Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Νεα Αρχη ......και 2 μαθηματα!!!


Ειμαι υπερβολικα χαρουμενος.Οχι απλα χαρουμενος.Πολυ πολυ πολυ ....χιλιες φορες πολυ χαρουμενος.Γιατι θα αναρωτηθειτε?Πολλοι και διαφοροι λογοι ,που ομως αθροιζονται σε ενα αποτελεσμα,οτι επανεφερε τη ζωη μου στο δρομο που θελω εγω.Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να ξερεις οτι οριζεις εσυ τη ζωη σου ,και να νιωθεις περηφανος που εχεις τη δυναμη να το κανεις.Λενε οτι τα πραγματα γινονται πολυ χειροτερα πριν καλυτερευσουν.Στη δικη μου περιπτωση δν μπορουσε να ειναι πιο ακριβες!!!!!
Δεν σημαινει οτι ολα θα ειναι ροδινα απο δω και περα,ποτε δεν ειναι,οσο ζεις τουλαχιστον.Αλλα ειναι ωραιο να ξερεις οτι τα βηματα που κανεις τα εχεις επιλεξεις εσυ και κανενας αλλος.

Πηρα 2 μαθηματα αυτο το μηνα .


Το πρωτο εχει να κανει με την επιλογη μου να αλλαξω σχολη.Με μεγαλη μου χαρα εμαθα οτι περασα στο Παιδαγωγικο οπως ηθελα.Το μαθημα ομως το πηρα πιο πριν .Και ειναι ενα και απλο.

Οι ανθρωποι απεχθανομαστε την αλλαγη.Προσεξτε!Οχι την αλλαγη στον εαυτο μας μονο!Αλλα και την αλλαγη στους αλλους.Με παραξενεψε ιδιαιτερα το ποσο κριτικη εισεπραξα για την επιλογη μου απο ανθρωπους που τους ξερω ελαχιστα.Ατελειωτες προειδοποιησεις,συμβουλες για το λαθος που παω να κανω.
"Ελα ρε χαζε,απ'το ΗΜΜΥ θα βγαλεις πολλα λεφτα ενω σαν δασκαλος σχεδον τιποτα(ειναι οι ιδιοι που πιστεουν οτι τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια λολ!)."
"Ρε συ ως δασκαλος δεν εχεις καμμια κοινωνικη αναγνωριση ενω απο το Πολυτεχνειο ολοι θα σε σεβονται"

κτλ κτλ.

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι στα λογια ειναι ευκολες οι αλλαγες .Στην πραξη ειναι πιο δυσκολες γιατι εχουμε να αντιμετωπισουμε εκτος απο τον εαυτο μας και τους αλλους.Και ειναι ενας ακομη λογος που ενιωσα περηφανος ,που καταφερα να μην λυγισω στις εξωτερικες πιεσεις.

Το 2ο μαθημα το πηρα εντελως απροσμενα.

Πηγαμε σε μια καφετερια στην θαλασσα με μια φιλη μου απο το χωριο να τα πουμε μιας και ειχα καιρο να την δω.Προς εκπληξη και των 2 μας ,το παιδι που ηρθε να παρει παραγγελια ηταν ενας παλιος συμμαθητης μας (σε αλλο τμημα) που στη 3η γυμνασιου μου ειχε κανει τη ζωη δυσκολη λογω πειραγματων κτλ.Αλλα πολυ δυσκολη μιλαμε!!!

Μιας και δεν ειχε πολυ κοσμο,καθισε μαζι μας ειπαμε τα νεα μας,καναμε πλακα.Γυρναει ξαφνικα και μου λεει (στο περιπου) οτι θελει να μου ζητησει συγγνωμη για τοτε ,οτι απλα ηταν χαζος για οτι εκανε λογω αγνοιας.

Του απαντησα οτι τωρα ειναι περασμενα ξεχασμενα.

Οταν εφυγε με ρωτησε η φιλη μου πως μπορεσα να τον συγχωρεσω.Μπορεσα να τον συγχωρεσω διοτι καταλαβαινω οτι ο ρατσισμος ,η διακριση κτλ οποιασδηποτε μορφης πηγαζει απο την αγνοια.Αν πηγαζε απο καθαρο μισος δεν θα μπορουσα να τον συγχωρεσω.Αλλα κατανοω οτι οι ανθρωποι πολεμουμε οτι δεν γνωριζουμε διοτι κατα βαθος το φοβομαστε.Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι δικαιολογουνται οι πραξεις τους και πρεπει να προσπαθουμε να ενημερωνουμε τους καθηγητες για το φαινομενο του Bullying αλλα σιγουρα το να μπορεις να συγχωρησεις τον αλλο ειναι μεγαλη υποθεση.

Ααααχχχ δεν ξερω ,αυτη η χρονια μου φαινεται οτι θα ειναι μια καταπληκτικη χρονια.Ηδη ολα εχουν αρχισει και φτιαχνουν σε ολους τους τομεις.

Σας αφηνω με το τραγουδι της Tamar -New Day Που ακουγεται στο player και ειδικα με τους στιχους του ρεφρεν.

"Say goodbye, say goodbye to the way I was before
Say hello, say hello to a new way
I was lost, but I found what I was looking for
Waking up, waking up to a new day
To a new day "

Φιλακια!

Y.Γ.:Α και να μην ξεχασω συγχαρητηρια σε οσους περασατε αλλα και σε οσους δεν περασαν,να μην απογοητευονται υπαρχουν πολλοι δρομοι.Αλλωστε και να περασεις με την πρωτη δεν εγγυαται απαραιτητα την ευτυχια(πχ εγω)

17 σχόλια:

karkinos7 είπε...

Δύο σχόλια:

1: Ποιός είπε ότι οσεβασμός ορίζεται απο την επαγγελματική αποκατάσταση,μάλλον ακόμα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πορεύονται με παροπίδες μιας άλλης εποχής.Ο σεβασμός κερδίζεται,εμπνέεται απο το χαρακτήρα του καθενός.Και τι είναι ποιά αυτή η κοινωνική αναγνώριση;;;

2: Φοβόμαστε να γνωρίσουμε το διαφορετικό αλλά και το τόσο ίδιο!Η χρονιά θα σου πάει σουπερ και με πολλή θετική ενέργεια.Την Καλημέρα μου!

tovenito είπε...

μα καλά το συζητάς; το παιδαγωγικό έχει πολύ μεγαλύτερη βάση από πολλές πολυτεχνικές σχολές και πολύ πιο σίγουρη δουλειά!!!!!!
αν αυτό λέει κάτι για το κοικωνικό στάτους του πράγματος!
εγώ ξέρω πολλούς που θα πετούσαν τη σκούφια τους για μια παιδαγωγική σχολή!
όσο για τα υπόλοιπα, να συνεχίσεις έτσι! χαίρομαι πολύ που όλα πάνε "δεξιά" ;-P

life_traveller είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
life_traveller είπε...

Όντως σε ανάλογες περιπτώσεις ξεπηδούν από το πούθενα οι "απρόσκλητες" κρίσεις των άνθρωπων και αύτο που έχω εγώ καταλάβει, είναι, ότι όσο θετικότερο και σπουδαιότερο είναι αυτό που πάμε να κάνουμε, τόσο μεγαλύτερη αντίδραση γεννάει... υποθέτω ότι το κοινωνικό αυτό φαινόμενο υπακούει και αυτό στο νόμο της αδράνειας!
Είναι ωραία η αίσθηση του να φεύγεις μπροστά να αίρεσαι πάνω από ανθρώπους που κάποτε σε προβλημάτισαν και να τα βλέπεις όλα από ψηλά.. είναι το προνόμιο μιας θέας που δεν αποκτούν όλοι οι άνθρωποι!
Καλή νέα σαιζόν να έχεις!

Kος Μηδενικός είπε...

Αχ πόσο μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους αισιόδοξους που δεν μιζεριάζουν. Τέλειο!

Εσύ καλύτερα από όλους ξέρεις τις επιλογές που θες να κάνεις. Το αν είναι καλές ή όχι...η ιστορία θα το δείξει. Και μην ξεχνάς ότι είναι και στο χέρι σου πάντα να κατευθύνεις την Ιστορία.

Όσο αφορά το κομμάτι της άγνοιας, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βάση του ρατσισμού βρίσκεται στην άγνοια. Χρέος μας είναι, λοιπόν, να παλεύουμε για να ξεκαθαρίζουμε το τοπίο και να παλεύουμε για την ενημέρωση και τη γενικότερη παιδεία.

Καλή συνέχεια βρε! Να είσαι καλά!

υ.γ Στο είχα πει και παλιότερα...δυσκολεύομαι υπερβολικά να δεχτώ ότι είσαι μόλις 20 χρονών. Συγχαρητήρια στους γονείς σου!

Elementstv είπε...

@gaykarkinos7:
1.Τιποτα δεν ειναι.Εγω προσωπικα σπανια προσεχω το επαγγελμα του αλλου.Δεν απεχθανομαι τα λεφτα αλλα ειναι αρκετα κατω στη λιστα με τις προταιρεοτητες μου.
2.Αχ και γω το πιστευω και το ευχομαι και για σενα και για ολους.

@tovene592:Χαζα ειναι αυτα με τις βασεις κτλ .Ο καθενας το μακρυ και το κοντο του.Δεν ξερω αν πολλοι πετανε τη σκουφια τους εγω παντως σιγουρα!!!!Ευχαριστω για τη χαρα σου.Εισαι απο τους ανθρωπους που πιστευω οτι χαιρονται πραγματικα με την ευτυχια των αλλων !Φιλακια!

@Life_traveller:Δεν ειναι τοσο θεμα οτι νιωθω καλυτερος ή υπερανω αλλα οτι καταφερα να ξεφυγω σε μεγαλο βαθμο απο τα δεσμα εκεινων των γεγονοτων.Οπως ειπα αλλωστε,το γεγονος οτι πολλοι μετανιωνουν για τις πραξεις τους δεν αποτελει αλοθι για συγχωρεση.Η αγνοια τους ομως αποτελει εναυσμα ωστε να μπορεσεις να προχωρησεις.

Και εσυ να εχεις μια τελεια χρονια!

@Zero Point:Α ναι ενταξει ευτυχως ανθρωπος που μιζεριαζει δεν ειμαι (φετος μιζεριασα καπως λογω ημικαταθλίψης αλλα ολα καλα).Ναι ευτυχως δεν φοβαμαι να κανω επιλογες και να τις στηριξω.Τωρα αν θα φαω τα μουτρα μου,τουλαχιστον θα τα φαω επειδη το διαλεξα.

Συμφωνω απολυτα οτι ειναι χρεος μας η διαπαιδαγωγηση και επιμορφωση.

υ.γ.:Καλα μην νομιζεις προσπαθω οσο μπορω να ανταποκρινομαι σε αυτα που σκεφτομαι.Αλλωστε δες και το μοτο του blog πανω πανω :"You don't have the right to tell other people what to do ,if you're not gonna do it yourself"
Θα τα δωσω τα συγχαρητηρια στους γονεις μου!Καλα να περνας!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο παιδί μου! Και για τα μαθήματα και για τη συγχώρεση! :)
Το τραγουδάκι χαρούμενο και καλό! Και ναι οι αλλαγές είναι εύκολες μόνο στα λόγια... δυστυχώς..

Unknown είπε...

Μπράβο μικρέ! Οταν ορίζουμε την ζωή μας όπως εμείς θέλουμε είναι ότι καλύτερο.
Και για την συγχώρηση έδειξες μεγαλοψυχία και αυτό σε τιμά.
Να σαι καλά

mahler76 είπε...

πήρες ένα μάθημα, έδωσες άλλο ένα. Μπράβο αγορίνα. Και χαίρομαι που βρήκες το κουράγιο να σπουδάσεις αυτό που πραγματικά γουστάρεις κι όχι αυτό που σου έλαχε λόγω μηχανογραφικού, ή αυτό που είναι τρέντι ή φέρνει λεφτά.

Archie είπε...

-Aρχικα ευγε...

-Επειτα... Και εμενα με πειραζαν μικρουλη... :( Σε σημειο να μην θελω να παω σχολειο. Τωρα πια τους πειραζω εγω... χιχιχιχι




xxx

ProFyLaKtiKo είπε...

θέλει πολύ θάρρος αυτό που έκανες. και μαγκιά. και μπράβο σου. καλή αρχή λοιπόν ;)

suncitizen είπε...

Χμμμ
φοβάμαι όταν ακουω με σιγουριά ότι "ελέγχω τη ζωή μου εγω..."
Κράτα πισινές σου λέω...
Για το πολυτεχνείο... χμμμ
βέβαια είναι θέμα προσωπικό τι να σου πω; Όλα είναι σχετικά.
Ίσως οικονομικά να ήσουν καλύτερα, αλλά ίσως και όχι σίγουρα. Βλέπεις το ρημάδι το ΤΣΕΜΕΔΕ έχει πολλές κρατήσεις...
Αν σου αρέσει να είσαι δάσκαλος όλα ΟΚ. Τι να πω; Τώρα την επιλογη την έκανες. Δεν έχει πισωγυρίσματα. Κοίτα να οργανωθείς στη νέα πραγματικότητα και να είσαι καλός στη δουλειά σου.

Όσο για τη συγγνώμη, αν δε συγχωρείς, δε μπορείς να συνεχίσεις να ζεις. Αφήνεις ανοιχτές πληγές που με τον καιρό θα σαπίσουν και θα σε δηλητηριάσουν. Η συγγνώμη είναι η ίαση. Όλοι κάνουμε λάθη και όλοι θα έρθουμε σε θέση να ζητήσουμε συγγνώμη. Το λέει και το " Πάτερ ημών" εξάλλου: " ...άφες ημίν (Θεέ)τα οφειλήματα ημών ... ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών..."
Το πρόβλημα είναι όταν αρκετοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις, χωρις καν να ζητήσουν συγγνώμη.

Elementstv είπε...

@Hfaistiwnas:Ευχαριστω αγαπη μ και εσυ να περνας καλα!

@bear:Ευχαριστω μεγαλε(λολ)!Παντα εμεις την οριζουμε τη ζωη μας ειτε ακολουθουμε τον εαυτο μας ειτε τους αλλους.

@mahler76:Eτσι ειναι.Δεν λεω καλο το Πολυτεχνειο αλλα στην Ελλαδα οταν βγαζεις 19+ πρεπει οπωςδηποτε να πας Πολυτεχνειο.Γι'αυτο βλεπεις παιδια να τα παρατανε γρηγορα.

Elementstv είπε...

@Archie:Χαιρομαι που το λες.Εχω συναντησει αρκετους γκει που οταν τους ρωτας αν τους πειραζαν μικρους πολλοι λενε ψεματα πως δεν τους πειραζαν.Ειναι λες και θεωρουν οτι σε καποιο βαθμο το να εχεις πεσει θυμα bullying ειναι δικο σου φταιξιμο.

@Profylaktiko:Eυχαριστω !!Και μν ξεχνας περιμενω την απαντηση του μωρου σου!

@Suncitizen:Αχ αχ τι θα κανω με σενα μου λες?Εκτιμω αυτα που μου γραφεις παντως.
Δεν λεω οτι ελεγχω τη ζωη μου επειδη θα παω Παιδαγωγικο.Ολοι μας ελεγχουμε τη ζωη μας ολοι κανουμε επιλογες .Ουτε γνωριζω αν σιγουρα θα ευτυχησω με την επιλογη μου.Αλλα προτιμω να κανω το βημα παρα να μεινω σε μια σχολη που δεν με εκφραζει ουτε στο ελαχιστο.
Οσο για τη συγχωρεση ,το ατομο το συγχωρω .Την πραξη ποτε.Παντα θα φωναζω οτι το bullying στα σχολεια πρεπει να σταματησει.Ελπιζω να σε καλυψα.Φιλια.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Έχω δυο φίλους που άλλαξαν κατεύθυνση και καταλαβαίνω τόσο την ανησυχία των δικών σου ανθρώπων όσο και την ανάγκη σου να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό. Το που θα σε βγάλει αυτή η επιλογή είναι άλλο θέμα. Και κυρίως δικιά σου υπόθεση. Επειδή αυτό το θέμα με απασχόλησε αρκετά έχω να σε πω πως πάντα σκέφτομαι τους στίχους : «Άσε με να κάνω λάθος…»

sto-keno είπε...

Χαίρομαι με τους ανθρώπους που κυνηγούν και πετυχαίνουν αλλαγές στη ζωή τους, που προχωράνε μπροστά...

Μεθυσμένη Καρδιά είπε...

Δάσκαλος ή Νηπιαγωγός?
Συγχαρητήρια πάντως και σου εύχομαι να είναι όντως αυτό που πραγματικά θέλεις.