να καταληξω οτι ο καθε ανθρωπος εχει νοημα ζωης και το σεξ ειναι ενα απο αυτα.Δεν ειναι παντως το κυριο.Ισως ξεφυγα απο το θεμα αλλα θελω να καταληξω οτι οποια και να ειναι η κατασταση στην οποια ζειτε μπορειτε με μια αλλαγη της οπτικης σας γωνιας να ειστε ευτυχισμενοι.Αυτα για αποψε .Ευχομαι να ειστε ευτυχισμενοι......

Και οσο για το σεξ καντε οσο εσεις το θελετε και οχι οσο επιβαλει η μοδα...Και οποιος περηφανευεται για το πολυ σεξ πιστεψτε ειναι καποιος που ξερει πολυ λιγα για αυτο.Πολλα φιλια.....

Το βιντεο με την Jacqui ειναι αυτο:http://youtube.com/watch?v=x8TFBeB8egk

7 σχόλια:

Principito είπε...

Αγαπητέ μου elementstv, δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο συμφωνώ μαζί σου. Όντως το σεξ είναι υπερεκτιμημένο και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύω ότι έχει υποβιβαστεί και η αξία του. Λίγο οξύμωρο ε; Σίγουρα δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Αποτελεί σημαντική παράμετρο της ζωής ενός ανθρώπου αλλά δεν μπορούν οι ζωές μας να περιστρέφονται και να διαμορφώνονται σύμφωνα μόνο με αυτό. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα, πολύ πιο ουσιώδη. Και κάτι άλλο: στην τελική το συναίσθημα που το βάζουμε; Ή έχουμε όλοι καταφέρει να αποκόψουμε το συναίσθημα από το σεξ, υποβιβάζοντάς το σε μια καθαρά βιολογική ανάγκη; Εγώ προσωπικά ποτέ δεν κατάφερα να ξεχωρίσω το συναίσθημα από το σεξ, και δεν θέλω κιόλας...

tovenito είπε...

όχι το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο, αλλά λόγω της καταπίεσης που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στην ελλάδα τώρα έχουμε περάσει στο άλλο άκρο. από την καταπίεση στην ελευθεριότητα.
το σεξ δεν είναι και να το υποτιμάς βέβαια. είναι βιολογική ανάγκη, σαν την πείνα ή την δίψα

Hfaistiwnas είπε...

Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη, ότι το σεξ πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου και πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι όμως και απο τα πράγματα που σε κατατρώνε συνέχεια, άλλο που το έχουμε ανάγει σε ανάγκη και μάλιστα πρώτη. Πιστεύω ότι όσο πιο νωρίς κάνεις σεξ τόσο πιο πολύ εξοικειώνεσαι με το θέμα.Δεν νομίζω ότι το σεξ πάει πακέτο με την ευτυχία...Όσο για την κοπέλα που ανέφερες.. είναι παράδειγμα προς μίμιση.. για να σκεφτούμε ότι δεν χάνονται όλα...

revqueer είπε...

Elemetsάκο συγγνώμη αλλά έσβησα το σχόλιο που μου άφησες το πρωί! Αν δε σου κάνει κόπο πέρνα να το ξαναφήσεις!

(Για το κόσμο των μπλογκς λέγομαι revqueer! Σου ξέφυγε και χρησιμοποίησες το πραγματικό!! :)))

Φιλιάάάάάάά!!!

tartoufo1973 είπε...

Α ρε elementstv! Μες στο μυαλό μου είσαι... Τον τελευταίο καιρό το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα...

Σίγουρα το σεξ είναι βιολογική ανάγκη (ξέρετε, απ' τους νόμυος της εξέλιξης επιβίωσαν οι άνθρωποι που έμφυτα επιθυμούσαν το σεξ)...

Αλλά από κει και πέρα, όντως, έχει γίνει κοινωνικό must. Για μένα, υπάρχουν ομορφότερα πράγματα στη ζωή. Όχι επειδή το σεξ δεν είναι αρκετά όμορφο, αλλά επειδή ως σκεπτόμενα κοινωνικά όντα, έχουμε αναπτύξει ευχαριστήσεις που βασίζονται σε πολύ πιο σύνθετους μηχανισμούς.

Για παράδειγμα, η ευχαρίστηση απ το να βοηθάς αλτρουιστικά τους συνανθρώπους σου βασίζεται σε πολύ πιο σύνθετους κοινωνικούς μηχανισμούς και γι αυτό πιστεύω προσφέρει ευχαρίστηση υψηλότερης ποιότητας.

Όσο για την ατομική στάση ενός σκεπτόμενου ανθρώπου, νομίζω πως πρέπει να κάνει σεξ όταν το θέλει πραγματικά (και φυσικά αν το θέλει και ο σύντροφός του) και όχι επειδή πιέζεται απ' την ατμόσφαιρα που περιέγραψες, ή επειδή θέλει να υπερηφανεύεται στην παρέα του κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Oxi to sex den einai to simantikotero pragma sti gh kai oyte prepei na antimetopizetai os paragontas koinonikis anipsosis.oraio blog

Elementstv είπε...

Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας...Τελικα βλεπω οτι ισως δεν ειναι τοσο υπερβολικη η προσκοληση μας σε αυτο.Ο χρονος θα δειξει...