Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Το ενδιαφερον σας απορριφθηκε...Και τωρα τι?


Τον τελευταιο καιρο ειχα αρχισει να ερωτευομαι ενα αγορι που το γνωριζα ελαχιστα..Μου αρεσε εμφανισιακα πολυ αλλα και αυτο που εξεπεμπε ως ατομο.Σε ελαχιστο διαστημα ειχα αρχισει να τον σκεφτομαι ,και να κανω ονειρα ...Ποσο ωραια θα ηταν να ειμαστε μαζι....Ηταν τοσο καλος,τοσο ευαισθητος και ρομαντικος που με ειχε κανει να πιστεψω οτι θα ηταν ο τελειος για μενα...
Μιας και δεν ειμαι τυπος που αφηνει τα πραγματα στην τυχη αποφασισα να του μιλησω.Αν και ειχα ιδιαιτερο αγχος ,καταφερα να του πω οτι τον τελευταιο καιρο νιωθω πραγματα για εκεινον και οτι μου αρεσει.Ετσι απλα.Περιμενα ανυπομονα την απαντηση του.Μου ειπε οτι δεν μπορει να νιωσει ετσι διοτι ειναι στρεητ.Δεν νομιζω οτι χρειαζοταν περαιτερω εξηγησεις.Εδειξε μια μικρη ενοχληση που μπορει να τον περασα για γκει αλλα γενικα ηταν πολυ ευγενικος.
Αργοτερα την ιδια μερα, ενιωθα πολυ στενοχωρημενος και πληγωμενος.Το γεγονος οτι ηταν στρεητ ,ενω θα επρεπε, δεν με παρηγορουσε.Τα "ονειρα" που ειχα κανει για μας ειχαν καταρευσει σε μερικα δευτερολεπτα.

Ετσι αρχισα να σκεφτομαι για την απορριψη:
"Σε ενα κοσμο που προωθει την αγαπη για τον εαυτο μας,υπαρχει θεση για την απορριψη?Πως μπορεις να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου ,οταν καποιος σε απορριπτει?"

Αν με παρηγορουσε το γεγονος οτι ηταν στρεητ παλι θα με εκανε εγωιστη γιατι με καθε τροπο θα προσπαθουσα να δικαιολογησω την απορριψη.Η αληθεια ειναι ομως οτι η απορριψη δεν ειναι ποτε ευκολη.Οταν ομως καταλαβουμε οτι αυτο που θελουμε μπορουμε να το παρουμε απο αλλου ,τοτε η εμπειρια της απορριψης χανει τη δυναμη της.Ολοι οσοι μας απορριπτουν το κανουν γιατι δεν πιστευουν οτι μπορεις να ταιριαξεις στο κοσμο τους ειτε ειναι για φιλια ειτε για ερωτα ειτε για οτιδηποτε...Και αν σκεφτεις ολους τους ανθρωπους που σε απερριψαν ,ενα κοινο που ειχαν ολοι ειναι οτι πιστευες οτι ειχαν κατι που χρειαζοσουν.Και ενω αυτο μπορει να ειναι αληθεια πρεπει να θυμασαι παντοτε οτι δεν ειναι οι μονοι που μπορουν να στο δωσουν.Υπαρχουν εκαττομυρια ανθρωποι εκει εξω που μπορει να σου δωσουν αυτο που θες.

Το αληθινο προβλημα της απορριψης δεν ειναι οτι καποιοι μας λενε οχι,αλλα το γεγονος οτι χτιζουμε τις ζωες μας γυρω απο την ελπιδα να πουνε ναι.Και οταν εχεις επενδυσει πολλα στο ναι -το οχι εχει τη δυναμη να σε καταστρεψει...Εχω δει ανθρωπους να προσπαθουν με οποιοδηποτε τροπο να κερδισουν την θεση τους στην καρδια ενος ανθρωπου ή μιας ομαδας.Με οποιοδηποτε τροπο.Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις τους ανθρωπους να σε αγαπησουν.Και γιατι να το θελεις αλλωστε?

Ισως τελικα πρεπει να αφηνουμε τους ανθρωπους να λενε οχι.Αφηστε τους να φυγουν,μην βιαζετε καταστασεις.Γιατι οταν αναγκαζεσαι να "σφηνωθεις"στην καρδια καποιου αλλου,τοτε σημαινει οτι δεν ανηκεις εκει.Οταν καποιος λεει οχι ,το δεχομαστε, και απλα συνεχιζουμε το ταξιδι μας....

Αυτο εκανα και εγω,αλλωστε τι αλλο θα μπορουσα να κανω?Χαρηκα με το γεγονος οτι τολμησα να του το πω...Τον αφησα να γινει αλλη μια καλη αναμνηση στη ζωη μου......Και προχωρησα...

Αφιερωμενο στον ....ξερεις εσυ!!!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σε ενα κοσμο που προωθει την αγαπη για τον εαυτο μας,υπαρχει θεση για την απορριψη? Πως μπορεις να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου ,οταν καποιος σε απορριπτει?"

Πολύ μου άρεσε αυτό..! Δύσκολο να σου απαντήσω... Θα ακούσεις πολλά... Εξαρτάται το άτομο... Ειδικά το δεύτερο ερώτημα με βασανίζει πάντα σε κάθε απόρριψη..! Τα όνειρα όμως τα σταματάω πολύ γρήγορα..! Για το δικό μου καλό... Δοκίμασε το... Πίεσε το εαυτό σου αν δεν μπορείς... Φιλί..!

Elementstv είπε...

Lol μου εδωσες σκεψη για μελοντικο ποστ.Ευχαριστω.

Hfaistiwnas είπε...

εεεε όπως μας απορρίπτουν αυτοί, έτσι απορρίπτουμε και εμείς.. όπως και να έχει την έννοια της απόρριψης θα την έχουμε στο μυαλό μας! Μια χαρά θα τα πας και με τον εαυτό σου όταν απορρίπτεσαι.. δεν είναι τόσο δύσκολο, τουλάχιστον ανακαλύπτουμε το που μπορούμε να φτάσουμε..

Elementstv είπε...

Ακριβως ....Και κατι αλλο που ξεχασα να γραψω ειναι οτι μονο οι ανθρωποι που δεν τολμουν δεν εχουν φαει ποτε απορριψη.Οταν μιλαω για απορριψη δεν μιλαω μονο για την ερωτικη αλλα και για την απορριψη απο μια ομαδα...Και εμεις οι γκει εχουμε βιωσει πολυ καλα αυτη την απορριψη/....

Leviathan είπε...

de prepei na fovomaste tin aporripsi...kai ego eixa pa8ei kati paromoio sto parel8on pados...filia!kalo sou vradi!

Ανώνυμος είπε...

"Και αν σκεφτεις ολους τους ανθρωπους που σε απερριψαν, ενα κοινο που ειχαν ολοι ειναι οτι πιστευες οτι ειχαν κατι που χρειαζοσουν."
Μεγάλο πράγμα αυτό... Το νιώθω απίστευτα... Κι ίσως αν δε σε απέρριπταν να καταλάβαινες ότι σε ό,τι έλπιζες ήταν ψεύτικο... Κι αυτή η καταστροφή θα ήταν μεγαλύτερη από αυτή του όχι...
Είναι πανεύκολο να πεις κι εσύ όχι και να το σβήσεις, όπως λέι κι ο ηφαιστιωνάκος. Θέληση πρέπει να υπάρχει μόνο. Κι ο χρόνος βοηθά...
Μα γιατί όμως όταν γνωρίζουμε κάποιον να κάνουμε αυτά τα ρημάδια τα όνειρα;... Τα φτιάχνουμε για να τα γκρεμίζουμε, μου φαίνεται.

ΥΓ. Μπράβο σου που τόλμησες και του μίλησες πάντως. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. :-)

Elementstv είπε...

Ναι και εγω πιστευω οτι το πιο σημαντικο ηταν που του μιλησα.Και το εκανα και γρηγορα πριν φουντωσουν τα συναισθηματα.Φιλια σε ολους

tovenito είπε...

δυσκολεύομαι να αποδεχτώ την απόρριψη. είμαι πολύ εγωιστής και μικροπρεπής σε αυτό. από την άλλη προτιμώ να με απορρίψουν παρά να αναγκαστώ να απορρίψω κάποιον εγώ. νιώθω πολύ άσχημα να το κάνω.
από την άλλη δεν μπορείς και να μη δεχτείς την πραγματικότητα. σε απορρίπτουν; πάρε τον εγωισμό σου, την αξιοπρέπειά σου και συνέχισε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το τρομερό ποστ...Η αλήθεια είναι ότι η απόρριψη γίνεται δυσβάστακτη όταν έχεις επενδύσει πολλά σε κάποιο άτομο.
Ακόμα χειρότερο είναι όταν ενώ εξομολογείσαι τι νιώθεις για κάποιο άτομο αυτό να μην σου απαντά ευθέως , οπότε μενεις με τον ενθουσιασμό της ενδεχόμενης θετικής απάντησης..

Elementstv είπε...

@tovene592:Ναι αλλα γιατι πρεπει να ειναι θεμα εγωισμου μια απορριψη?Θελω να πω σιγουρα πληγωνομαστε αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι οτι καποιοι για να ξεπερασουν το πονο ακυρωνουν τελειως το ατομο των ονειρων τους.Δεν νομιζω οτι ειναι καλο αυτο.Εκτος βεβαια αν σου φερθει ασχημα.Αλλιως δν χρειαζεται να το μειωνουμε...
@soulmate:Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Πραγματι μπορει να ειναι εξαιρετικα εκνευριστικο να περιμενεις μια απαντηση...

ProFyLaKtiKo είπε...

η απάντηση λέγεται αυτοπεποίθηση, είναι κάτι που σερβίρεται σε μεγάλε ηλικίες και έπειτα από μεγάλο βαθμό ωριμότητας. επίσης μπορεί να μην αποκτηθεί ποτέ (ο υποφαινόμενος εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία)..

τα φιλιά μ

the boy with the arab strap είπε...

καλα δεν τρεχει και τιποτα , πας παρακατω , αλλα καλα εκανες και μιλησες , για σκεψου να ηταν gay και να σε απεριπτε . εσυ δεν εχεις βρεθει σε θεση να απορρίψεις καποιον ?

Ανώνυμος είπε...

Loipon sto mono poy exeis na statheis einai oti to tolmiseis enw ikseres oti mporei na einai str8! kai bravo sou! ara prepei na eisai kala me ton eayto soy kai na sinexiseis!

Elementstv είπε...

Και εχω απορριψει και με εχουν απορριψει.Και γκει να ηταν ,το ιδιο θα με πληγωνε.Να εχεις υποψιν σου ,οτι τα ποστ δεν εχουν τοσο ημερολογιακο χαρακτηρα.Δεν χρειαζομαι παρηγορια.Γραφω τα ποστ για να αναπτυχθει οσο το δυνατον καλυτερος διαλογος για το καθε θεμα.Τα σχολια σας ειναι πολυτιμα,αλλα γραψτε και δικες σας εμπειριες σε καθε θεμα.Πχ μπορειτε να μου αναφερετε τροπους που εχετε φαει χυλοπιτα κτλ.Ειναι και μια καλη εξασκηση για τον εγωισμο σας/μας.Φιλια

mahler76 είπε...

Καλά έκανες και τόλμησες. Ακόμα και αν τελικά υπήρξε απόρριψη. Τουλάχιστο δεν σου έμεινε η απορία, τι θα γινόταν αν, κλπ. Καλή σου μέρα.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Η απορριψη δεν σημαινει απολυτως τιποτα , αν μου επιτρεπεις. Ειναι σαν να σε απορριπτουν απο καστινγκ. Απλα δεν εκανες για το συγκεκριμενη "δουλεια". Ειτε επειδη ειναι στρειτ. Ειτε επειδη θελει ξανθους. Ειτε επειδη και γω δεν ξερω. Αρα...

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να πω ένα τρόπο που έχω ρίξει χυλόπιτα, αλλά αν ξαναγυρνούσα θα την έπαιρνα (σίγουρα) πίσω?

Στην Α' Γυμνασίου, μια συμμαθήτριά μου την έπεφτε απροκάλυπτα σε κορίτσια, οπότε είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι είναι λεσβία. Και αυτή δεν το αρνιόταν.
Επειδή λοιπόν μου την έπεφτε κι εμένα (κι επειδή εγώ δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει ότι τελικά ναι, μου αρέσουν τα βυζιά), περισσότερο απ'τον τρόμο του χλευασμού και της απόρριψης από τα άλλα παιδιά αποφάσισα να δράσω άμεσα:
Ένα πρωί, πριν μπει ο καθηγητής στην τάξη, την πιάνω απ'το μπράτσο, τη σέρνω μέχρι το διάδρομο και της λέω με όσο πιο άγριο ύφος μπορούσα: "Άκου να σου πω, αρκετά έχει κρατήσει αυτή η κατάσταση, ή σταματάς ή δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει!".

Δεν με "ενόχλησε" ξανά από τότε, αλλά μετανιώνω που φέρθηκα έτσι. Επίσης έχασα τα ίχνη της μετά το γυμνάσιο και δεν έμαθα ποτέ αν όντως είναι λεσβία ή το έκανε για να τραβήξει την προσοχή. Κρίμα.

Elementstv είπε...

@mahler:Ναι και γω νιωθω πολυ καλα που του το ειπα.Γενικα παντως τολμαω δεν εχω κολληματα...
@ψευτικε πετρε(LOL):Καλως ηρθες.Πολυ ωραια η παρομοιωση σου ισως η καλυτερη που εχω ακουσει για το θεμα.Μου εφτιαξες τη μερα...

Elementstv είπε...

Εεεεε οχι ,ρε συ.Και η κοπελα θα νομιζε οτι εισαι στρεητ.Απαραδεκτο.Τεσπα τι να κανουμε.Απλα σκεψου ποσοι μπορει να απορριπτουν ενα γκει ερωτα ενω ειναι και οι ιδιοι γκει απλα επειδη φοβουνται,ιδιαιτερα σε μικρες ηλικιες...

Τομ Σόγιερ είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ποστ. Εγώ δεν την μπορώ την απόρριψη... Παθαίνω κατάθλιψη... Ακόμα και στρέιτ να είναι... Φιλιά...

cobden είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cobden είπε...

Ωραίο ποστ και μπράβο σου που το αντιμετωπίζεις τόσο ψύχραιμα το πράγμα (σπάνιο για την ηλίκια σου!)
Πια στα 30 μου, δείχνω κι εγώ την ίδια ψυχραιμία. Στενοχωριέμαι για 2-3 μέρες το πολύ, και μετά το ξεχνάω και συνεχίζω.Και ποτέ δεν επιμένω μετά την απόρριψη.

Elementstv είπε...

Eυχαριστω Τομ ,αλλα δεν χρειαζεται να μελαγχολεις.Καποιος μπορει να σε απορριπτε για χιλιους δυο λογους.
Cobden συμφωνω μαζι σου.Αν και εχω ακουσει περιπτωσεις οπου η επιμονη απεφερε καρπους,το θεωρω περιττο και χαζο...

SK είπε...

Όλα εντάσσονται στις εμπειρίες της ζωής και της ωρίμανσης!
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική περίπτωση, αλλά αφού στατιστικά οι απορρίψεις είναι πολύ περισσότερες από τις "αποδοχές", το συνηθίζεις με τα χρόνια και δεν σου κάνει πια εντύπωση ούτε σε πειράζει πολύ. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις.

Elementstv είπε...

Σαφως και υπαρχουν εξαιρεσεις,αλλα πιστευω πραγματικα οτι οι μονοι που δεν εχουν φαει ποτε απορριψη ειναι οσοι δεν εχουν τολμησει ποτε..