Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Θέλουμε αλήθεια σχέση?


Ειναι κατι που με απασχολουσε ανεκαθεν.Θελουμε αληθεια να βρισκομαστε μεσα σε μια σχεση ή αυτη η επιθυμια μας ειναι κατι που δημιουργειται οταν ειμαστε μονοι μας και σβηνει οταν κανουμε επιτελους σχεση με καποιον?


Δεν ξερω τι πιστευετε για τη σημερινη εποχη αλλα εγω θεωρω οτι ενα παρα πολυ μεγαλο ποσοστο ονειρευεται την τελεια σχεση ή και εστω μια πιο νορμαλ.Οι αναλυτες της μελοντικης κοινωνιας ισως να πιστευουν οτι κατι τετοιο εχει αρχισει και εκλειπει αλλα η πραγματικοτητα λεει το αντιθετο.Ολο και περισσοτεροι ανθρωποι ψαχνουν μια σταθερη σχεση για να νιωσουν την ασφαλεια,στοργη και οτι αλλο πιστευουν οτι μπορει να τους παρεχει μια σχεση....


Το περιεργο ομως δεν ειναι εδω αλλα καπου αλλου.Πολλες φορες ενω διψαμε για μια σχεση οταν αυτη τελικα μας ερθει τοτε κατι μεσα μας σπαει και θελουμε να ειμαστε ελευθεροι παλι....Αρχιζουμε να εκτιμουμε διαφορα πραγματα που πια μας απαγορευονται λογω σχεσης κατι που αποτελει πολλες φορες ικανη συνθηκη για να χωρισουμε...Και γεννιεται το εξης ερωτημα:

"Αν δεν θελουμε σχεση τι στο καλο θελουμε?"


Προσπαθωντας να δωσω μια απαντηση σε αυτο το ερωτημα παρατηρω ατομα που εχουν φυγει τρεχοντας απο μια σχεση ενω την ηθελαν απεγνωσμενα.Ολοι πανω κατω τις ιδιες δικαιολογιες ,δεν εχουν αρκετη ελευθερια ,τελικα δεν ηταν αυτο που ζητουσαν κτλ.....Και ενω αυτες οι δικαιολογιες μπορει να ευσταθουν πολλες φορες εινα μονο η επιφανεια.....


Πιστευω ακραδαντα οτι αρκετες απο τις πραξεις μας εξηγουνται καλυτερα με μια ματια προς την αποψη που εχουμε για τον εαυτο μας...Δηλαδη η αυτοεκτιμηση μας ειναι σημαντικος καταλυτης σε οτιδηποτε κανουμε....Γνωριζω ατομα με χαμηλη αυτοεκτιμηση που περιμεναν μια ζωη τον πριγκηπα να τους σωσει απο τον βουρκο της εικονας τους και να τους κανει να εκτιμησουν τον εαυτο τους.Πολλοι απο αυτους βρηκαν καποιον που ταιριαζε σε αυτο που περιμεναν.Παρολο αυτα ομως δεν σημειωθηκε καμμια ανοδο στην αυτοεκτιμηση τους.Το αντιθετο μαλιστα τα κομπλεξ που ειχαν για τον εαυτο τους αρχισαν να αποτελουν εμποδια και για την ιδια τη σχεση τους και να καταληξουν πολλοι δυστυχισμενοι .


Και αρχισα να καταλαβαινω οτι ειτε θελουμε σχεση ειτε οχι πρεπει να εχουμε κατι να δωσουμε πρωτα εμεις.Η σχεση δεν πρεπει ποτε να αποτελει το οχημα που θα μας μεταφερει απο την αυτο λυπηση στην αυτοεκτιμηση .Για να εχουμε κατι να δωσουμε πρεπει πρωτα να δωσουμε στον εαυτο μας.Η αγαπη καλο ειναι να διοχετευεται προς 2 κατευθυνσεις και προς εμας και προς αυτον που αγαπαμε.Αν το καταφερουμε αυτο ,δεν σας εγγυωμαι οτι ολα θα ειναι τελεια αλλα σιγουρα θα εχετε ενα εμποδιο λιγοτερο προς την ευτυχια.....


Αφιερωμενο σε ολους τους κυνηγους Αγαπης εκει εξω......



Next:"Σκωτσεζικο ντους:Φλερτ ή απλα κουραστικο?"

9 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Σωστά τα λες. Όταν ψάχνεις μία σχέση πρέπει να ξέρεις τις επιπτώσεις. Αν όχι τα μαθαίνεις στην πορεία και απο εκεί και πέρα θα ξέρεις τι θέλεις. Όπως και να έχει, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις μία σχέση, πρέπει να υπάρχει πολύ θέληση. :)

Ανώνυμος είπε...

Ένα πιστεύω ότι όταν κυνηγάς της σχέση τη βλέπεις ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει, και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι δεν ήταν αυτό που ζητούσες... Μην κοιτάς τους γύρω σου, σε αυτό το θέμα πιστεύω ότι μόνο μέσα μας υπάρχει απάντηση και τα γκάλοπ ή οι γενικέυεσεις δεν οδηγούν πουθενά. Έψαχνα σχέση και έπεσα σε λα΄θος άτομα, δεν έψαχνα σχέση και όμως βρήκα τον ιδανικό. Το εχει πει και η Carmen εδώ και χρόνια

L'amour est loin, tu peux l'attendre
Tu ne l'attends plus, il est là

Ναυτίλος είπε...

Ορθώς ειπείν (ή κάτι τέτοιο). :-)

tovenito είπε...

η ανθρώπινη φύση είναι ακόρεστη. ποτέ δεν είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε και δεν τα εκτιμούμε. για αυτό όταν είμαστε σε σχέση εκτιμάμε την ελευθερία μας και ό,τι αυτό συναπέγεται και όταν δεν είμαστε εκτιμούμε την αξία της συντροφικότητας.
τα πάντα είναι βέβαια σχετικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, αλλά το τι θέλουμε εξαρτάται από τη στιγμή, από τα βιώματά μας, την εμπειρία μας, τη φιλοσοφία μας, τους γύρω μας.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω με τον tovene592 πως ολα ειναι σχετικα στις σχεσεις..τιποτα δεν ειναι σιγουρο..αυτο που σε ευχαριστουσε σε μια σχεση και σε γεμιζε ισως γινει κατι και τα γκρεμισει ολα..το θεμα οταν ερχεται κατι να το ζεις με ολη σου την ψυχη και οτι ειναι να γινει στο μελλον θα φανει μονο του..φιλακια!

tartoufo1973 είπε...

εγώ έχω να πω πως πιστεύω πως ο άνθρωπος (όπως και όλα τα υπόλοιπα ανώτερα θηλαστικά άλλωστε) είναι πολυγαμικός...

είναι, λοιπόν, προφαβές πως μια μονογαμική σχέση καταπιέζει την ελυθερία του (δηλαδή καταπιέζει την έμφυτη τάση για πολλούς συντρόφους)...

Για να είναι κανείς ευτυχισμένος σε μια σχέσει είτε η σχέση δεν θα είναι περιοριστική (θα έχει το ελεύθερο για σχέσεις και με άλλα άτομα) είτε θα έχει υποστεί ανελέητη πλύση εγκεφάλου σε σχέση με την μονογαμική σχέση (τέτοια πλύση εγκεφάλου χρησιμοποίησαν στις ΗΠΑ για να καθιερώσουν το πρότυπο της "ιδανικής" οικογένειας, πρότυπο που καταπίεζε τις ελευθερίς των ατόμων με μόνο σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητάς τους στην παραγωγή)

Hide In My Suitcase είπε...

Nomizw oti i thewria tis polygamikotitas einai akoma ena alothi.
Kai vevaia i anazitisi sxesis exei na kanei amesotata me tin autognwsia kai to vathmo ikanopoiisis tou kathenos apo ton eauto tou, alla kai pali ti allo stis zwes mas den exei na kanei me auto; Ola apo ekei ksekinoun kai ekei kataligoun.

karkinos7 είπε...

Αν αφήσουμε την ψυχή μας να ζήσει,να νιώσουμε το πετάρισμα της θέλησης....

PN είπε...

Όταν πιάνεις θέματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη φύση..νομίζω ότι τελικά δεν βγάζεις καμιά άκρη. Ειλικρινά είναι πολύ μπέρδεμα. Αυτό το μυαλό μπορεί να μας παίξει τρελά παιχνίδια. Ομολογώ όμως ότι έχεις πολύ δίκιο. Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε σωστά και κυρίως συλλογικά. Αυτό κι αν λείπει από τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Απλά βρε φίλε, βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο - ιδίως gay κόσμο - που έχει μια πολύ ρομαντική...σχεδόν παραμυθένια...αντίληψη πάνω στη σχέση. Το έχω πει...αυτό το άτιμο παραμύθι της Σταχτοπούτας έχει καταστρέψει πολύ κόσμο. Η σχέσεις δεν είναι μονίμως πεταλουδίτσες και σφιξίματα στη καρδιά. Έχουν εντάσεις, παρεξηγήσεις, δυσκολίες. Και αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς στον άλλον για τον άλλον...οφείλουμε να αντέχουμε και αυτά. Όχι μόνο τα καλά και τα όμορφα.

Σωστός φίλε! Προχώρα έτσι...θα τα πας τέλεια στη ζωή σου!