Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ζωη δεν ειναι δικαιη....


....και οσο πιο γρηγορα το καταλαβεις τοσο το καλυτερο.

Παραδεξου το :Θελεις η ζωη να ειναι δικαιη και εχεις την δικη σου προσωπικη ιδεα για το τι ειναι δικαιοσυνη.Αν εισαι υγιειης,αν εχεις τν γκομενο που πιστευεις οτι σου αξιζει,αν οι ανθρωποι εκτιμουν τα οσα προσφερεις,αν εχεις τα λεφτα που θελεις κτλ,τοτε πιστευεις οτι η ζωη ειναι δικαιη.Αν εισαι αρρωστος,αν δεν εχεις τον γκομενο που θελεις ή γενικα δεν εχεςι γκομενο,αν οι ανθρωποι δεν εκτιμουν τα οσα προσφερεις ,αν δεν εχεις λεφτα κτλ τοτε η ζωη δεν ειναι δικαιη.Αν ισχυουν τα παραπανω για σενα,πιστεψε με δε εισαι μονος.Οι περισσοτεροι ανθρωποι συνδεουν την "δικαιοσυνη" με τα καλα αποτελεσματα και την "αδικια" με τις περιστασεις της ζωης τους που δεν γινονται οπως τις θελουν.

Σε ολους μας εχουν παρουσιαστει ευκαιριες οπου μπορει να κερδισουμε το πανω χερι ειτε μεσω γνωριμιων,ειτε λογω καποιων αλλων περιστασιων ειτε λογω ειδικων ταλεντων που μας εχει δωσει η φυση.Ελαχιστοι εως κανεναν αρνειται να τα χρησιμοποιησει προς οφελος του ,αναλογιζομενος οτι θα αδικησει καποιον αλλο.Ολοι μας δικαιολογουμαι τον εαυτο μας οταν ειναι να διαπραξουμε καποια αδικια.

Ειχα εναν θειο ο οποιος ειχε γεννηθει με μια μορφη αναπηριας.Σε ολη του την ζωη ο,τι εκανε ,καθε σκεψη του ,πραξη του ,επιθυμια του συναντουσε ως εμποδιο την αναπηρια του αυτη.Πεθανε 58 ετων ,δυστυχισμενος και μονος του.Δεν αφησε ποτε κανεναν να τον πλησιασει μην θελοντας να γινει βαρος.Ηταν γεματος πικρια για το ποσο αδικα του φερθηκε η ζωη.

Το ιδιο προβλημα ειχε και ενας αλλος κατοικος εδω στην επαρχια ο οποιος ομως παντα ηταν με ενα χαμογελο στα χειλη ,ηταν καλος με τους ανθρωπους και γενικα το προβλημα του το αντιμετωπιζε με χιουμορ και χαμογελο μια ζωη.Ε ,ειναι 65 ετων με γυναικα και 2 παιδια .Παραδεχεται οτι η ζωη ειναι αδικη αλλα επειδη ακριβως το αποδεχεται κανει οτι μπορει με αυτα που εχει.

Το ιδιο συμβαινει και με οσους δεν εντασσονται στις αποδεκτες σεξουαλικες νορμες της κοινωνιας.Σκεψεις οπως :
"Για τους στρεητ ολα ειναι πιο ευκολα"
"Οι γκει δεν κανουν σχεσεις"
"Γιατι να γεννηθω σε λαθος σωμα"
"Αν ημουν στρεητ θα ειχα οικογενεια τωρα"
"Ουτε τα αυτονοητα δικαιωματα δεν εχουμε"
¨"Γιατι να ειναι τοσο λιγοι οι τοπ"
και η λιστα συνεχιζεται για πολυ.

Να ξεκαθαρισω οτι οι παραπανω σκεψεις πολλες φορες εχουν βαση στην πραγματικοτητα.Αλλα το λαθος που κανουμε ειναι να τις αφηνουμε να περιοριζουν τη ζωη μας,να παγιδευουν το μυαλο μας και κατ'επεκταση να μας εμποδιζουν να κυνηγησουμε την ευτυχια οι οποια μπορει να βρισκεται καπου αλλου.

Ας αφησουμε τους φιλοσοφους και τους θεολογους να αφιερωσουν τη ζωη τους στο να ορισουν τι ειναι δικαιο και τι οχι.Αφιερωστε την δικη σας ενεργεια στο να ζειτε τη ζωη σε πιο πρακτικους ορους-για παραδειγμα,τι δουλευει και τι οχι ως προς την αποκτηση τις ευτυχιας για τον καθενα ξεχωριστα.

19 σχόλια:

atas8alis είπε...

Koinws, oxi alli gkrinia :)

Unknown είπε...

Εγώ πάντως φίλε παρ'ότι είμαι οροθετικός, ποτέ δεν θα μπω στην διαδικασία να μείνω μακρυά από τους ανθρώπους. Ηδη με αποδέχονται από την στιγμή που έχω αποδεχτεί εγώ τον νέο μου εαυτό. Περνάω πάρα πολύ καλά μπορώ να πω. Οσο για την gay πλευρά μου, έτσι γεννήθηκα και δεν θα μπω ποτέ στην διαδικασία να πω γιατί να γεννηθώ gay; Εχω αποδεχτεί τον εαυτό μου και το μόνο που λέω πάντα είναι:
"Είμαι αυτός που είμαι και κάνω ότι μπορώ"
Τον κόσμο μας γύρω μας τον φτιάχνουμε μόνοι μας φίλε.

ΥΓ: Μου άρεσε πολύ αυτό το ποστ σου.

karkinos7 είπε...

Δίκιο Άδικο κύκλος που δε κλείνει απλά ορίζεται απο πρέπει.

Archie είπε...

"Η ζωη δεν ειναι δικαιη...." -> Το δικαιο ή το αδικο παντα εχει να κανει με την οπτικη γωνια που το βλεπεις ΕΣΥ. (δεν θελει πολυ φιλοσοφια...)

Θα συμφωνησω με τον Αtas8ali... Πολυ γκρινια και δραματοποιηση!!!

"Γιατι να ειναι τοσο λιγοι οι τοπ" -> οποιος το λεει αυτο μαλλον εχει ελλειψη φαντασιας!!! ( χιχιχιχιχι)

Γενικοτερα την κλαψομουνια περι αδικης ζωης , μου φταινε οι αλλοι κτλ δεν την μπορω. Ας βαλουμε ολοι μια πλερεζα και ας κλαιμε την κακη μας τυχη!!!! Καλυτερο ε ? Ελεος.. Χανουμε χρονο μεσα σε ορισμος.

PN είπε...

Όχι...πέστα Χρυσόστομε! Να αγιάσει το στόμα σου!

Διαβάζω σε Blogs συχνά πυκνά χίλια δυο λογύδρια για το πόσο άδικη είναι η ζωή και πόσο θα ήταν όλα πιο εύκολα αν συνέβαινε αυτό ή το άλλο (πρόσφατα κιόλας έπεσα σε κάτι τέτοια posts και τα πήρα). Εεεε ρε μάγκα δεν συμβαίνει. Κρίμα που δεν ζεις στον κόσμο της Candy Candy! Κρίμα που δεν είναι όλοι straight ή δεν είναι όλοι gay ή bi στην καλύτερη!

Ας κοιτάξει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του όπως νομίζει και να βελτιώσει ένα μικρό κομμάτι του κόσμου γύρω του! Μια χαρά θα τα πάει! Θα έχει ζήσει μια ωραία ζωή...μπορεί με κάποιους περιορισμούς...αλλά θα είναι ωραία η πουτάνα!!!

Σου είπα να αγιάσει το στόμα σου...;

Elementstv είπε...

@Atas8alis:Ναι οσο ειναι δυνατον καλο ειναι να μειωνουμε την γκρινια.
@bear:Το φανταστηκα οτι καπως ετσι ζει τη ζωη σου.Ακομη και μεσα απο το μπλογκ μπορεις να διακρινεις αν καποιος ειναι αισιοδοξος ή απαισιοδοξος.Συνεχισε ετσι.
@gaykarkinos7:Μωρε δεν εχεις αδικο ο κυκλος δεν κλεινει,μπορουμε ομως να σταματησουμε να ασχολουμαστε μαζι του.
@Αrchie:Πραγματι υπο μια εννοια η ορισμοι και η φιλοσοφια ειναι χασιμο χρονου αλλα τα μπλογκ ενα τετοιο σκοπο εξυπηρετουν.Γενικα το γραψιμο(εκτος αν ειναι επιστημονικο) εχει παντα ενα στοχαστικο χαρακτηρα...Και κατι αλλο,σιγουρα η γκρινια δεν ειναι καλη αλλα πρεπει να επιτρεπουμε στον εαυτπ μας και στους αλλους να νιωθουν ασχημα και να παραπονιουνται καποιες φορες.Υπαρχει και η καταπιεση της αισιοδοξιας....
@VK in Athens:Κοιτα τα μπλογκς παντα θα εχουν ενα παραπονιαρικο χαρακτηρα,και καλο ειναι που το εκφραζουν.Οπως λεω και πιο πανω δεν ειναι κακο το παραπονο καποιες φορες αλλα οχι οταν αυτο μας παραλυει και μας κανει να μην ελεγχουμε τιποτα στη ζωη μας.
Φιλια!

suncitizen είπε...

Σχετικα με τους top που είναι τόσο λίγοι...
Όχι. Είναι ψέμα. Απλά, αυτό που εννοούν είναι ότι είναι λίγοι οι πανέμορφοι fit gym muscled and very good looking top των ονείρων τους, που κάνουν το σεξ όπως το έχουν ονειρευτεί οι btm, χωρίς καν να τους πουν τι γουστάρουν εμώ έχουν και τα ίδια ενδιαφέροντα και τρόπο ζωής, οπότε να μην πλήττουν και να μην κάνουν υποχωρήσεις.
Ναι αυτοί οι top δεν είναι καν λίγοι. Είναι ανύπαρκτοι... :)
Πιστεύω έχουμε μπερδέψει τη ζωή με το play station...
Κατά τα άλλα, περι ιδιαιτερότητας και διαχείρησής της, καλό είναι να θυμηθούμε όλα εκείνα τα μεγάλα ονόματα που είχαν διάφορων ειδών "αναπηρίες", που όμως τις διαχειρίστηκαν έτσι ώστε να αποτελέσουν πλεονέκτημα για τη ζωή τους.
Απλά αναφέρω μερικούς όπως τον Αινστάιν, το Φέλπς, τον Έλβις Πρίσλευ κλπ
έχω γράψει και σχετική ανάρτηση:
http://suncitizen.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

smile_me είπε...

simfwnw apolita me tin thesi sou. anti na eimaste efxaristimenoi me auta pou exoume kai estw na maxomaste gia kati parapanw... apla griniazoume. eidika sto thema twn gay sxesewn exw akousei ta KOULA kai tha simfnwisw me to suncitizen. paidia mia simvouli: ziste tin zwi. pragmatika einai toso omorfi kai na min analonomaste se malakies. h omorfia vrisketai pantou kai prepei na tin anakalipsoume me ta matia hs kardias.

p.s. poli wraio blog eilikrina, an kai to diavazw kairo apofasisa prwti fora na sou grapsw. keep up my friend!!!

Elementstv είπε...

@suncitizen:Εχεις απολυτο δικιο και ειναι κατι που δυστυχως ισχυει για τους περισσοτερους(βαζω
και τον εαυτο μου μεσα).Αν και μπορουν να αλλαξουν οι απαιτησεις μας
αρκει να ξυπνησουμε απο το ονειρο και να δουμε οτι και η πραγματικοτητα μπορει να ειναι καλη
καποιες φορες.Εγω νομιζω οτι το προβλημα εγκειται και αλλου.Θελουμε το τελειο συντροφο
γιατι νομιζουμε οτι αυτο μας δινει καποια αξια,τυπου κοιτα τι εχω εγω,οτι ειναι και καλα
ενα ειδος statement.Θεωρω βλακεια ομως αυτη την πεποιηθηση .Αν για καποιον εχω ασχημη γνωμη ειτε
για τον χαρακτηρα του ειτε για την εμφανιση του οποιον και να χει διπλα του και τον πιο κουκλο
δεν θα αλλαξει κατι στη γνωμη μου.Δεν μας αρκει μονο να βρουμε κατι καλο ,θελουμε να μας ζηλεουν
για αυτο που εχουμε !!!!Ωραιο το ποστ που μου προτεινες το ειχα διαβασει(εχω διαβασει ολο σου το
μπλογκ)

@smile_me:Καλως ορισες!"Ζηστε τη ζωη"και γω πιστευω σε αυτη τη φραση.Δυσκολο βεβαια καποιες φορες.
Εγω τον χρονο που περασε δεν τη ζουσα αφησα τις δυσκολιες να με καταβαλουν.Σιγα σιγα ομως
ανακαμπτω και ξαναανακαλυπτω ποσο ωραια ειναι τελικα !

gay super hero είπε...

Eγώ πάλι βαριέμαι εξίσου και το παράπονο/ατελείωτη γκρίνια και την εκνευριστική αισιοδοξία των λοβοτομημένων...

mahler76 είπε...

δεν ωφελεί να γκρινιάζουμε για όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Τα πάντα είναι υποκειμενικά σε αυτόν τον κόσμο. Για μένα είναι άδικο ότι κάποιοι έχουν τα πάντα (συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ σε αυτή την κατηγορία) και δεν μπορούν να το εκτιμήσουν, τη στιγμή που άλλοι άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν επδ δεν έχουν νερό να πιουν.

pax είπε...

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Όντως, η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά είναι δική μας επιλογή το αν θα σταθούμε εκεί ή αν θα κάνουμε κάτι με αυτά που έχουμε. Και ξέρεις τι παρατηρώ; Ότι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα προσπαθούν και βλέπουν με αισιοδοξία τη ζωή τους, οι περισσότεροι τουλάχιστον. Και βλέπεις κάποιους άλλους που τα έχουν όλα, να κλαίνε και να μιζεριάζουν για εντελώς ηλίθιους λόγους.
Και πάλι συγχαρητήρια για το post:)

Elementstv είπε...

@gay super hero:Παν μετρον αριστον my friend παν μετρον αριστον....
@Mahler76:Εσυ παντως δεν μου φαινεσαι γκρινιαρης ,καλο αυτο!Your secret?
@Irner:Συμφωνω απολυτα.Βεβαια δεν μπορουμε να πορευομαστε συνεχεια με αυτη τη σκεψη
στο μυαλο μας αλλα βοηθα να βλεπουμε τη ζωη με προοπτικη.
@pax:Ευχαριστω!!Και γω το εχω παρατηρησει αυτο .Και μου τη σπαει που πολλες φορες
πνιγομαι σε ασημαντα προβληματα ενω αλλοι εχουν πιο σημαντικα.Αλλα καπως ετσι λειτουργει
ο ανθρωπος.Οταν κατακτα κατι τοτε δεν του κανει πλεον εντυπωση και θελει κατι παραπανω.

mahler76 είπε...

είμαι αναίσθητος!!!

PN είπε...

@Mahler: Αναίσθητος δεν είναι...αλλά το προσπαθεί! Χαχαχα!! Έχει και εφτά ζωές οπότε γιατί να αγχώνεται; Χαχαχα!!

mahler76 είπε...

αν και 9 ζωές είναι λίγες για το αδερφάτο...lol

Ephemeron είπε...

Η ζωη δεν ειναι δικαιη. Αλλα μετα απο χρονια κατορθωσα να βλεπω τη ζωη οπως βλεπω την θαλασσα... Τη μια μερα φουρτουνα και την αλλη γαληνη... τη μια μερα κρυα και την αλλη απολαυστικη... Κυματακι το κυματακι και με λιγο αγερακι, ισως καποτε να φτασουμε στο νησακι που ο καθενας μας ονειρευται και ψαχνει...

sCaTterBraiN είπε...

μ' άρεσε το post αυτό και χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που μπορούν να συγχωρούν.

και οι παραπονιάρηδες και οι λοβοτομημένοι είναι οκ, αρκεί να έχουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα, ή έστω χιούμορ.

πάντως, αντίθετα με τον μαλεράκο, προτιμώ να γκρινιάζω για πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω - διαφορετικά θα έπρεπε να δράσω αντί να γκρινιάζω.